joi, 29 ianuarie 2015

BRZEG - POLONIA


Mai sus am postat și alte fotografii cu monumente de cultură și
arhitectură, din vremuri diferite, din localitatea poloneză BRZEG
(denumire germană - BRIEG), voievodatul OPOLE, câteva trimiteri
poștale, o acțiune, o insignă și o monedă din aceiași localitate. 
Primăria
Biserica
Castelul
Sinagoga
Piața centrală
Arhitectură locală
Strada Principală
Trimiteri poștale ilustrate
Acțiune locală
Insignă locală
Monedă locală

***

PLĂCINȚELE -  Aforisme
de Vasile Plăcintă
Republica Moldova, născut 1949
  • Multă lume confundă plăcerile cu fericirea.
  • Zgârcitul ţine la avere,mai mult decât la viaţa lui.
  • După ce te-ai convins că nu ai talent, încearcă să trăieşti cinstit.
  • Arta nu mai aparţine poporului, a denaturat-o televiziunile comerciale.
  • În timp ce soţia mea tuna şi fulgera, meteorologii anunţau timp frumos.

____________xxx___________

CÂTEVA MEDALII 
ȘI INSIGNE ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.

Emblema de merit a Armatei române - Rezerva armatei române”, clasa a III-a
În conformitatea cu Ordinul nr.102/2012 al Ministrului Apărării Naționale, Emblema de merit a Armatei române - Rezerva armatei române”, clasa a III-a, are reprezentat pe avers un scut heraldic antic înalt de 35 mm, înconjurat de o cunună de lauri închisă, lată de 10 mm, pe care este dispus, central deasupra scutului, un coif de armură medievală. Pe scut este reprezentată, în plan central, pasărea Phoenix, având în partea de jos un buzdugan. În planul inferior se află cifra romană reprezentând clasa emblemei de merit. De cununa de lauri este ataşat dispozitivul de prindere alcătuit din două inele. Pe revers sunt reprezentate cununa de lauri, coiful medieval şi profilul scutului. Pe reversul scutului este scris pe două rânduri, cu majuscule, în relief, cu litere înalte de 3 mm. REZERVA ARMATEI ROMANIEI. În planul inferior se află cifra romană reprezentând clasa emblemei de merit. Panglica, lată de 35 mm şi cu înălţimea aparentă de 50 mm, este din rips moarat de culoare albastru deschis cu 3 benzi de 2 mm, din care una de culoare roşie în mijloc şi două de culoare verde dispuse central, având spaţii de 5 mm între benzi. Pe partea din spate, panglica are un sistem de prindere. Emblema clasa a III-a este oferită maiștrilor militari, subofițerilor, gradaților și soldaților în rezervă pentru activitate meritorie în pregătire. 

MS Carol II al României (Majestatea sa
Ministerul Instrucțiunii - Premiul II
Carol al II-lea, Rege al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen (născut 15 octombrie 1893 şi decedat la 4 aprilie 1953) a fost rege al României între 8 iunie 1930 şi 6 septembrie 1940, când a trecut prerogativele sale regale în favoarea fiului său Mihai. Cunoscut şi sub numele de Carol Caraiman, nume ales de tatăl său Ferdinand şi folosit de Carol după ce a fost dezmoştenit şi radiat din Casa Regală a României (între 1925 şi 1930) în urma renunţării lui Carol la calitatea de Prinţ Moştenitor. Carol este fiul cel mare al regelui Ferdinand al României şi al soţiei sale, regina Maria.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor - C.S.A. - România
15 ani de supraveghere în asigurări 1992 - 2007
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (C.S.A.) este un organism guvernamental din România care are rolul de a pune în aplicare legislația din domeniul asigurărilor, de a proteja consumatorii de produse de asigurări și de a încuraja formarea unei piețe sănătoase a asigurărilor. C.S.A. are ca atribuții și elaborarea și avizul proiectelor de acte normative care privesc domeniul asigurărilor sau care au implicații asupra acestui domeniu. E o instituție publică finanțată autonom, din contribuțiile asigurătorilor. Activitatea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a început la data de 2 iulie 2001. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este condusă de un Consiliu format din 5 persoane, respectiv președinte, vicepreședinte și 3 membri. Membrii Consiliului CSA sunt numiți de Parlament, în ședința comună a celor două Camere, la propunerea comisiilor reunite pentru buget, finanțe și bănci ale Senatului și Camerei Deputaților. Președintele și vicepreședintele se nominalizează pe funcții în lista de propuneri care se supune spre aprobare Parlamentului. Durata mandatului de membru al Consiliului C.S.A. este de 5 ani, fiecare membru putând fi reinvestit. Sus am postat logo-ul și o poză cu sediul central al C.S.A..

Insignă - Centenarul Revistei pădurilor 1885 - 1985
Revista pădurilor este o revistă științifică ce apare neîntrerupt din anul 1886, fiind cea mai veche revistă tehnico științifică cu apariție neîntreruptă din România. Biblioteca Academiei Române dispune de întreaga colecție. În prezent Revista pădurilor este editată de către Societatea “Progresul silvic” și trimisă în peste 30 de țări ale lumii. Sus am postat logo-ul și coperta Revistei pădurilor.

Insigna - Cartel Alfa
Confederaţia Naţionala Sindicală (C.N.S.) Cartel ALFA a fost creată în 1990 în scopul de a realiza o reprezentare reală şi autentică a lucrătorilor din România. C.N.S. “Cartel ALFA” a contribuit la transformarea mişcării sindicale româneşti prin formarea de militanţi sindicali experimentaţi care pot să îşi exprime liber opiniile şi să reprezinte cu adevarat interesele lucrătorilor. Confederaţia este total independentă faţă de guvern sau grupuri politice şi este deschisă oricui spre aderare. In prezent, 45 de federații profesionale sunt afiliate la C.N.S. Cartel ALFA reprezentând domenii de activitate diverse, atât din sectorul public, cât şi privat. De asemenea, C.N.S. Cartel ALFA coordonează activitatea a 42 de uniuni sindicale territorial, interprofesionale. Obiectivul său fundamental este consolidarea societăţii democratice româneşti în scopul apărării şi promovării intereselor lucrătorilor şi a justiţiei sociale. Confederaţia militează continuu pentru crearea de locuri de muncă, îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a celor pe care îi reprezintă, pentru o politică concordantă de venituri şi pentru stabilitate şi dezvoltare economică.
C.N.S. Cartel ALFA include printre preocupările sale: modelarea cadrului economic şi legislativ de interes general, promovarea parteneriatului social, a dialogului şi a solidarităţii, organizarea şi sprijinirea procesului intern de formare a militanţilor şi de participare precum și asistarea şi reprezentarea organizaţiilor membre ori a membrilor de sindicat.

____________ooOoo___________

O ACȚIUNE ROMÂNEASCĂ
ÎN LIMBA MAGHIARĂ
Acțiune 400 coroane 19xx - Erdélyi Egyesült Kereskedelmi 
Societățile comerciale ardelene unite - Deva (județul Hunedoara)

Câteva vignete de pe acțiuni românești

Detaliu vignetă de pe un certificat financiar american 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 29.01.2015

Niciun comentariu: