vineri, 24 aprilie 2015

BERGHAREN - OLANDA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de cultură 
și arhitectură din localitatea olandeză BERGHAREN, 
municipalitatea WIJKEN, provincia GELDERLAND 
și două embleme mai vechi ale localității, 
Biserica germană reformată
Biserica Sf.Ana
Capela
Troița
Casa preotului
Moara de vânt Verrekijker
Arhitectură locală
Două embleme vechi ale localității

***

RĂSPUNS 
CARICATURILOR - GHICITORI
din articolul anterior de blog;
BORBA - PORTUGALIA
PLETOSUL este RAFAEL NADAL, nume complet și real Rafael „Rafa” Nadal Parera (născut 3 iunie 1986) – un jucător spaniol de tenis de câmp, multă vreme numărul 1 mondial. Nadal este considerat unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie și în opinia multor experți cel mai mare jucător de tenis pe zgură din toate timpurile. Multiplele sale succese pe zgură i-au adus numele de „Regele zgurii”. Nadal a câștigat paisprezece turnee de Grand Slam, medalia de aur la Jocurile Olimpice și 24 turnee A.T.P. Masters Series. A făcut parte din echipa de Cupa Davis a Spaniei, care a câștigat finalele din anii 2004, 2008, 2009 și 2011. El este acela care în anul 2008 a obținut 32 de victorii în turneele de tenis ale lumii.
FĂLCOSUL este SYLVESTER STALLONE (născut la data 6 iulie 1946 la New York) – cunoscut actor, regizor și scenarist american. A devenit legendar prin rolurile principale din filme de acțiune Rocky și Rambo. În anii '80 a fost unul din cei mai bine plătiți actori ai tuturor timpurilor. Enumăr alte filme în care a jucat marele actor; Eroi de sacrificiu, Shade, Driven, Asasini, Specialistul, Demolatorul, Cliffhanger, Oscar, După gratii, Tango și Cash, Capone și Șoimii nopții.
___________xxx___________

CÂTEVA 
MEDALII Ș INSIGNE
DIN MUNICIPIUL BUCUREȘTI

Informaţii generale despre medalistică  şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani și apartenenţa la un club, de identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificarea sociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Insigna - Radio București - România
La sfârșitul anului 1927, s-au pus bazele legale ale constituirii primei societăți naționale de radio din România, cu capital majoritar de stat. Prima Adunare generală a Societății de Difuziune Radiotelefonică are loc la 17 ianuarie 1928. Sus am postat logo-ul Radio România. 
Insigna - Radio România 75 ani 1928 - 2003
Societatea va fi înregistrată oficial la tribunal în martie 1928. Prima emisiune a postului Radio Romania a avut loc  joi, 1 noiembrie 1928, la ora 17, pe lungimea de undă de 401,6 metri, cu o putere de 0,15 kw. Emisiunea a fost deschisă de profesorul Hurmuzescu în calitate de președinte al Consiliului de Administrație. A urmat un program muzical, știri de presă, s-au recitat versuri, s-a transmis un buletin meteorologic, știri sportive. În anul 1956 apare Televiziunea Română care fuzionează cu Radio România, formând împreună instituția numită Radioteleviziunea Română. Sus am postat o poză cu sediul Radio - România. 

Insigna - Liceul teoretic "Jean Monnet" București - România
Prezint aici câteva repere calendaristice în devenirea Liceului Teoretic “Jean Monnet” din București. În anul 1963 s-a înființat Școala Medie nr. 24, care din anul 1965 a devenit Liceul nr.24. Din anul 1976 unitatea școlară a devenit Liceul de Matematică – Fizică nr.2, iar din anul 1982 – Liceul Industrial nr. 32. În perioada anilor 1990 – 1992 unitatea școlară s-a numit Liceul Teoretic “George Călinescu” pentru ca din anul 1992 să poarte numele actual Liceul Teoretic “Jean Monnet”. 
Jean Monnet, nume complet Jean Omer Marie Gabriel Monnet (1888 – 1979) cetățean francez autodidact este considerat arhitectul Uniunii Europene. La vârsta de șaisprezece ani, după trecerea numai primei părți a universității, a abandonat educația și s-a mutat la Londra. Acolo, a petrecut doi ani învățând arta afacerilor și prima limbă a comerțului, engleza. În 1906, tatăl său l-a trimis în străinătate să lucreze pentru afacerile familiei. „Nu-ți procura cărți, l-a sfătuit tatăl lui. Nimeni nu poate să gândească pentru tine. Uită-te pe fereastră, vorbește cu oamenii! Pe urmă, Monnet a făcut multe călătorii de afaceri în întreaga lume, lucrând în Scandinavia, Rusia, Egipt, Canada și SUA. "Nu sunt optimist; sunt determinat", a mărturisit el cândva.La vârsta de 31 ani, a fost numit deputat secretar general al Ligii Națiunilor. Când a picat Guvernul Franței în iunie 1940, Monnet i-a influențat pe de Gaulle și Churchill să accepte un plan pentru o uniune a Franței cu Marea Britanie pentru a da posibilitatea celor două țări să țină piept nazismului. Despre Monnet, Dean Acheson a spus „Monnet a fost o persoană cu o viziune pragmatică asupra nevoii Europei de a scăpa de limitarea istorică”.
Ca omagiu pentru contribuția sa la fondarea Uniunii Europene, bustul său a fost inclus printre cele 12 busturi de oameni politici reunite în Monumentul părinților fondatori ai Uniunii Europene, inaugurat la București, la 9 mai 2006, de Ziua Europei, pe Insula Trandafirilor din Parcul Herăstrău.

Centrul 89 Principal pentru Comunicații și Informatică
1 octombrie 1948 
89 (Centrul Principal pentru Comunicații și Informatică)
Centrul 89 Principal pentru Comunicaţii şi Informatică este o unitate de transmisiuni a Armatei române, dislocată în garnizoana București, asigurând suportul de comunicaţii şi informatică al Statului Major General. În anul 1993 această unitate a realizat prima legătură radio funcțională la o depărtare de 6000 de kiliometri cu Spitalul Militar Românesc, care a participat la misiunea U.N.O.S.O.M. II, din Somalia. Sub cele două medalii am postat logo-ul, fanionul și steagul de identificare al acestei unități militare.

Marea Adunare Națională - Republica Socialistă România
Marea Adunare Națională a fost organismul legislativ unicameral al Republicii Populare Române şi apoi al Republicii Socialiste România, în perioada anilor 1948 - 1989. Membrii săi erau aleşi prin vot şi se numeau deputaţi. Marea Adunare Națională era aleasă de către oamenii muncii, cetățeni români, pe circumscripții electorale, câte un deputat la 40000 locuitori. Durata unui mandat era de 4 ani.
Palatul Marii Adunări Naţionale, ulterior Palatul Camerei Deputaților (în prezent Palatul Patriarhiei) este o construcție din Bucureşti, amplasată pe Dealul Mitropoliei. De-a lungul timpului edificiul a fost sediul instituției legislative a statului român, până la trecerea ei în proprietatea Bisercii Ortodoxe Române. Primele date despre dealul pe care va fi construit viitorul Palat al Camerei Deputaților sunt din jurul anului 1650. În acea perioadă Dealul Mitropoliei, ulterior Dealul Patriarhiei, era acoperit cu viile domnului și viile călugărilor de la Mitropolie. Ideea de a avea în mijlocul mitropoliei sediul forului legislativ nu este pur întâmplătoare, acest aspect este rezultatul unor cutume ale vremurilor. Conform acestor cutume Mitropolitul era de drept președintele boierilor, singurii cetățeni cu drept de vot, reuniți în adunarea deputaților. Necesitatea de a avea sediul legislativului în dealul mitropoliei este și rezultatul faptului că prin tradiție Mitropolitul nu putea să-și părăsească locuința. Prin urmare obiceiul de a organiza adunarea deputaților la mitropolie devine o acțiune firească, în acest sens o parte din chiliile călugărilor fiind transformate într-o construcție care să permită reuniunile oficiale ale legislativului. În anul 1881 are loc repararea și reamenajarea vechii construcții a  Adunării Deputaților, obținute din transformarea chiliilor și este adăugat un amfiteatru, asemănător Palatului Deputaților Germani (Reichstag). Amfiteatrul creat era mare, cochet, spațios și avea două rânduri de loji și o galerie. Deputații își desfășurau ședințele în sala de ședințe, o sală cu scaune dispuse în semicerc, în partea din față a acestuia exista o tribună, iar în dreapta tribunei era amplasată banca miniștrilor. Clădirea era deschisă publicului pentru vizitare doar în afara orelor de ședință, în urma acordului obținut de la unul din funcționarii instituției. Cetățenii români puteau lua parte la lucrările camerei doar dacă aveau semnătura unui deputat pe un tichet de intrare, cetățenii străini având nevoie de semnătura ambasadei țării sale. În locul fostului palat al Adunării Deputaților, în anul 1907 este ridicată actuala construcţie, după planurile arhitectului Dimitrie Maimarolu. Fațada construcției realizată în stil neo-claisc, cu o lungime de 80 m, are un parter impozant și este dominată de centrul acesteia, corpul intrării, decroșat având un peristil format din 6 coloane ionice, grupate câte două. Cupola clădirii este asemănătoare cu cea a Ateneului Român din Bucureşti, o altă clădire reprezentativă a capitalei.  

Insigna - Trustul de presă 
Ministerul Apărării Naționale - România
Trustul de presă al Ministerul Apărării Naționale este compus din; redacția publicațiilor militare Observatorul militar”, “Viața militară ” și “Spirit militar modern ”, redacția militară de radio „Ora Armatei” precum și Centrul de televiziune și film al Armatei.  Trustul de presă are următoarele misiuni; informarea personalul Armatei asupra preocupărilor principale ale conducerii ministerului şi asupra măsurilor de adaptare a Forţelor Armate ale României la standardele euro-atlantice; oglindirea imaginii pozitive a instituţiei militare în opinia publică din ţară şi din străinătate; promovarea unui dialog real între armată şi societatea civilă; susţinerea efortului de modernizare al armatei precum și prezentarea aspectelor relevante ale contribuţiei Forţelor Armate ale României la misiunile internaţionale. Sus am postat logo-ul Trustului de presă al Armatei române.

Municipiul București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și pozele câtorva monumente de cultură și arhitectură din București, din vremuri diferite, alte locuri de vizitat în capitală, dar și câteva trimiteri poștale ilustrate locale.
Primăria Capitalei
Mănăstirea Radu Vodă
Radio Televiziunea Română

Hanul lui Manuc
Ateneul Român
Muzeul Național de Istorie al României
Banca Casa de Economii și Consemnațiuni
Muzeul George Enescu
Muzeul Căilor Ferate Române
Muzeul Țăranului Român
Palatul Cotroceni (prezidențial)
Palatul Ghica-Tei
Galeria Blanduzia 
Gara de Nord
Gara Filaret
Gara Obor
Palatul Episcopal Catolic
Palatul Victoria (azi sediul Guvernului)
Piața și Sala Palatului 
Grădina Cișmigiu la 1926
Strada Victoriei Konigs Kafee
Marele Hotel de Franța
Muzeul Zoologic
Banca Națională - Lipscani 1919
Aleia Carmen Sylva
Azilul Domnița Bălașa
Biserica Luterană 
Biserica Stavropoleus
Fabrica de confecții și tricotaje
Fântâna George Gr.Cantacuzino la 1906
Fântâna Sărindar
Foișorul
Trimiteri poștale

____________ooOoo____________

O ACȚIUNE ROMÂNEASCĂ
5 acțiuni nominative a lei una mie 1923 - București
Societatea anonimă română
"PIVNIȚELE RHEIN & Cie - AZUGA "

Câteva vignete de pe acțiuni germane

Detaliu vignetă de pe un certificat financiar american

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 24.04.2015

Niciun comentariu: