duminică, 17 martie 2013

NEUHAUS a OSTE - GERMANIA


Mai jos am postat și fotografiile altor câtorva clădiri specifice arhitecturii germane din localitatea NEUHAUS a OSTE.
Casă tradițională
Vedere generală
Portul nordic
Biserica evanghelică luterană "Emaus"
Gara veche


***

PICĂTURI PENTRU OCHI
de Nicolae Rotaru,
scriitor argeșean, născut 1950

  1. Și critica este, de fapt, apreciere.
  2. E important să știi, dar e mai important la ce-ți folosește.
  3. Presupunerile pot fi înșelătoare, deducțiile pot fi false, dar raționamentele nu pot fi decât logice.

___________xxXxx___________

CÂTEVA INSIGNE
DIN JUDEȚUL BUZĂU

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  



Centrul de calcul electronic - Buzău
C.P.J. * 1974 - 1989 * 15

COM. 2 OP. - Buzău * 1916 - 2001
(Comandamentul 2 Operațional)
Ecuson - Comandamentul 2 Operațional
"Mareșal Alexandru Averescu"
Comandamentul 2 operațional Buzău a fost o mare unitate a armatei române, urmașă a Armatei a II-a, de pe timpul comunismului, care avea misiunea de conducere, control, și coordonare ale misiunilor Armatei Române pe teatrele internaționale de luptă. Comandamentul 2 Operațional Buzău, a purtat numele Mareșal Averescu, personalitate marcantă a istoriei militare române. 
Armata 2 - Buzău * 1980 - 1995
Divizia 2 Infanterie "Getica" * 1916 - 2011
În prezent nu mai există această structură militară în Buzău, aici existând în prezent comandamentul unei mari unități militare de nivel divizie - Divizia 2 Infanterie "Getica".
   
Buzău 
Mareșal Alexandru Averescu * 1859 - 1994
Alexandru Averescu (născut la data de 9 martie 1859 în localitatea Babele, azi Ucraina și decedat la data de 3 octombrie 1938 în București) a fost un mareșal și comandant al Armatei Române în timpul primului război mondial, fiind deseori creditat pentru victoria României din acest război. A fost de asemenea prim-ministru al României în trei cabinete separate (fiind și ministru interimar al afacerilor externe în perioada ianuarie-martie 1918). Averescu a fost autorul a peste 12 opere privitoare la chestiuni militare (inclusiv un volum de memorii de pe prima linie a frontului), membru de onoare al Academiei Române și decorat cu Ordinul Mihai Viteazul. 

Batalionul 3 Geniu 
25 ani - 1969 - iunie - 2004
La un an de la invazia Cehoslovaciei, la 1 iunie 1969 ia fiinţă Regimentul 3 Geniu, în prezent Batalionul 3 geniu, cu reşedinţa în garnizoana Buzău. Primul comandant al regimentului a fost numit locotenent-colonelul Gheorghe CHITIC. Batalionul 3 Geniu este unitatea care a construit la Mărăcineni, în vara anului 2005, trei poduri tip PJM-72 (două auto – restricţionate la 3,5 t – şi unul pietonal), care au asigurat legătura între Muntenia şi Moldova până la refacerea vechiului pod peste râul Buzău, distrus de viitură.

1950 - Buzău - 2005
Batalionul 60 Parașutiși  „Băneasa – Otopeni”
La 1 noiembrie 1950 se înfiinţa Batalionul 1 Paraşutişti, în cadrul Centrului de Instrucţie al Aviaţiei din Tecuci, conform ordinului ministrului Forţelor Armate, sub comanda căpitanului Vasile COSMA. La 12 februarie 1951, Batalionul 1 Paraşutişti a fost dislocat în garnizoana Botoşani - la comanda acestuia fiind numit locotenentul-major Grigore BAŞTAN - iar la scurt timp a fost redislocat în garnizoana Tecuci. În luna octombrie 1951, ministrul Forţelor Armate a ordonat dislocarea batalionului în garnizoana Buzău, iar la 20 septembrie 1952 a fost transformat în Regimentul 60 Aerodesant, subordonat Comandamentului Forţelor Aeriene Militare. În 2 octombrie 1954 regimentul a primit Drapelul de Luptă, iar la 25 octombrie 1974 a primit denumirea onorifică „Băneasa-Otopeni”, ca recunoaştere a jertfei de sânge pe care au dat-o paraşutiştii militari în luptele pentru apărarea părţii de nord a Capitalei (Băneasa, Otopeni, Pipera şi în alte zone) în august 1944. În urma restructurării unităţii, la 30 noiembrie 1990, Regimentul 60 Paraşutişti a fost transformat în Batalionul 60 Paraşutişti, păstrând denumirea onorifică „Băneasa-Otopeni”.

Municipiul Buzău (nume antic Mousaios) este reședința și cel mai mare oraș al județului Buzău, din regiunea istorică Muntenia, România. La recensământul din anul 2002 orașul avea o populație de 134227 locutori. Orașul se află pe malul drept al râului Buzău, în dreptul ieșirii acestuia dintre dealurile subcarpatice de curbură, într-o regiune cu climă temperată. Buzăul a fost un important târg și sediu episcopal ortodox în Evul Mediu, iar prima sa atestare documentară provine din anul 376 E.N. Sus am postat stemele vechi, interbelică, comunistă și actuală ale municipiului Buzău, iar dedesubt pozele câtorva clădiri reprezentative pentru arhitectura buzoiană.

Primăria
Centrul de afaceri
Seminarul teologic
Magazinul Winmarkt (fost Dacia)
Gara
Sala sporturilor "Romeo Iamandi"
Casa Vergu - Mănăilă
Secția de etnografie și artă populară a muzeului județean
Biserica "Banu"
Biserica "Greci"


Județul Buzău este situat în sud-estul României, la curbura Carpaților, fiind traversat de la NV spre SE de râul cu același nume de la care și-a luat numele. Județul se întinde pe o suprafață de 6103 km.p., numără aproximativ 495000 de locuitori și are reședința în orașul cu același nume. Ca structură administrativă județul este compus din 2 municipii - Buzău și Râmnicu Sărat, 3 orașe - Nehoiu, Pătârlagele, Pogoanele și 82 de comune. Sus am postat harta și stemele interbelică, comunistă și actuală ale județului Buzău, iar dedesubt pozele câtorva clădiri inconfundabile pentru județ.
Prefectura
Catedrala ortodoxă arhiepiscopală a Buzăului și Vrancei 
Hotelul Pietroasa
Palatul de justiție
Biblioteca județeană "Vasile Voiculescu"
Casa memorială Vasile Voiculescu - Pârscov
Muzeului chihlimbarului - Colți
Mănăstirea Ciolanu

__________ooOoo___________

SUA - 1 dolar - 1951 - Seria 481
Numai pentru uzul militarilor

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acțiuni braziliene

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 17.03.2013

Niciun comentariu: