miercuri, 13 august 2014

ARC AINIERES - BELGIA


Mai jos am postat și alte fotografii din localitatea belgiană
ARC AINIERES, azi parte a localității FRASNES LEZ ANVAING,
provincia HAINAUT, regiunea VALONIA - monumente de
arhitectură și o vedere generală.
Biserica
Arhitectură locală
Școala comercială
Vedere generală

***

FILOZOFIA VINULUI

ROBERT LOUIS STEVENSON
scriitor scoțian (1850 - 1894)
"Vinul este poezie îmbuteliată." 

EURIPIDE
poet grec (480 - 406 Î.Hr.)
"Acolo unde nu există vin nu există dragoste." 

LOUIS PASTEUR
om de știință francez (1822 - 1895)
"Sticla de vin conține mai multă filozofie în ea
decât orice carte din lume"

Preluare din Revista internațională de 
literatură umoristică BOOKLOOK!
a Asociației literare "Păstorel" din Iași

___________________xxx___________________

CÂTEVA MEDALII 
ȘI INSIGNE ROMÂNEȘTI
DAR ȘI O MEDALIE SPANIOLĂ

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

ICECOOP - România * 1969 - 1979
ICECOOP este o societate comercială bucureșteană din domeniul cooperației care produce și comercializează covoare speciale lucrate manual (țesute sau înnodate). Societatea își desfășoară activitatea în sediul din strada Ion Câmpineanu, nr. 3 – 5, din sectorul 1. 

ICECOOP - România - A 25-a aniversare 1968 - 1993

50 de ani de la înființarea GAZETEI MATEMATICE
Gazeta matematică - foaie lunară de matematici elementare și speciale
15.IX.1895 - 15.IX.1945
Entuziasm, armonie, muncă, sacrificiu
Această medalie a fost realizată în anul 1945 
de către gravorul Gheorghe Stănescu.
Gazeta Matematică este o revistă de matematică din România, prima de acest gen apărută în limba română. A fost fondată de zece ingineri români: Ion Ionescu Bizeț, Vasile Cristescu, Victor Balaban, Mihail Roco, Ion Zottu, Emanoil Davidescu, Mauriciu Kinbaum, Nicolae Niculescu, Tancred Constantinescu și Andrei Ioachimescu. În august 1909 redactorii au decis înființarea Societății Gazeta Matematică, societate care a fost recunoscută prin lege de către Adunarea Deputaților la data de 5 aprilie 1910. Numele societății a fost schimbat ulterior în Societatea de Matematică și Fizică, iar apoi în Societatea de Științe Matematice din România - S.S.M.R. Sub egida acesteia s-a organizat prima olimpiadă internațională de matematică la Brașov, în anul 1959. În anul 1988 tirajul Gazetei Matematice a ajuns la 120000 de exemplare, pentru ca după 1990 să scadă dramatic. În prezent Gazeta Matematică este publicată în 2 serii: 
Gazeta Matematică, Seria A este o revistă trimestrială adresată studenților, matematicienilor și cadrelor didactice ce predau matematica. 
Gazeta Matematică, Seria B este o revistă lunară ce se adresează celor interesați de matematica elementară, în special elevilor participanți la concursurile de profil. Sus am postat logo-ul Societății de Științe Matematice din România iar jos fotografii cu numere ale revistei Gazeta Matematică din regimul comunist și din anul 2013.

Guardia civil - Espana * Espania - Unidad indivisible
Garda civilă spaniolă * Spania - Unitate indestructibilă
 Această medalie cântărește 22 de grame, 
are diametrul de 4 centimetri și grosimea de 3 milimetri.
Guardia Civil Espana (Garda Civilă spaniolă) îndeplinește misiuni de menținere a păcii în străinătate și a statutului de militar spaniol. Este similară jandarmeriilor din alte state europene și are sloganul "El onoarea es mi divisa" (Onoare este emblema mea), un motto subliniind unitatea de spirit și voință a instituției. A fost fondată ca o forță de poliție națională în anul 1844 în timpul domniei reginei Isabela a II-a Spaniei. Astăzi Garda civilă spaniolă îndeplinește o diversitate de misiuni precum; patrulare pe autostrăzi, protecția familiei regale, poliție militară, participare pe teatrele de operațiuni militare internationale, vamă, prevenirea contrabandei de orice fel, securitatea aeroporturilor și închisorilor, pază coastă, licențe port armă, securitatea folosirii armelor și explozivilor, anti-terorism, securitate în mediu rural, protecție ambasade, contraiformații, premise de vânătoare, protecția mediului, infracțiuni cibernetice etc. Sus am postat emblema instituției.  

Insignă - Oastea Domnului
Iar tu te luptă și suferă ca un bun ostaș 
al lui Hristos, în oastea lui Iisus!
Oastea Domnului este o mișcare din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, care a luat ființă în anul 1923, la inițiativa preotului ardelean Iosif Trifa. După definiția pe care i-a dat-o părintele Iosif Trifa, Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”. După 1948 mișcarea a fost declarată ilegală de către regimul comunist. În această perioadă, „Oastea Domnului”, condusă în anii grei ai stalinismului de Traian Dorz, care a totalizat 16 ani de pușcărie pentru acest motiv, a făcut parte din „biserica tăcerii”, ansamblu informal de credincioși creștini din diferite confesiuni, care refuzau să se supună autorităților comuniste, fiind, din acest motiv, socotiți ca „tipărind și răspândind literatură interzisă”, „uneltind împotriva orânduirii sociale” și „dușmani ai poporului”. În anul 1990 „Oastea Domnului” a fost reabilitată de Statul Român și de Sinodul Bisericii Ortodoxe, care a ridicat caterisirea lui Iosif Trifa. În zilele noastre, Oastea Domnului are sediul administrativ la Sibiu, unde dispune de Editură, Librărie și tipografie proprie. Aici se tipărește, cu binecuvântarea Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, săptămânalul „Iisus Biruitorul” având ca supliment revista pentru tineri „Timotheos”. Oastea Domnului este condusă de un "Sfat Frățesc" Operativ din care fac parte aproximativ 30 de membri, reprezentanți ai zonelor. Oastea Domnului este prezentă aproape pe tot teritoriul României dar și dincolo de granițele ei. Activitatea Oastei Domnului are ca bază așa numitul „voluntariat al laicilor”, chiar dacă din mișcare fac parte și numeroși clerici. Sus am postat logo-ul acestei mișcări.

Info - Pet 1894 - 1994
Această insignă este confecționată din aluminiu eloxat 
și are diametrul de 41 de milimetri.
Info – Pet este o organizație sau agenție internațională de căutare și înapoiere a animalelor de companie persoanelor care reclamă pierderea, dispariția sau furtul vreunui animal de companie. Este un fel de Poliție a animalelor. 

___________________ooOoo__________________

O ACȚIUNE ROMÂNEASCĂ
Regatul României - Ministerul Finanțelor - Datoria publică
Împrumutul intern 5% - titlu 500 lei 1920 

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acțiuni egiptene 

Detaliu vignetă de pe un certificat american

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 13.08.2014

Niciun comentariu: