miercuri, 24 octombrie 2012

GUINEA PORTUGHEZĂ


50 escudos 1964
GUINEA PORTUGHEZĂ
A  fost o colonie portugheză situată în vestul Africii, pe teritoriul de astăzi al statului Guinea Bissau, existând 500 de ani, în perioada anilor 1474 – 1974.
Suprafaţa coloniei a fost de 36125 km.p., populaţia a numărat aproximativ 1,5 milioane de locutori iar, capitala a funcţionat în oraşul Bissau, cu excepţia perioadei 1558 – 1697, când a funcţionat în oraşul Cacheu.
Nu avut o deviză naţională unanim acceptată.

Stema oficială:

 

 Steagul oficial:

 

Pe aversul bancnotei aplicate aici este reprezentat Joao Teixeira Pinto, administrator colonie, om politic şi scriitor portughez, care a trăit în perioada anilor 1867 – 1917.


***
VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAŞI
LOCUŢIUNI, MAXIME
ŞI PROVERBE LATINE
  1. Ubi concordia, ibi victoria.- Unde este armonie este şi victorie.
  2. Unum castigabis, centum emendabis. – Daca reprimi o greseală, corectezi o sută.
  3. Errare humanum est sed perseverare diabolicum.- A greși este omenește, dar a persevera în greșeli este diabolic.
______________xxXxx_____________

CÂTEVA INSIGNE ŞI
MEDALII ROMÂNEŞTI
COMUNISTE

Informaţii generale despre medalistică
şi subiectul ei de studiu, medalia, 
poţi citi în articolul 
LE HAVRE - FRANŢA

Omagiu partidului - 1971
Al X-lea Congres al artiştilor amatori
Partidul Comunist Român (PCR) a fost un mic partid politic creat în anul 1921 ca rezultat al scindării ramurii bolşevice, de extremă stângă, din Partidul Socialist din România. În România interbelică PCR a fost o mică organizaţie politică ilegală, subordonată cominternului și implicit URSS care a susținut ideologic revoluţia comunistă, s-a împotrivit constant includerii în statul român a Basarbaiei, Bucovinei, Transilvaniei, Cadrilaterului şi a susținut Pactul Ribbentrop Molotov (care se pronunța, în protocolul adițional secret, în favoarea cedării de teritorii românești către Uniunea Sovietică. Până la sfârșitul anilor 1930, majoritatea membrilor fuseseră arestați sau se refugiaseră în URSS. Partidul comunist și-a început ascensiunea la putere în România de după Actul de la 23 august 1944, la care a participat ca parte din Blocul Naţional Democrat. Apoi, cu sprijinul direct al lui Stalin și al trupelor sovietice, PCR și-a eliminat treptat adversarii, iar după abdicarea forțată a regelui Mihai I a instaurat Republica Populară Română.Între anii 1947 și 1989 PCR a fost singurul partid politic oficial din România. În articolul 3 al Constituţiei din anul 1965 se spunea că PCR este "forța politică conducătoare a întregii societăți din Republica Socialistă România".

Insignă - Congresul X

Insigne - Congresele XI, XIII şi XIV ale PCR

Carnet de membru al PCR

Steagul PCR
În pozele aplicate mai sus admiri câteva insigne ale congreselor PCR, un carnet de membru şi steagul PCR.

Nicoalae Ceauşescu 
Erou al Republicii Socialiste România
Ordinul Erou al Republicii Socialiste România a fost instituit prin Decret al Prezidiului Marii Adunări Naţionale în semn de recunoştinţă pentru faptele "excepţionale" ale cetăţenilor în folosul statului român. Cred că este suficient să amintesc câteva persoane care au fost "recompensate" cu acest ordin: Nicolae Ceauşescu - şeful statului, Elena Ceauşescu - soţia acestuia şi Dumitru Prunariu - primul român care a zburat în Cosmos?!?!  
   
Nicoale Ceauşescu 
Nicolae Ceauşescu - Preşedinte al
Republicii Socialiste România * 1967 - 1989
Această medalie este confecţionată 
din tombac şi are diametrul de 111,9 mm.
Nicolae Ceaușescu (născut la data de 26 ianuarie 1918 în localitatea Scorniceşti, Olt şi decedat la data de 25 decembrie 1989 la Târgovişte) a fost un om politic comunist român, Secretar general al Partidului Comunist Român, șeful de stat al Republicii Socialiste România din anul 1967 şi până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989. La 22 decembrie 1989, printr-un decret al CFSN semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepțional. La 25 decembrie 1989, soții Nicolae și Elena Ceaușescu au fost judecați în cadrul unui proces sumar de către acest tribunal, condamnați la moarte și executați la câteva minute după pronunțarea sentinței.

Academician doctor inginer Elena Ceauşescu 
Elena Ceauşescu - Dr.inginer în chimie
Erou al muncii socialiste
Această medalie este confecţionată 
din tombac şi are diametrul de 90 mm. 
Elena Ceaușescu (nume de naştere: Petrescu, născută la data de 7 ianuarie 1919, conform certificatului de naștere 7 ianuarie 1916 în localitatea Petreşti, Dâmbviţa şi decedată la data de 25 decembrie 1989 la Târgovişte) a fost politiciană, prim viceprim-ministru al României comuniste și soția preşedintelui Nicolae Ceauşescu.

______________ooOoo______________

Liberia - Certificat - 100 acţiuni 1955
North Star Steamship Line Inc 

Câteva ordine decorative marginale
de pe acţiuni mexicane 

con_dorul@yahoo.com

Niciun comentariu: