sâmbătă, 4 aprilie 2015

TABLETA CU ȘTIRI NECONVENȚIONALE - 75


D’ALE POLITICENILOR
SAU
CULEGEM CE AM SEMĂNAT 
EMIL BOC – P.D.L.:
 
"Dumneavoastră mă întrebaţi ce doriţi,
eu răspund ce cred de cuviinţă"

IOAN OLTEAN – P.D.L.:
 
"Cât e ea de Teo, şi cât e ea de Trandafir,
dacă ar fi candidat ca independent
nu ar fi pupat Parlamentul României niciodată"

CORNELIU VADIM TUDOR – P.R.M.:
 
"Preşedintele Chinei nu l-a primit pe Băsescu
din cauza lui Dalai Lama"

***

VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAȘI
Alexandru Dimitrie Xenopol (1847 - 1920)
economist, scriitor, filozof și istoric român 
  1. Adevărurile fundamentale rămân aceleași pentru toate timpurile.
  2. Cugetarea omenească nu poate niciodată pătrunde pe deplin ultima rațiune a lucrurilor.
  3. Făţărnicia este una din cele mai grele arte de care poate să se mândrească răutatea omenească.

__________xxx__________

O PLACHETĂ,
O MEDALIE ȘI 
CÂTEVA INSIGNE ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică  şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani și apartenenţa la un club, de identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificarea sociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc. 

Conform  DEX (Dicţionarului explicativ al limbii române),  PLACHETA este o medalie pătrată sau dreptunghiulară, care, de obicei, are o singură faţă modelată cu desene, basoreliefuri sau inscripţii şi  se oferă ca recompensă la concursuri, alte întreceri de orice fel sau în semn de recunoştinţă faţă de meritele unor personalităţi. Placheta face parte din categoria generală a medaliilor. Medalia îşi are originea în monedele comemorative. Este confecţionată cel mai adesea din metal (aur, argint, bronz, etc). Numele "medalie" derivă din latinescul metallum, fiind preluat de toate popoarele romanice - de italieni (medaglia), francezi (medaille) şi spanioli (edala).  

Panait Cerna 1881 - 1943
Panait Cerna, pe numele său de naștere Stanciof, de origine bulgară, (născut la data de 25 septembrie 1881 la Cerna, jud.Tulcea și decedat la data de 26 martie 1913 la Leipzig, Germania) a fost un poet romant tradiționalist, epigon al poetului Mihai Eminescu A debutat cu poemul "Trecut", imitație după poetul german Nikolaus Lenau, în publicația "Foaie interesantă".

Insignă - Mișcarea ecologistă din România
Mișcarea ecologistă din România a fost formațiune politică care a existat în România primilor ani de după Revoluția din Decembrie 1989. După restructurări, coabitări și redenumiri oamenii și ideologia acestei formațiuni (ecologismul) au fost preluați și există în Partidul Verde din România.
Ecologismul este o ideologie, mișcare socială și filozofie vastă, preocupată de conservarea mediului și îmbunătățirea stării de sănătate a mediului, în special în măsura în care această sănătate urmărește să includă preocupările elementelor non-umane. Ecologismul susține conservarea, restaurarea și/ sau ameliorarea mediului natural, și poate fi denumită o mișcare pentru controlul poluării. Din acest motiv, concepte, cum ar fi o etică de teren, etica de mediu, biodiversitate, ecologie și biopfilia schițează ipoteza predominant. În esența sa, ecologismul este o încercare de a echilibra relațiile dintre oameni și diferitele sisteme naturale de care depind în așa fel încât tuturor componentelor le sunt acordate un grad adecvat de respect. Natura exactă a acestui echilibru este controversată și există diverse moduri pentru problemele de mediu și felul în care ar trebui exprimate în practică. Ecologismul și preocupările legate de mediu sunt adesea reprezentate de culoarea verde, dar această asociere a fost însușită de către industria de marketing și este o tactică cheie de greenwashing. Ecologismul este opus față de anti-ecologism, care are o poziție sceptică față de multe perspective ecologiste.

Insigna - Departamentul regional de studii pentru 
managementul resurselor de apărare - România
Placheta - Departamentul regional de studii pentru 
managementul resurselor de apărare 
România - Ministerul Apărării Naționale
Insigna - Departamentul regional de studii pentru
managementul resurselor de apărare 
Departamentul regional de studii pentru 
managementul resurselor de apărare 
România - Ministerul Apărării Naționale
Consensus per erudio (consens prin educație)
Insigna - Departamentul regional de studii pentru
managementul resurselor de apărare - România
Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de apărare (D.R.E.S.M.A.R.A.) este o structură de învăţământ a Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I", care asigură managementul educaţional şi administrativ pentru cursurile postuniversitare în domeniul managementului resurselor de apărare şi informaţionale. Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare funcţionează în baza prevederilor   Hotărârilor Guvernului României nr. 466/10.06.1999 si nr. 969/25.08.2005 şi a ordinelor ministrului apărării care cuprind instrucţiunile de aplicare a hotărârilor de guvern. Funcţionează de asemenea, în temeiul Art. 98 si Art. 102 din Legea Învăţământului nr. 84/1995 şi Cartei Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I". Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare se află în subordinea nemijlocită a comandantului (rectorului) Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I". Departamentul colaborează pe probleme de învăţământ cu Institutul pentru Managementul Resurselor de Apărare din Monterey, California, Colegiul de Management al Resurselor Informaţionale din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare, Washington D.C., S.U.A. şi alte structuri similare. Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare funcţionează în incinta Academiei Forţelor Aeriene "Henri Coandă" din Municipiul Braşov. Întreaga activitate de învăţământ, în cadrul Departamentului, se desfăşoară în limba engleză. Sus am postat logo-ul și sediul D.R.E.S.M.A.R.A. din Brașov.

Insigna - Fruntaș în paza avutului obștesc
După instaurarea comunismului în România, regimul a instituit un amplu ansamblu de măsuri de convingere-impunere-schimbare a conștiinței cetățenilor. Se vorbea despre “formarea omului nou, constructor și apărător devotat al cuceririlor revoluționare ale poporului.”Se cerea astfel o eficiență sporită în toate domeniile de activitate dar și economii de orice fel, “la sânge”. În acest scop s-a instituit un sistem stufos de insigne și decorații pentru distingerea oamenilor cu merite în aceste domenii. Aceste distincții acopereau toate domeniile de activitate, erau confecționate de metal mort, fiind strident colorate și încărcate cu simboluri comuniste. Și insigna Fruntaș în paza avutului obștesc face parte din acest ansamblu de distincții. De pe insignă nu lipsesc bogățiile patriei; brazii, barajul hidroenergetic, sonda, fabrica și macaraua, iar laurii de pe margine simbolizează “victoria finală” în efortul de creare a “societății socialiste multilateral dezvoltate” și a “omului nou”.

Insignă - Partidul muncii și dreptății sociale din România
Partidul muncii și dreptății sociale din România a fost o formațiune politică, dintre multele create imediat după decembrie 1989, în România. Acest partid este unul dintre urmașii mega-partidului comunist, situându-se pe partea stângă a spectrului politic, îmbrățișând deci doctrina social democrată. Partidul și-a pierdut relativ repede identitatea politică intrând într-un  sistem de alianțe și fuziuni politice.

__________ooOoo__________

O OBLIGAȚIUNE ROMÂNEASCĂ
Titlu de 1000 lei 5% din 1919
ÎMPRUMUTUL UNIRII - Datoria publică a României

Câteva vignete de pe acțiuni spaniole

Detaliu vignetă de pe o acțiune germană

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 04.04.2015 

Niciun comentariu: