vineri, 13 aprilie 2012

TABLETA CU ŞTIRI NECONVENŢIONALE 19


Caz incredibil la Drobeta Turnu Severin

Altă dată, mândria ţării, armata naţională se chinuie acum să subziste. Prin fel de fel de acţiuni, adeseori la limita legii, se încearcă atragerea de fonduri. Cert este că la un centru de colectare a fierului vechi din oraşul Drobeta Turnul Severin s-a descoperit un adevărat arsenal militar. Este vorba, de nici mai mult nici mai puţin, decât despre 10 TAB-uri şi 2,5 tone componente armament de infanterie, provenite, se pare, de la unitatea militară mecanizată din Vânju Mare, care este în dezafectare.

Politistii au deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Se ştie că armamentul se casează doar în unitaţi de producţie ale armatei şi numai după ce a fost dezafectat, adică nu mai poate fi folosit în scopul pentru care a fost fabricat. Cineva riscă nişte ani de închisoare.

Ce crede un trib somalez?

Descoperire senzaţională a antropologilor britanici! Ei au găsit într-o regiune izolată din Somalia un trib care crede că Anticristul a venit deja printre noi şi că va devora toate roadele pământului, tote zburătoarele văzduhului şi toate lighioanele curate sau necurate. Mai mult, băştinaşii somalezi afirmă că Anticristul ar trăi chiar în România şi îi spun, în limba lor, “Oana Roman”.


Antropologii au făcut câteva experimente, arătându-le, de pildă, somalezilor o pagină de tabloid cu Oana Roman, moment în care membrii tribului s-au grăbit să ascundă cât mai bine puţinele lor rezerve de mâncare. Doar simpla menţionare a numelui s-a dovedit suficientă pentru a-i face pe somalezi să-şi pună ţărână în cap şi să înceapă să se tânguiască că vor muri de inaniţie.
Cercetătorii afirmă că nu înţeleg precis cum au aflat membrii acestui trib rupt de lume de existenţa Oanei Roman. Ei susţin totuşi că e posibil ca aceasta să fi vizitat mai demult Somalia, dată fiind foametea îngrozitoare ce domneşte în prezent în această ţară.

Fuego sparge topurile lumii

Intr-un top realizat recent de specialistii armatei SUA, muzica lui Fuego a fost apreciata, deloc surprinzator, drept cea mai nimicitoare arma creata vreodata de omenire.

Calitatea prin care muzica lui Fuego a surclasat bomba atomică, armele chimice sau colindele lui Hruşcă este faptul că nu te ucide direct, ci mai întâi te îndobitoceşte. „Este de o cruzime fără margini”, au apreciat specialiştii americani. Muzica lui Fuego le dă acum fiori americanilor, după ce surse credibile susţin că Iranul a cumpărat masiv albume cu Fuego în ultimele luni. „E clar că albumele lui Fuego nu au fost achiziţionate pentru scopuri paşnice, cum ar fi aruncatul lor la coş, ci în scopuri distructive. Iranul pregăteşte un atac nimicitor cu muzica lui Fuego”, a avertizat un înalt oficial CIA. Acesta a adăugat că Iranul deţine deja mijloacele tehnice de a lovi absolut orice punct de pe Terra cu muzica lui Fuego. „Nici o ţară nu este la adăpost în cazul unui eventual atac cu muzica lui Fuego. Pericolul iranian nu mai poate fi ignorat. Mai ales că preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, tocmai a devenit prieten cu Fuego pe Facebook”, a declarat oficialul CIA.

***

VORBE DE DUH DE LA ÎNAINTAŞI

Munca stăruitoare învinge totul. (Nicolae Iorga)

Faima se rugineşte, dacă nu o cureţi prin muncă în fiecare zi. (Nicolae Iorga)

În muncă e sănătatea, cinstea, puterea şi farmecul vieţii. (Alexandru Vlahuţă)

Această monedă a fost emisă în anul 2011 pentru a marca trecerea a 90 de ani de la infiinţarea Institutului Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială Dr. Victor Anastasiu. Pe aversul acesteia sunt repreznetate stema României şi o imagine în care tânărul medic aviator locotenent Victor Anastasiu măsoară tensiunea arterială unui candidat la şcoala de pilotaj, iar pe revers emblema institutului şi eroul mitologic Icar. Moneda este confecţionată din argint cu puritatea de 92,5 %, în greutate de 31,104 grame, cu margine zimţată, tiraj de 500 de exemplare.

Institutul național de medicină aeronautică şi spațială "General doctor aviator Victor Anastasiu" are sarcini si atributii functionale precise in ceea ce priveste selectia si expertiza medicala si psihologica a personalului aeronautic militar si civil, in fundamentarea stiintifica a normelor si standardelor medicale de expertiza medicala si psihologica, in asigurarea asistentei medicale primare si de specialitate in ambulatoriu, in organizarea programului universitar de instruire in domeniul medicinei aerospatiale.

Victor Anastasiu - născut la 5 octombrie 1886 în Huşi şi decedat la 4 august 1972 în Bucureşti) a fost un medic și psihofiziolog român, membru al mai multor societăți internaționale de aeronautică din Paris şi Geneva, expert tehnic în cadrul Ligii Naţiunilor în anul 1929. În prezent Institutul național de medicină aeronautică poartă numele medicului român, Institutul național de medicină aeronautică și spațială "General doctor aviator Victor Anastasiu". A înființat în anul 1920 Centrul de medicină aeronautică, printre primele astfel de centre din lume. Studiile efectuate aici, i-au permis lui Anastasiu să contribuie semnificativ la dezvoltarea medicinei aeronautice. A experimentat comportamentul aviatorilor atât la sol cât și în timpul zborurilor. Studierea comportamentului piloților în timpul zborurilor a fost o premieră mondială, aspect recunoscut în cadrul Congresului Internațional de navigație aeriană de la Paris din 1921 de către Ch. Richet.

Câteva vignete de pe bancnotele statelor americane de dinainte de proclamarea independenţei SUA

con_dorul@yahoo.com


Niciun comentariu: