marți, 3 iunie 2014

NEUVILLE SAINT REMY - FRANȚA



Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de arhitectură 
din localitatea franceză NEUVILLE SAINT REMY, 
departamentul NORD, regiunea PAS-DE-CALAIS.

Poarta de intrare a orașului
Castelul DE LA MOTTE FENELONE
Catedrala
Gara veche
Ecluza veche
Arhitectură locală
Arhitectură modernă
Vedere generală

*** 

PROMISIUNILE UMORISTULUI 
ANANIE GAGNIUC - CONSTANȚA 
PENTRU ALEGERILE DE PRIMAR
 DIN PARTEA P.C.P. 
(PARTIDUL CELOR PĂCĂLIȚI) 
  • Voi munci de-o să vă treacă nădușelile.
  • Voi asigura libertate sexuală de când se poate până când nu se mai poate.
  • Voi cultiva multe roșii pe arac. Se știe că roșiile duc la ridicarea potenței dacă le consumi cu arac cu tot.
  • Voi dezvolta turismul local, organizând excursii pe versantele mormanelor de gunoi din localitate.
  • Voi reduce cotele, mai puțin cotele apelor Dunării, pentru că tendința apelor Dunării este de a pleca din țară odată cu peștele.
  • Străzile vor funcționa în regim de non-stop, niciun stop la intersecție, trece fiecare cum vrea, dovada deplinei libertăți.
  • Pentru marinarii de cursă lungă, voi scurta timpul de deplasare cu vapoarele, în porturile lumii, în așa fel încât aceștia să fie acasă, în fiecare după amiză, în sânul familiei, sau în sânii familiilor.
  • Problema locuințelor va fi rezolvată prin instituirea unui regim de austeritate alimentară în paralel cu organizarea a cât mai multe parastase.  
  • Voi construi un spital pentru proști, nimeni nu s-a gândit la asta și, vorba aia, îi întâlnești la tot pasul.
  • Vom cultiva multă mentă, noi s-o cultivăm și când vin cei de la județ s-o frece.
  • Pentru fetele mai prost situate, vom construi o casă în care organele locale să dea dovadă de mai multă toleranță și soții să aducă adeverință de la soții că sunt sănătoși înainte de a fi goi pușcă.
  • Alte proiecte; pârtie de schi nautic, trenuri suspendate din trafic, reducerea taxelor și impozitelor încât să fie mai mici decât salariile, case de bani pentru soți, case de schimb valutar pentru romi și bișnițari, iar pentru soacre locuri de odihnă de veci. 
VOTAȚI-MĂ, MĂCAR SĂ VĂ DISTRAȚI! 

___________xxx___________

O PLACHETĂ, CÂTEVA 
INSIGNE ȘI MEDALII ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc. 

Conform DEX (Dicţionarului explicativ al limbii române),  PLACHETA este o medalie pătrată sau dreptunghiulară, care, de obicei, are o singură faţă modelată cu desene, basoreliefuri sau inscripţii şi se oferă ca recompensă la concursuri, alte întreceri de orice fel sau în semn de recunoştinţă faţă de meritele unor personalităţi. Placheta face parte din categoria generală a medaliilor. Medalia îşi are originea în monedele comemorative. Este confecţionată cel mai adesea din metal (aur, argint, bronz, etc). Numele "medalie" derivă din latinescul metallum, fiind preluat de toate popoarele romanice - de italieni (medaglia), francezi (medaille) şi spanioli (edala).  

Insigna - Merite sportive 
Insigna Merite sportive se acorda în timpul regimului comunist celor care se remarcau în activitatea sportivă, în special cea de masă. Ea s-a conferit înainte de instituirea sistemului special de ordine și medalii Meritul sportiv, pe trei clase. Regimul comunist aprecia activitatea sportivă ca formă premergătoare de pregătire a populației pentru muncă și apărare, astfel explicându-se prezența simbolurilor comuniste pe insignă; drapel, stea, frunză de laur și roată dințată. Ulterior au apărut manifestări sportive de masă sub genericul ceferiadelor și voințiadelor culminând cu marea competiție sportivă națională Daciada. 

 Insigna - Grănicer de frunte  
Insigna Grănicer de frunte se acorda în timpul regimului comunist grănicerilor care se remarcau în activitatea de pază a frontierei de stat. Această insignă este de pe timpul când țara noastră se numea Republica Populară Română, iar grănicerii erau în subordinea M.A.I. (Ministerului Administrației și Internelor). Grănicerii sunt o specialitate militară, constând în oameni și tehnică, cu misiunea specială de pază și supraveghere a frontierelor naționale. În timpul regimul comunist a existat o perioadă când grănicerii au fost subordonați și Ministerului Apărării Naționale. 
În condițiile actuale, în care România este membră a Uniunii Europene și în curând, probabil, și a spațiului Schengen, această specialitate militară se găsește în structura Ministerului Administrației și Internelor și se numește Poliția de frontieră.  

Placheta - Mihai Viteazul * 1593 - 1993 
Îndrăzneț, priceput și clarvăzător
400 de ani de la înscăunarea ca domn al Țării Românești,
Transilvaniei și Moldovei
Mihai Viteazul sau Mihai Bravu (născut în anul 1558 la Târgu de Floci şi decedat la data de 9 august 1601 în Turda) a fost bănisor de Strehaia, stolnic domnesc şi ban al Craiovei, apoi domnitor al Ţării Româneşti şi, pentru o perioadă, în anul 1600, conducător de facto al tuturor celor trei ţări medievale care formează România de astăzi: Ţara Românească, Moldova şi Transilvania.


Al III-lea Congres internațional de studii sud-est europene
București * 4 - 10 septembrie 1974
Ediția I - Sofia - 1966 *  Ediția II - Atena - 1971
București este capitala României, reședința județului Ilfof și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și o poză cu sediul central al Universității București.  

Intertoto Cup - 1990 - Gruppe 9 

Jocurile preliminare ale Cupei Intertoto, la fotbal, din anul 1990 s-au jucat în unsprezece grupe. Din grupa a IX-a au făcut parte următoarele echipe; Chemnitzer FC, SK Sturm Graz, Fortuna Dusseldorf și FC Petrolul Ploiești. După desfășurarea jocurilor preliminare echipa română s-a clasat pe locul 4 după o victorie, un egal și patru înfrângeri. Rezultatele generale ale Cupei Intertoto din anul 1990 au fost contestate de mai multe cluburi participante, iar UEFA (forul european suprem de fotbal) nu a recunoscut nici un câștigător.?!?!?  
Chemnitzer FC este un club german de fotbal din Chemnitz, landul Saxonia, fondat în anul 1966 și care are echipamentul de joc în culorile albastru, acasă și roșu – albastru în deplasare. Echipa de fotbal a acestui club s-a situat adesea în partea a doua a clasamentului ligii de fotbal est-germane unde a activat până la reunificarea Germaniei. În prezent echipa joacă în liga a III-a germană având un stadion de aproximativ 16000 de locuri. Sus am postat două din logo-urile clubului de fotbal Chemnitzer FC. 
SK Sturm Graz este un club de fotbal austriac, cu sediul în orașul Graz, bundeslandul Stiria, ce a fost fondat în anul 1909. Culorile echipamentului său de joc sunt negru, acasă și alb, în deplasare. Echipa de fotbal a câștigat până în prezent de 3 ori campionatul austriac de fotbal și are mai multe participări în cupele europene de fotbal. Acasă echipa joacă pe arena UPC cu capacitatea de 15400 de locuri. Cei mai mari rivali ai acestei echipe sunt vecinii de la clubul Grazer AK. Sus am postat logo-ul clubului de fotbal SK Sturm Graz. 
Fortuna Düsseldorf este un club de fotbal german cu sediul în orașul Düsseldorf, landul Renania de Nord-Westfalia. Echipa de fotbal este fondată în anul 1895 și în prezent evoluiază în liga a II-a germană. Până în prezent echipa a jucat 23 de sezoane în Bundesliga (liga superioară germană de fotbal). Echipa joacă în echipament uniform colorat alternând între alb, roșu și verde. Echipa joacă acasă pe stadionul Esprit –Arena, cu o capacitate de 54600 de locuitori. Sus am postat logo-ul clubului de fotbal Fortuna Dusseldorf. 
FC Petrolul Ploiești este un club de fotbal din orașul Ploiești - România, care evoluează în Liga I. Clubul a fost înființat în anul 1924 și își dispută meciurile de acasă pe stadionul Ilie Oană, cu o capacitate de 15500 de locuri, inaugurat în anul 2011. Culorile clubului sunt galben-albastru. Acest club a câștigat de 4 ori Campionatul Național și de 3 ori Cupa Românie. Sus am postat logo-ul actual al clubului de fotbal FC Petrolul Ploiești.

___________ooOoo_____________

PERSONALITĂȚI POLITICE
PE BANCOTELE LUMII
1 pound egiptean - 1940 - Egipt 
Tutankamon a fost un faraon egiptean din dinastia 18, care a trăit între ani 1341 - 1324 I.Hr, și a condus statul egiptean între anii 1333 - 1324 I.Hr.
Câteva ornamente decorative marginale de pe
acțiuni franceze  

Vignetă detaliu de pe un certificat american

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 04.06.2014

Niciun comentariu: