miercuri, 13 august 2014

NEIDENFELS - GERMANIA


Mai jos am postat și alte fotografii cu aspecte din localitatea 
germană NEIDENFELS, districtul BAD-DURKHEIM,
landul RENANIA PALATINAT
arhitectură, cultură, trimiteri poștale ilustrate și vederi generale.
Detalii - biserica protestantă
Școala
Gara
Arhitectură locală
Trimitere poștală ilustrată
Vederi generale

***

DESPRE VIN...
cu VASLIE LARCO - IAȘI
Preluare din Revista internațională de 
literatură umoristică BOOKLOOK!
a Asociației literare "Păstorel" din Iași
VINUL VĂZUT DE UN....
MUZICANT - Vinul este ca diapazonul: Dă tonul.
PAZNIC DE NOAPTE - Vinul este cel mai bun somnifer.
CHIMIST - Vinul este lichidul care se combină cel mai ușor cu apa.
CHEFLIU - Vinul este ca haina: Dacă o ai trebuie să o îmbraci.
POET - Vinul este muza care întreține talentul.
ORATOR - Vinul este sursa ce dezgheață limba și apoi o încâlcește.
INCULPAT - Vinul este un lichid de băut... mințile. 
MINCINOS - Vinul este licoarea prin care se vede adevărul.
DOCTOR - Vinul este izvor de sănătate și generator de boală.

________________xxx________________

UN JETON ȘI 
CÂTEVA INSIGNE ROMÂNEȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc. 

JETOANELE sunt piese din metal sau alte materiale nemetalice, asemănătoare ca formă şi ca dimensiune monedelor, ce sunt folosite pentru declansarea unui automat de muzică, pentru procurarea unor bauturi sau mici, ori pentru acces într-o anume incintă, etc. Pe unele jetoane este înscrisă chiar şi o valoare, sau numele unei firme, magazin, localitate, etc. În cazuri deosebite jetoanele sunt folosite şi ca număr de ordine. În mod cu totul special ele au fost precursoarele monedelor metalice, fiind folosite pentru efectuarea unor plăţi în plan local şi uneori ele reprezintau o sumă încasată de membrii unor consilii de administraţie ale unor societăţi, pentru participarea la sedinţe, şi care, ulterior, erau schimbate la casierii în monedă adevărată. 

Insignă - ING - 15 ani
ING Bank Romania este parte a ING Group, instituție financiară internațională de origine olandeza care oferă servicii bancare, de asigurări și de management al activelor unui număr de peste 84 de milioane de clienți individuali, companii și instituții din peste 40 de țări din Europa, America de Nord, America Latină, Asia și Australia. ING Bank este prima instituție financiară internaționala care a deschis o sucursală în România după 1989, în prezent deținând o poziție solidă pe piața locala. S-a lansat îin 1994, ca bancă de nișă, dar s-a dezvoltat într-un ritm susținut, prin creștere organică, iar astăzi este o bancă universală care oferă o paletă completă de produse și servicii tuturor categoriilor de clienți. Sus am postat logo-ul instituției financiare ING Bank.

Insignă - "GAMBRINUS" 
Asociația funcționarilor și meseriașilor BRAGADIRU 
Bragadiru este un oraș județul Ilfov, Muntenia, România. Localitatea se află în vecinătatea sud-vestică a municipiului București, la ieșirea către Alexandria, fiind un oraș-satelit al Capitalei. Conform recensământului din anul 2011, localitatea Bragadiru are o populație de 15329 de locuitori fiind al cincilea centru urban al județului Ilfov din punct de vedere demografic. La sfârșitul secolului al XIX-lea, Bragadiru purta numele de Bragadiru-Bulgaru, fiind o comună rurală din componența plășii Sabarul din județul Ilfov, comună formată din satele Bragadiru, Bulgarul și Cornetu-Glogoveanu, totalizând 1061 de locuitori și 187 de case. În anul 1950, comuna a fost inclusă în raionul V.I. Lenin al orașului republican București, când a devenit comună suburbană a municipiului București. În 1981, comuna Bragadiru a fost arondată Sectorului Agricol Ilfov aflat în subordinea municipiului București, sector devenit în 1997 județul Ilfov. În 2005, comuna Bragadiru a fost declarată oraș. Sus am postat o poză cu primăria orașului. 
Set 2 insigne - D - Dinamoviada finala - anii 1955 și 1956 
Dinamo Bucureşti este unul dintre cele mai vechi cluburi sportive din capitală, fondat 1948, şi este împărţit în mai multe departamente sau discipline sportive. Palmaresul general al clubului se prezintă astfel:
JOCURILE OLIMPICE (1956 - 2008)
- 122 medalii (35 aur, 38 argint, 49 bronz)
CAMPIONATE MONDIALE
- 797 medalii ( 243 aur, 260 argint, 294 bronz )
CAMPIONATE EUROPENE
- 880 medalii ( 248 aur, 301 argint, 331 bronz )
CAMPIONATE BALCANICE
- 3675 medalii ( 1254 aur, 1567 argint, 854 bronz )
JOCURI MONDIALE UNIVERSITARE
- 179 medalii (70 aur)
CUPA CAMPIONILOR EUROPENI
- 9 locuri I ( 3 volei masculin, 1 handbal, 1 rugby, 3 scrimă , 1 tenis )
- 5 locuri II (scrimă)
- 1 loc III (scrima)
CUPA CUPELOR
- 1 loc I (volei masculin) 
RECORDURI OLIMPICE : 5
RECORDURI MONDIALE : 4
RECORDURI NAŢIONALE : 2.632
TITLURI DE CAMPIONI NAŢIONALI : 10.751
Sus am postat emblemele clubului Dinamo de-a lungul timpului.

Insignă - Dinamoviada internațională înot
D - București - 1969  

Insignă - Dinamoviada internațională de tir
D - București - 1967 - Ediția a 9-a  

Set 4 insigne - Fruntaș în gospodărirea comunei
Anii; 1972, 1977, 1978 ;i 1979
Imediat după declararea încheierii colectivizării regimul comunist din România a început o campanie de convingere a sătenilor asupra necesității de gospodărire mai bună a satelor. În această largă acțiune intrau acțiuni de curățenie și înfrumusețare a propriei gospodarii dar și acțiuni de muncă patriotică în folosul comunității. În cadrul acțiunilor de înfrumusețare a propriei gospodării intrau; văruirea gardurilor de la drum și a podețelor de la intrarea în curte, curățarea șanțurilor de la drum din dreptul propriei case, curățarea și văruirea copacilor, adunarea frunzelor și vegetației uscate, precum și cultivarea și întreținerea culturilor din intravilan. În cadrul acțiunilor de muncă patriotică în folosul comunității intrau cam aceleași activități dar aferente instituțiilor de interes public ale satului; școala, primăria, biserica, dispensarul local, etc. precum și acțiunile de deszăpezire, îndiguire, desfundare canale de scurgere sau împăduriri în folosul comunității. Sătenii participanți la astfel de acțiuni erau distinși, cu mare fast, în adunări publice, cu aceste insigne - distincții care se acordau anual. Apreciez că acordarea acestor distincții erau totuși o formă de propagandă comunistă care arătă ce înseamnă munca în folosul comunității, ce înseamnă ordinea și disciplina în tot și în toate.  

Jeton - Atelier de decadrare - banderolat - 100 cutii
Nu am găsit niciun fel de informații despre acest jeton. Dacă cineva m-ar putea ajuta i-aș fi sincer recunoscător.

___________________ooOoo_________________

O ACȚIUNE ROMÂNEASCĂ 
Regatul României - Una acțiune nominativă cu talon 500 lei 1923
Societatea anonimă română CREDITUL MINIER

Câteva vignete de pe acțiuni italienești

Detaliu vignetă de pe o acțiune japoneză

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 13.08.2014

Niciun comentariu: