miercuri, 27 august 2014

ARRAIOLOS - PORTUGALIA


Mai jos am postat și alte fotografii din localitatea portugheză
ARRAIOLOS, districtul EVORA - monumente de cultură 
și arhitectură precum și câteva vederi generale.
Castelul
Conventul LOIOS
Monumentul
Fântâna PEDRA
Arhitectură locală
Piața
Vederi generale

***

SĂ CUGETĂM!

___________xxx___________

CÂTEVA INSIGNE ȘI 
MEDALII ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.

Insignă - (Teatrul - muzică)
Teatrul și muzica sunt două dintre cele mai gustate și accesibile arte pentru oameni. Arta este în esență cea mai profundă expresie a creativității umane. Pe cât de dificil de definit, pe atât de dificil de evaluat, având în vedere faptul că fiecare artist își alege singur regulile și parametrii de lucru, se poate spune totuși că arta este rezultatul alegerii unui mediu, a unui set de reguli pentru folosirea acestui mediu și a unui set de valori ce determină ce anume merită a fi exprimat prin acel mediu pentru a induce un sentiment, o idee, o senzație sau o trăire în modul cel mai eficient posibil pentru acel mediu. Prin modul său de manifestare, arta poate fi considerată și ca o formă de cunoașterea artistică. Într-un sens larg, termenul artă desemnează orice activitate, care se bazează pe cunoștințe, exercițiu, perceptive, imaginative și intuitive. Arta teatrală constă în acele producții (creații) ce sunt caracterizate de o reprezentare efemeră, limitată în timp. Ele presupun prezența unor interpreți sau actori (în sensul general al termenului) și a unui public spectator. Acestea se deosebesc de artele plastic sau vizuale prin faptul că se bazează pe o acțiune de interpretare în timp (arta se produce în momentul prezentării ei). Esența artelor spectacolului constă deci în orientarea lor către arta ca proces, în locul lucrării de artă ca obiect palpabil. Chiar dacă spectacolul, ca proces efemer poate fi înregistrat (video, audio, etc.), producerea lui inițială rămâne una de tip procesual și nu obiectual. Aceste arte presupun deci mai degrabă o "punere în scenă”,  un "spectacol" și mai puțin o "creație de obiecte de artă". Artele spectacolului cuprind numeroase moduri de expresie artistică. Intre ele se numără atât arte considerate "clasice", cât și arte moderne și contemporane, sau arte aflate la confluența mai multor genuri, cum ar fi: teatrul respectiv actorie, operă, operetă, musical, teatru de păpuși, cabaret, vodevil, comedie, scamatorie, varieteu, circ, recitare, povestire, pantomimă, dans, etc.

Insignă - (Muzică - teatru)
Muzica reprezinta cea mai pura si delicata arta. Este cea mai complexa forma de manifestare a frumosului, iar compozitorii stiu acest lucru cel mai bine, mai ales atunci cand poarta ascultatorul printre trioletii cei mai inalti si sunetele acute. Aceasta arta necesita o serie de elemente, printre care: pasiune, munca, daruire, talent, rafinament. In cele ce urmeaza o serie de definitii ale unor mari compozitorii pentru a intelege acest termen extrem de ambiguu:
Johann Sebastian Bach: - "Muzica este o armonie agreabila in onoarea lui Dumnezeu si o desfatare permisă sufletului".
Ludwig van Beethoven: - "Muzica este graiul sufletului. Ea starneste in noi, nu instincte, ci gandurile cele mai profunde".
Platon: - "Muzica este arta cu materialul cel mai imaterial".
Nichita Stănescu – “Muzica este un răspuns caruia nu i s-a pus nicio intrebare",

Insignă - Transelectrica S.A. (Societate pe acțiuni)
Transelectrica (Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica S.A.) este operatorul național de transport de energie electrică în România.Compania a fost înființată în iulie 2000 prin reorganizarea CONEL, având ca obiect de activitate transportul energiei electrice, operator de sistem și dispecer. Compania gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă o rețea de transport formată din 79 de stații electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35506 MVA, și 9028 kilometri de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV și 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Insignă - Turul României - Sportul popular - 1946
Turul Ciclist al României sau Mica Buclă este cea mai importantă competiție ciclistă desfășurată pe teritoriul României, organizată sub egida Federației Române de Ciclism. Prima ediție a turului a avut loc în 1934, a avut 1026 de  kilometri împărțiți în 7 etape și a fost câștigată de Marin Nicolov și echipa Bulgariei. Inspirată de Turul Franței, publicația lunară „Revista Automobila” a organizat în luna august 1910 prima ediție a „Circuitului Munteniei”. După trei ediții, competiția nu s-a mai organizat. Cel mai lung traseu al Turului României a fost în anul 1936 - 2242 km, iar cel mai scurt în anul 1991 – 430 km. La ediția din anul 1973, la Cluj a avut loc o etapă pe timp de noapte – 27,3 km. Ediția a 45-a (din anul  2008) a fost prima ediție care a figurat în calendarul competițional al Federației Internaționale de Ciclism.

Trofeul someleriei - Vinul Cavalerului 2003
Clubul național al someleriei - România  
Asociatia Somelierilor din Romania (A.S.R.) este noua forma a Clubului National al Someleriei din Romania, fiind o asociatie profesionala, non-profit, singura din Romania afiliata la Asociația Someleriei Internaționale. Someleria a devenit in zilele noastre atat meserie cat si arta. Aparuta in Franta evului mediu, someleria este recunoscuta ca si meserie in Romania abia in 2003, si datorita eforturilor Clubului National al Someleriei. A.S.R. isi propune sa reprezinte somelierii si iubitorii de somelerie romani, sa ofere sprijin acestora, sa promoveze valorile si calitatea in acest domeniu, prin antrenarea membrilor in activitati specifice interne si internationale. Dorim de asemenea sa participam la educarea publicului si formarea pietei aferente someleriei, acestea fiind, de fapt, necesitatea si scopul aparitiei someleriei ca si profesie. Asadar, desi este un domeniu foarte tanar, someleria din Romania, reprezentata de cativa entuziasti, a ajuns in rand cu someleria unor tari cu traditie indelungata.
 
In acest moment in Romania nu exista o definitie formala a someleriei. Someleria este, in zilele noastre, o meserie din grupa serviciilor bazata pe aptitudini. Plasata initial in sfera de restauratie turistica (restaurant, crama), someleria s-a extins in toate domeniile conexe vanzarilor de produse specifice (producatori, importatori, comercianti en gros si en detaille). Pe scurt, somelierul se ocupa de vanzarea vinului, fiind veriga de legatura intre producator (sau comerciant) si consumator.
Un bun somelier trebuie sa fie inzestrat cu aptitudini (senzoriale, de comunicare, de servicii, etc.) pe care sa le dezvolte si sa le completeze cu un bagaj foarte amplu de notiuni si cunostiinte polivalente (istorie, geografie, religie, chimie, fizica, agronomie, tehnologii, legislatie, comert si gestiune, marketing, limbi straine, etc.). Portofoliul someleriei include: Servicii: servirea, prezentarea, evaluarea, gestiunea, vanzarea, promovarea și păstrarea; Produse: Vinuri, derivate din vin, distilate directe, distilate aromate, vinuri speciale, ape minerale, infuzii, tigari de foi si trabucuri, beri, cidruri; Logistica: instrumentele, tehnologiile si echipamentele aferente serviciilor respective.

Academician Ștefan G. Nicolau 
Societatea română de dermatologie
Societatea română de dermatologie 75 ani 1928 - 2003
Ștefan S. Nicolau (născut la data de 15 februarie 1896 la Bucureşti şi decedat la data de 15 octombrie 1967 tot în Bucureşti) a fost un medic virolog, directorul Institutului de Inframicrobiologie din București, membru titular al Academiei Române.
Societatea Română de Dermatologie (S.R.D). este o asociatie profesionala si stiintifica a medicilor dermatovenerologi din Romania. S.R.D. este continuatoarea Societatii Romane de Dermatologie si Sifiligrafie fondata in anul 1928 precum si a Societatii de Dermatologie, constituita in anul 1959, afiliata  Asociatiei Medicale Romane (A.M.R.).  Ea are sediul central în București, sectorul 1, strada Ionel Perlea, nr.10. Sus am postat logo-ul acestei societăți.

______________ooOoo______________

INSEMNE 
MILITARE STRĂINE
Câțiva epoleți de uniformă militară
ai aviației regale olandeze din timpul
celui de-al doilea război mondial
Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acțiuni italiene

Detaliu vignetă de pe un certificat american

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 27.08.2014

Niciun comentariu: