vineri, 3 aprilie 2015

BERGEN OP ZOOM - OLANDA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de cultură și
arhitectură din localitatea olandeză BERGEN OP ZOOM 
(Bergen pe râul Zoom), provincia BRABANTUL DE NORD,
câteva vederi generale, trimiteri poștale, o acțiune, 
o insignă, un jeton și două medalii locale.
Biserica Sf. Gertrude
Piața centrală
Poarta orașului
Teatrul De Maagd
Strada Prințesa Wilhelmina
Podul peste râul Zoom
Cazarma Arsenalului
Cazarma de artilerie
Piața mare
Arhitectură locală
Vederi generale
Trimiteri poștale ilustrate
Acțiune locală
Insignă locală
Jeton local
Set 2 medalii locale

***

VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAȘI
Adrian Pintea (1954 - 2007) 
actor român 
  1. Trăiţi, bă, trăiţi, că de murit …nu-i nicio scofală!
  2. Actorii sunt dovezi vii ale faptului că sufletul există.
  3. Biblioteca nu are răceala impersonală a computerului.




_____________xxx_____________

O MEDALIE ȘI CÂTEVA 
INSIGNE DIN JUDEȚUL OLT

Informaţii generale despre medalistică  şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani și apartenenţa la un club, de identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificarea sociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Set 2 insigne - Scornicești 400 de ani
Scornicești este un oraș din județul Olt, provincia istorică Oltenia, România, regiunea de dezvoltare Sud-Vest. Localitatea a fost declarată oraș în anul 1989 și în prezent numără aproximativ 12000 de locuitori. . Localitatea este atestată documentar din anul 1505. Aici s-a născut fostul președinte comunist a statului român, Nicolae Ceaușescu.Localitatea a beneficiat de numeroase avantaje în perioada în care acesta s-a aflat la conducerea statului, fapt care a determinat transformarea rapidă dintr-un mic sat într-o localitate de tip urban. După 1989 se resimte un recul în viața urbei. Deasupra am postat stema actuală a orașului și o fotografie cu casa natală a lui Nicolae Ceaușescu.

Set 2 insigne - Baza militară 99 Deveselu - România
Set 2 insigne - 99 (Baza militară 99 Deveselu)
Baza militară 99 Deveselu este un aeroport militar care va găzdui și un scut antirachetă sub coordonarea NATO. Acest scut antirachetă este instalat de către armata americană  în cadrul pactului NATO și este menit să apere continentul european împotriva unui atac de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune lansate din zona Orientului Mijlociu, cel mai probabil din Iran. Scutul constă în aparatură modernă de observare, interceptare și chiar lovire a rachetelor inamice în zbor. Ca forță de lovire sunt instalate 3 baterii cu 24 de rachete anti-rachetă SM-3 Block IB. Scutul antirachetă de la Deveselu situează ţara noastră pe harta geostrategică a lumii, Deveselu devenind parte din structura de apărare a continentului european. Aici vor fi încartiruiți între 200 și 500 militari americani, preconizându-Se ca la finele acestui an, scutul să fie operabil. Oficiali NATO și români ne asigură că scutul are doar misiuni de apărare. Sus am postat logo-ul și poarta de acces în Baza militară 99 Deveselu. 

Deveselu este o comună din județul Olt, România,și are o populație de aproximativ 3000 de locuitori. Din această comună mai face parte și satul Comanca. Localitatea Deveselu este  atestată documentar începând cu data de 19 iunie 1537, printr-un document semnat de către domnitorul Țării Românești, Radu Paisie. Sus am postat o poză a Primăriei Deveselu. 

Batalionul 325 Artilerie "Alutus" 1968 - 2008
Plachetă - Batalionul 325 Artilerie "Alutus" 1968 - 2008
Set 3 insigne - Batalionul 325 Artilerie "Alutus" 1968 - 2008
Batalionul 325 artilerie "Alutus" a fost înființat în anul 1968, după invadarea Cehoslovaciei de către statele membre al Pactului de la Varșovia, mai puțin România, și este dislocat în garnizoana Caracal, județul Olt. 
Artileria este arma destinată pentru sprijinul cu foc al operațiilor forțelor luptătoare, constituind mijlocul principal de lovire cu foc a obiectivelor terestre și de la suprafața apei. 
Legea nr.18 din 4 martie 1992 pentru ratificarea Tratatului cu privire la forţele militare convenţionale în Europa stipulează că:termenul artilerie înseamnă sistemele de mare calibru capabile să lovească obiective terestre, în primul rând prin executarea de foc indirect. Asemenea sisteme de artilerie asigură sprijinul de bază cu foc indirect pentru formațiunile de arme întrunite. Sistemele de artilerie de mare calibru sunt tunurile, obuzierele, piesele de artilerie combinând caracteristici de tunuri și de obuziere, aruncătoarele și sistemele multiple de lansare proiectile reactive cu calibru de 100 mm și mai mare. Sus am postat logo-ul și steagul cu slogan al Batalionului 325 artilerie "Alutus" Caracal.
Caracal este un municipiu și al doilea oraș ca mărime din județul Olt, situat la 55 kilometri depărtare de Craiova.Ca poziție geografică, municipiul Caracal este situat în sudul țării, în Câmpia Romanațiului. De la est la vest este străbătut de râul Gologan, ale cărui ape sunt canalizate subteran pe cuprinsul localității. Municipiul Caracal este situat la intersecția DN6 (București – Craiova - Timișoara) cu drumurile naționale Corabia – Râmnicu Vâlcea – Sibiu beneficiind în același timp și de un important nod de cale ferată care completează transportul rutier cu cel feroviar. Are o poziție geografică ce îl situează la 40 kilometri de portul fluvial Corabia și la 55 kilometri de aeroportul Craiova, justificându-se astfel dezvoltarea rețelei de drumuri și căi ferate. Orașul este atestat documentar începând cu anul 1538, astăzi numărând aproximativ 31000 de locuitori. Sus am postat stema interbelică și actuală ale orașului precum și o poză cu primăria localității.

Insignă - Centrul militar județean Olt 
Dintre atribuţiile centrelor militare enumăr aici doar câteva: conducerea activităţilor de asigurare materială şi financiară, de menţinere a ordinii şi disciplinei militare şi a executării serviciului de garnizoană şi de gardă în unităţile dislocate în garnizoană; rezolvarea problemelor de cazare a trupelor dislocate în garnizoană, inclusiv a trupelor în trecere spre şi dinspre front; organizarea şi conducerea activităţilor privind apărarea locală antiaeriană; asigurarea efectivelor necesare pentru diferite activităţi destinate participării  la  înlăturarea efectelor loviturilor din aer ale inamicului asupra oraşului, repararea căilor de comunicaţii, înlăturarea efectelor unor calamităţi; achiziţionarea  de resurse materiale (alimente, echipament, carburanţi) şi trimiterea acestora pe front. Trebuie precizat că doar unele dintre centrele militare județene (de sector) au statut de centre militare zonale, lor subordonându-li-se de fapt centrele militare județene din zona de responsabilitate. Sus am postat logo-ul Centrului militar județean Olt. 

Insigna - 290 (Batalionul 290 aprovizionare “Romanați”) 
La 1 martie 1995 ia fiinţă la Caracal, Batalionul 71 Tancuri, ca unitate de cadre în cadrul Brigăzii 7 Tancuri „Muscel” din municipiul Slatina. De-a lungul celor 20 de ani de existenţă, unitatea caracaleană suferă mai multe reorganizări şi resubordonări, transformându-se prima dată în Batalionul 290 Aprovizionare, apoi în Batalionul 290 Transport, iar începând cu data de 1 decembrie 2009 să se transforme în Batalionul 22 Infanterie „Romanaţi”, ca unitate operativă din cadrul Brigăzii 2 Infanterie „Rovine” din Craiova. Să înțelegem că în vâltoarea transformărilor organizatorice ale armatei române această structură militară (Batalionul 290 aprovizionare “Romanați”) deja nu mai există? Dar dacă nevoile de apărare ale patriei o cer, nu ne putem opune.

Slatina este reședința și cel mai mare municipiu al județului Olt, România. Orașul este situat în sudul României, pe malul stâng al râului Olt în regiunea istorică Muntenia, la contactul cu Oltenia, în zona de contact dintre Podișul Getic și Câmpia Română. Slatina are o populație de aproximativ 79000 de locuitori, fiind un important centru industrial. Având o istorie de 650 de ani și un centru istoric conservat, orașul deține un important rol cultural în regiune. Prima referire la numele Slatina se găsește la 20 ianuarie 1368 în privilegiul comercial acordat de Vladislav I Vlaicu negustorilor de la Brașov, ca loc de vamă internă la primul vad din câmpie al Oltului, punct obligatoriu de trecere a carelor cu mărfuri peste Olt. Sus am postat stema actuală a municipiului Slatina, iar mai jos pozele câtorva monumente de cultură și arhitectură din județul Olt, vederi generale, cărți poștale și alte locuri de vizitata în acest oraș.
Centrul cultural Eugen Ionescu
Clădirea Primăriei
Casa Tineretului
Clădirea Prefecturii Olt
Catedrala episcopală
Troița eroilor Revoluției din Decembrie 1989
Podul peste Olt
Intrarea pe pod
Gara feroviară
Herghelia
Liceul agricol
Olt - Parc Hotel
Grădina publică cu Palatul administrativ 
și Banca Uniunii Comercială
Trimitere poștală ilustrată

Olt este un județ situat în provincia istorică Oltenia, România și are reședința în municipiul Slatina. Județul Olt este situat în partea de sud a țării, pe cursul inferior al râului care i-a dat numele și face parte din categoria județelor riverane fluviului Dunărea. Suprafața este de  5498 kilometri pătrați și numără aproximativ 415500 locuitori. Ca subunități administrative-teritoriale județul Olt este compus din; 2 municipii – Slatina și Caracal, 5 orașe – Balș, Corabia, Scornicești, Piatra Olt și Potcoava, precum și 104 comune. Sus am postat stema și harta județului Olt, iar mai jos fotografiile câtorva monumente de cultură și arhitectură în acest județ, câteva trimiteri poștale ilustrate, toate din vremuri diferite, precum și alte locuri de vizitat pe aceste meleaguri.
Mănăstirea Brâncoveni
Teatrul - Caracal
Catedrala Sf.Treime - Corabia
Casa de Cultură - Caracal
Monumentul Trecerii Dunării - Corabia
Mănăstirea Calul
Muzeul - Corabia
Mănăstirea Clocociov
Cetatea Sucidava
Lacul Izbiceni
Crama Sâmburești
Piața Unirii - Caracal
Casele St.G.Popp - Corabia
Podul peste râul Olt - Balș
Palatul administrativ și Poșta - Caracal
Piața teatrului - Caracal
Teatrul - Carcal
Trimiteri poștale ilustrate 

____________ooOoo____________

O ACȚIUNE ROMÂNEASCĂ
Titlu definitiv de cinci acțiuni nominative în valoare
totală de de cinci sute de lei deplin vărsați  - 1922
HANUL DRUMEȚILOR - Asociație patriotică 
pentru râspândirea turismului 
și crearea de parcuri naționale în România

Câteva ornamente decorative marginale de pe notgelduri
(bancnote locale, de necesitate) germane

Detaliu vignetă de pe un certificat financiar american

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 03.04.2015

Niciun comentariu: