joi, 21 martie 2013

MONTECH - FRANȚA


Mai jos am postat și alte fotografii, unele mai vechi de 100 de ani, cu monumente specifice vechii arhitecturi franceze, câteva vederi generale și cărți poștale ilustrate din localitatea franceză MONTECH, cu scopul de a te introduce în atmosfera unor ani demult trecuți.
Primăria
Primăria și Orfelinatul Larramet
Castelul Mesnil
Fabrica de hârtie
Piața Castelului
Piața Jean Jaures și Cafeneaua Notre Dame
Monumentul eroilor
Biserica Vizitei
Biserica La Feuillade
Bisericile localității
Canalul
Vederi generale

Cărți poștale ilustrate

***

DOUĂ PASTILE DE
UMOR ROMÂNESC

Un vânător este întrebat;
-   Ce calități îi trebuie unuia care vânează animale sălbatice? 
-   Trei lucruri; ochi bun, mână sigură și voce puternică.
-   Dar voce puternică pentru ce?
-   Să fie auzit dacă stă în vârful copacului și strigă după ajutor.

Un dinamovist merge la bibliotecă:
-   Aveti cartea "Dinamo în Champions League"? 
-   Da. La raftul cu vise.


_____________xxXxx_____________

CÂTEVA  MEADLII 
ȘI INSIGNE DIN 
JUDEȚUL SIBIU

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Vizita regelui Ferdinand la Sibiu (Cibinii) - 1837
Kaiser Ferdinand I von Österreich în ungarischer Adjustierung mit Ordensschmuck c1830.jpg
Ferdinand a trăit între anii 1793 - 1875, a condus ca împărat Austria și ca rege Ungaria (inclusiv Transilvania) și Boemia între anii 1835 - 1848. A predat tronul prin demisie find grav bolnav. Era epileptic, bolnav neurologic și întâmpina mari dificultăți în vorbire, deoarece se trăgea din părinți dublu veri primari.   
Comercianții germani din Sibu - 1903
Această medalie este confecționată din bronz
și are diametrul de 50 mm.

Insignă - C.J.E.F.S. - Sibiu
(Consiliul Județean pentru Educație Fizică și Sport)
Comitetele pentru educație fizică și sport din regimul comunist erau organizate la nivel național (CNEFS) și la nivelul fiecărui județ (CJEFS), acestea fiind structuri organizatorice politice dar și sportive cu rol de conducere, coordonare, îndrumare și control a activității sportive în toate localitățile țării. Pregătirea fizică era considerată atunci un domeniu de maximă importanță în formarea omului nou, obiectivul politic la partidului comunist.
Insignă - C.S.S. (Clubul Sportiv Școlar) - Sibiu
Clubul Sportiv Școlar Sibiu este situat pe strada Independenței la nr.1. El pregătește tineri în următoarele discipline sportive; fotbal, handbal, rugby și baschet. Sus am postat logo-ul și o poză cu clădirea Clubului Sportiv Școlar din Sibiu.


Insigne - Set 2 buc.
S.S.E.(Școala Sportivă de Elevi) - Sibiu 

Sibiu, arhaic Sibiiu, popular Sâghii, (în germană Hermannstadt, în maghiară Szeben, Nagyszeben, în latină Cibinium) este reședința de județ și cel mai mare municipiu al județului Sibiu, România. Sibiu este un important centru cultural și economic din sudul Transilvaniei, cu o populație de aproximativ 155000 de locuitoriÎn vremea romană, zona Sibiului era cunoscută sub denumirea de Cibiniensis sau Cibinium, de aici derivând numele râului ce trece prin oraș (Cibin) și denumirea românească a orașului. În zona actualului cartier Gușterița a existat o așezare romană numită Cedonia. Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, imediat după mijlocul secolului al XII-lea de către coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela. Prima mențiune a cetății este făcută în anul 1191 sub numele Cibinium într-un document ecleziastic de la Vatican. Prima atestare documentară în forma Hermannstadt datează din anul 1223. Sus am postat stemele interbelică, comunistă și actuală ale municipiului Sibiu, iar jos câteva dintre cele mai frumoase și mai reprezentative clădiri pentru arhitectura sibiană. 
Primăria
Colegiul național "Gheorghe Lazăr"

Județul Sibiu este situat în sudul provinciei istorice Transilvania, în podișul cu același nume, la nord de Carpații Meridionali, în România. Reședința de județ este municipiul Sibiu. Județul se întinde pe suprafața de 5432 km.p. și numără aproximativ 425000 de locuitori. Ca subunități administrative județul este compus din; 2 municipii - Sibiu și Mediaș, 9 orașe - Avrig, Agnita, Cisnădie, Dumbrăveni, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Săliște, Tălmaciu, Copșa Mică și 53 de comune. Sus am postat harta și stemele interbelică, comunistă și actuală ale județului Sibiu, iar jos câteva dintre monumentele istorice și arhitectonice inconfundabile ale municipiului și județului.  
Prefectura
Muzeul "Samuel von Brukenthal"


___________ooOoo__________

SUA - 10 dolari 1954 - Seria 521
Numai pentru uzul militarilor

Câteva ornamente decorative marginale
de pe acțiuni rusești

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 21.03.2013

Niciun comentariu: