marți, 13 ianuarie 2015

NIEHEIM - GERMANIA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de 
cultură și arhitectură din localitatea germană NIEHEIM,
districtul HOXTER, landul RENANIA DE NORD - WESTFALIA.
Spitalul
Biserica
Complexul muzeal culinar
Monumentul holocaustului
Arhitectură locală 
Trimiteri poștale ilustrate

***

SĂ CUGETĂM!

___________xxx__________

CÂTEVA INSIGNE 
ȘI MEDALII ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  
Emblema de merit a Armatei române - În slujba păcii”, clasa a II-a
În conformitate cu Ordinul nr.102/2012 al Ministrului Apărării Naționale, Emblema de merit a Armatei române - În slujba păcii”, clasa a II-a, are reprezentat pe avers un scut heraldic portughez înalt de 35 mm, înconjurat de o cunună de lauri închisă, lată de 10 mm, pe care este dispus, central deasupra scutului, un coif de armură medievală. Pe scut este redat în plan central porumbelul păcii, încadrat de două ramuri de măslin, dispus deasupra a două buzdugane încrucişate orientate cu bulbul de lovire în jos. În planul inferior se află cifra romană reprezentând clasa emblemei de merit. De cununa de lauri este ataşat dispozitivul de prindere alcătuit din două inele. Pe revers sunt reprezentate cununa de lauri, coiful medieval şi profilul scutului. Pe reversul scutului este scris, pe un rând, cu majuscule, în relief, cu litere înalte de 3 mm IN SLUJBA PACII. În planul inferior se află cifra romană reprezentând clasa emblemei de merit. Panglica, lată de 35 mm şi cu înălţimea aparentă de 50 mm, este din rips moarat de culoare albastru deschis cu 3 benzi de 2 mm, din care una de culoare neagră în mijloc şi două de culoare verde deschis, dispuse central, având spaţii de 5 mm între benzi. Pe partea din spate, panglica are un sistem de prindere. Această emblemă se conferă pentru merite deosebite persoanelor care au îndeplinit sarcini în misiunile O.N.U., N.A.T.O. sau U.E.. Clasa emblemei este apreciată în funcție de importanța activității desfășurate.

Insigna - A.F.R. (Asociația filateliștilor din România)
AVIA - Cosmofila '85
Asociaţia filateliştilor din România (denumire actuală Federația filatelică română) este forul românesc conducător al pasionaţilor de filatelie din întreaga ţară. Filatelia se ocupă cu studiul mărcilor poştale şi al timbrelor fiscale. Aceasta include modelul, producția și utilizarea timbrelor după ce le-a fost autorizată producerea de către autorități guvernamentale, cele mai comune fiind autoritățile poștale. Cu toate că mulți o confundă cu activitatea de a colecționa timbre, este o activitate distinctă. De exemplu, filateliștii vor studia mărci poștale extrem de rare nedeținându-le, ori din cauza costului, ori din cauza numărului foarte redus, pe când colecționarul poate alege să obțină și aranjeze timbrele fără a fi prea mult deranjat de origine sau uzură. La 1/13 ianuarie 1881 apare prima revista de filatelie din Romania, "TIMBROPHILO". In aprilie 1891 s-a constituit la Bucuresti, cu titlu provizoriu, SOCIETATEA ROMANA DE TIMBROLOGIE, iar la 6 mai 1891 a fost organizata prima expozitie filatelica din Romania avand caracter privat, in casa presedintelui Dimitrie C. Butculescu din Bucuresti. In sedinta din 26 noiembrie/10 decembrie 1891, societatea si-a schimbat denumirea in SOCIETATEA FILATELICA ROMANA, adoptandu-se si statutul de functionare. In 1932 la Bucuresti in Palatul Academiei Romane (sala Dalles) are loc intre 20-30 noiembrie cea mai mare expozitie filatelica, EFIRO-1932. Reiterata, expozitia EFIRO-1998 in salile Parlamentului Romaniei a readus privirilor publicului marile raritati filatelice romanesti. Urmeaza organizarea la Bucuresti a expozitiei filatelice mondiale din 2008 care va celebra implinirea a 150 de ani de la aparitia primelor marci postale romanesti. Toate aceste manifestari organizate de Federația filatelică Română au menirea de a promova valorile istorice, culturale si morale ale poporului roman prin intermediul mărcilor postale. 

Asociația centrală a crescătorilor de porumbei
R.S.R. - (Republica Socialistă România)
Columbofilia este știința și pasiunea selectării, creșterii și antrenării porumbeilor pentru concursuri. Sus am postat logo-ul F.C.P.R. (Federația crescătorilor de porumbei din România).
Pe lângă porumbeii voiajori (de concurs - imaginea de mai sus) există și porumbei de expoziție (poza de mai jos).
Pentru creșterea și înregistrarea performanțelor de zor ale porumbeilor voiajori (imaginea de mai jos) s-au constituit o federație dar și federații naționale. Mai jos am postat logo-ul Federației române de sport columbofil.
În mașini speciale porumbeii voiajori sunt transportați la mari distanțe și eliberați, după ce în prealabil li s-au aplicat niște CIP-uri electronice. După o scurtă orientare aceștia se îndreaptă direct și rapid spre locul unde au fost crescuți. CIP-urile înregistrând momentul eliberării și cel al sosirii acasă oferă posibilitatea arbitrilor să determine viteza de zbor și apoi să declare campionii – bucuria oricărui columbofil pasionat. În anul 1969 Federatia crescatorilor de porumbei voiajori din Romania (inițial asociație) s-a afiliat la Federatia columbofilă internatională.

Asociația chinologică română
Câine de rasă ocrotit
Prezint aici câteva informații despre evoluția chinologiei românești, a cărei promotoare a fost chinologia aradeană. In anul 1921 au luat fiinta Clubul Foxterrieri din Arad si Clubul Amatorilor de Caini de Politie din Arad. Aceste doua cluburi au organizat activitatea chinologica din Arad si din judetele invecinate, stimuland dezvoltarea miscarii chinologice. Dintre manifestarile chinologice organizate in acea perioada de chinologii aradeni amintim expozitia clubului de Fox Terrier din anul 1929 la care au participat peste 200 de exemplare, aproximativ 100 fiind din Arad. Activitatea chinologica a fost intrerupta de cel de al doilea razboi mondial.  Anul 1969 este un an important pentru chinologia romana, este anul infiintarii asociatiei chinologice. La data de 17 noiembrie 1969 s-a infiintat la Arad Asociatia de Crescut si Dresat Caini din Romania, prima asociatie chinologica din Romania si care a fost aprobata de Consiliul de Ministri din R.S.R. In anul 1972, cu ajutorul unor chinologi maghiari Asociatia Chinologica Romana este admisa ca membra al Federatiei Chinologice Internationale. Chinologii aradeni au avut in acea perioada o intensa activitate pentru popularizarea cainilor de rasa in randul oamenilor. De asemenea sau tiparit mai multe publicatii de specialitate: revista „Ciinele”, colectia „Totul despre ciini” care cuprinde patru carti: „Micul ghid canin”, Reproductia speciei canine”, „Eredopatologie canina” si „Zoopsihologie canina”. Din anul 1972 pana in anul 1976 Asociatia Chinologica Romana a functionat in cadrul AVIROM, care a avut sediul central la Arad, organism care includea alaturi de crescatorii de caini, crescatorii de pasari de curte si porumbei si era sub controlul direct al Ministerului Agriculturii. Prima expozitie s-a organizat in anul 1971 pe stadionul fabricii arădene de zahar. Expozitiile incepeau intotdeauna cu parada raselor, demonstratii de dresaj, curse de ogari. In anul 1976 s-a organizat, pe stadionul Gloria, una dintre cele mai mari expozitii chinologice din Romania, fiind prezenti peste 800 de caini. In anul 1978, la Arad, s-a infiintat prima scoala nationala de dresaj si s-a organizat prima tabara de dresaj. De la infiintare anual s-au organizat la Arad expozitii chinologice. Asociatia chinologica din Arad a organizat in anul 2002 si anul 2005 Campionatul Europei Centrale si de Est considerat cel mai important eveniment continental organizat sub egida F.C.I..

Set 2 insigne - Asociația crescătorilor de albine 
R.P.R. - (Republica Populară Română)
R.S.R. - (Republica Socialistă România)
Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania (A.C.A.R.) este o organizatie profesionala a apicultorilor, neguvernamentala, autonoma si apolitica constituita pe o durata nedeterminata, fiind infiintata in 1958 prin sentinta civila nr. 5898 inregistrata la Tribunalul Popular al Raionului T. Vladimirescu din Bucuresti, actualizata prin certificatul de inscriere nr 21/2006. Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania este cea mai mare asociatie la nivel national, structura sa acoperind intreaga tara, prin filialele judetene si magazinele « APICOLA », unitati amplasate in principalele orasele din tara. Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania are ca scop asigurarea cadrului organizatoric si a conditiilor care sa faciliteze dezvoltarea unei apiculturi profesioniste si de amatori la nivel national. Asociatia reprezinta si sustine interesele membrilor sai atat la nivelul organelor legislative si executive ale tarii cat si la nivelul altor institutii centrale sau teritoriale. Sus am postat logo-ul asociației. 

Expoziția societății agricole ardelene - 1941
Nu dețin niciun fel de informații despre această medalie sau evenimentul pe care îl celebrează. Dac cineva ar putea să mă ajute în acest sens, i-aș fi sincer recunoscător.

____________ooOoo__________

O ACȚIUNE 
ROMÂNEASCĂ EMISĂ  
LA PARIS, ÎN FRANȚA
Acțiune de 100 franci la purtător, complet liberă
Societatea anonimă franceză de exploatare minieră 
MINELE DE AUR DIN STĂNIJA
STĂNIJA este un sat aparținând de comuna Buceș, 
județul Hunedoara, România.  

Câteva vignete de pe acțiuni slovace

Detaliu vignetă de pe un bond austriac 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 13.01.2015

Niciun comentariu: