marți, 26 august 2014

ARDOOIE - BELGIA


Mai jos am postat și alte fotografii din localitatea 
belgiană ARDOOIE (denumire valonă ARDOYE)
provincia FLANDRA DE VEST, regiunea FLANDRA
monumente de cultură și arhitectură din timpuri diferite
și două trimiteri poștale ilustrate. 
Biserica SF.MARTIN
Memorialul
Strada GĂRII
Școli vechi
Castelul
Biserica
Vederi generale
Trimiteri poștale ilustrate

***

SĂ CUGETĂM!

______________xxx______________

O MEDALIE ȘI
CÂTEVA INSIGNE ROMÂNEȘTI
DIN JUDEȚUL BIHOR

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.

Insignă - U.A.M.T. Oradea
U.A.M.T. Oradea este o companie producătoare de piese și subansamble auto din România. Principalul acționar al companiei este asociația salariaților, care deține un pachet de 56,13% dintre acțiuni. Sus am postat logo-ul acestei companii.

Insignă - Uzina chimică "Sinteza" Oradea 50 ani 1922 - 1972
Societatea comerciala Sinteza S.A. a fost fondata in anul 1945, prin fuziunea a doua societati chimice existente: Societatea anonima Aurora si Societatea anonima Vesta, rezultand o noua societate sub titulatura de Vesta- fabrica chimico-farmaceutica, intreprindere industriala de stat. In anul 1956, Intreprinderea Vesta este inregistrata sub denumirea de " Fabrica Chimica SINTEZA Oradea". In baza Legii 15/1990 si a HG 1213/1990 are loc transformarea Intreprinderii chimice Sinteza in societatea comerciala pe actiuni Sinteza Oradea. Obiectul de activitate a societății îl constituie obtinerea de pigmenti anorganici, lacuri si vopsele, produse farmaceutice, pesticide, oxigen tehnic si medical, ambalaje metalice si din hartie. Societatea a dat in locatie de gestiune si chirie toate sectiile de productie, locatie constituita intre SC Sinteza SA ca detinatoare de patrimoniu si 6 societati pe actiuni, respectiv 2 SRL alcatuite din fostii salariati ai fiecareia dintre diviziile de productie. Sus am postat logo-ul societății comerciale Sinteza SA Oradea.

Insignă - Stâna de Vale 1102 m
Statiunea climaterica si de odihna Stâna de Vale este situata la 1101 m altitudine, intre Muntii Vladeasa si Muntii Padurea Craiului, la 24 km de orasul Beius si la 90 km de Oradea, aparținând administrative de comuna Budureasa. Statiunea  dispune de un climat de depresiune intramontana tonic-stimulant cu ierni reci si veri racoroase. Canitatile de precipitatii sunt dintre cele mai mari din Romania, Stâna de Vale avand si renumele de a fi polul precipitatiilor din Romania cu valori ce depasesc 1200-1400 mm anual. Acest lucru are drept rezultat prezenta stratului de zapada din luna noiembrie uneori chiar pana in martie-aprilie. Statiunea poate fi un loc ideal pentru tratarea nevrozelor astenice si a afectiunilor endocrine fie ca este vorba de boala Basedow (in stadiu incipient, dupa tratament cu medicamente) sau de hipertiroidie benigna. De asemenea pot fi tratate si afectiunile respiratorii sau starile de debilitate, surmenaj fizic si intelectual, tulburarile de crestere la copii. In tratarea acestor afectiuni se utilizeaza atat apa minerale existenta in statiune (feruginos, hipoton) cunoscuta sub numele de Izvorul Minunilor cat si instalatiile si procedurile de tratament din statiune ce includ bai in cada, sauna, masaj, magnetodiaflux, ionogalvanizari. Stâna de Vale este o destinatie preferata si de cei care practica sporturile de iarna aici existand partii de schi dotate cu instalatii de transport pe cablu. De asemenea este un punct de plecare pe unele trasee de drumetie montana ce duc spre Vlădeasa, Piatra Tâlharului sau Padiș.

U.M. (Unitatea Militară) 02387 Oradea 45 ani 1951 - 1996
Se pare că Unitatea Militară nr. 02387 din Oradea este o structură militară de logistică (a se vedea semnul de armă aplicat pe aversul medaliei) și a fost înființată în anul 1951. Dacă cineva mă poate ajuta cu alte informații despre această unitate militară ăi sunt sincer recunoscător.

Insignă - România - Oradea - Nagyvarad - Grosswarden 
Nu dețin alte informații despre această insignă. Dacă cineva mă poate ajuta cu alte informații îi sunt sincer recunoscător. 

Oradea, mai demult Oradea Mare, (în maghiară Nagyvárad, în germană Großwardein, în latină Magnovaradinum, în slovacă Vel'ký Varadín, în turcă Varat, în italiană Gran Varadino) este reședința și cel mai mare municipiu al judeţului Bihor, situat în vestul României, pe râul Crişul Repede, în imediata apropiere a graniței cu Ungaria. Oraşul este menţionat pentru prima dată la 1113, având în prezent o populaţie de aproximativ 206000 de locuitori. Sus am postat steagul si stema actuală a municipiului Oradea precum și câteva monumente de cultură și arhitectură orădene.
Sinagoga israelită ortodoxă
Prefectura
Centrul orașului - vedere aeriană
Sucursala Bihor a BNR
Primăria
Biserica reformată
Biserica evanghelică


Județul Bihor este situate în provincia istorică Crișana, în nord-vestul României și are reședința în orașul Oradea. Județul se întinde pe o suprafață de 7544 kilometri pătrați și numără aproximativ 575000 de locuitori. Din punct de vedere administrativ-teritorial județul este format din; 4 municpii – Oradea, Beiuș, Marghita și Salonta; 6 orașe – Aleșd, Nucet, Săcuieni, Ștei (fost Dr.Petru Groza), Valea lui Mihai, Vașcău  precum și 90 de comune. Sus am postat stemele actuale și comuniste ale județului iar jos câteva fotografii cu locuri de vizitat în acest județ. 
Peștera - Ghețarul focul viu
Groapa Ruginoasa
Peștera Urșilor
Cascada Moara dracului
Cascada Oșelul
Peștera Cetățile Rădeșei

_________________ooOoo_________________

INSEMNE 
MILITARE STRĂINE
Câțiva epoleți de uniformă militară
ai aviației regale olandeze în 
timpul celui de-al doilea război mondial

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe  acțiuni egiptene

Detaliu vignetă de pe un certificat american 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 26.08.2014

Niciun comentariu: