vineri, 29 martie 2013

INSULELE GALAPAGOS


500 sucres noi 2009
INSULELE  GALAPAGOS
(Arhipelagul Colon – Arhipelagul lui Columb)

Este un teritoriu ecuadorian de peste mări, un grup de 19 insule, 
din care doar 4 sunt locuite, aflat în Oceanul Pacific, 
la o depărtare de 1000 de km faţă de coastele 
statului sud american Ecuador.
Suprafaţa insulelor variază între 14 şi 4588 km.p. 
la o întindere totală de peste 60000 de km.p. luciu apă, 
ar reşedinţa este în localitatea Puerto Baquerizo Moreno.
În cele 4 insule locuibile sunt aproximativ 25000 de oameni.
Nu are o deviză unanim acceptată.

Stema oficială:

 

Steagul oficial:
  


Pe bancnotă aplicată este reprezentat chipul lui Charles Robert Darwin.


Charles Robert Darwin este un renumit scriitor, 
cercetător, naturalist, geolog şi biolog englez,
care a trăit între anii 1809 – 1882.  
El este adeptul teoriei evoluţioniste.

Admiri mai jos câteva fotografii şi
monede 
din exoticele insule Galapagos.

Statuia lui Charles Darwin
Farul
Casa Opuntya
Bulevardul Charles Darwin
Vedere generală
1 dolar 2008
8 dolari 2008

***

PICĂTURI PENTRU OCHI
de Nicolae Rotaru,
scriitor argeșean, născut 1950 
  1. După a șaptea artă și a șaptea minune a lumii nimeni nu știe precis care e a opta artă sau a opta minune.
  2. Nu toată truda scriitorului merită truda lecturii.
  3. Cei ce vorbesc mult nu mai au timp pentru a gândi profund.
__________xxXxx__________

CÂTEVA MEDALII DIN
MUNICIPIUL BUCUREŞTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

La mulţi ani, cu sănătate! - 1 Martie 2012
Carrefour - România 
Carrefour este cel mai mare retailer european și al doilea din lume, cu peste 456000 de angajați în 30 de țări. În luna septembrie 2007 Carrefour deţinea 1108 hipermarketuri, 2659  supermarketuri, aproape 6000 magazine de tip "hard-discount" și alte peste 4700 magazine de proximitate.

Cupa Pacii
Meciul Dinamo Bucuresti - Dinamo Sofia 
29 aprilie1951

Ministerul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului
ANST (Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret)
Direcţia pentru Sport şi Tineret - Bucureşti
Această medalie cântăreşte aproximativ 
58 de grame şi are dimensiunile de 58 x 77 mm.
Conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Ministerului Tineretului şi Sportului, obiectivele strategice ale M.T.S. suntelaborarea politicilor şi măsurilor privind atragererea Fondurilor Europene, întărirea disciplinei economico-flnanciare, elaborarea politicilor de personal şi elaborarea politicilor privind descentralizarea. Pentru o vreme Ministerul Tineretului şi Sportului a funcţionat în cadrul Ministerului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului sub numele de ANST (Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret).
DIRECȚIA PENTRU SPORT ȘI TINERET A MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti este serviciu public deconcentrat al Ministerului Tineretului si Sportului, cu personalitate juridica si are ca obiect principal de activitate organizarea si desfasurarea actiunilor de si pentru sport si tineret, a actiunilor culturale, artistice, distractive, educative, turistice interne si internationale, sportive si de agrement pentru copii si tineri.

Institutul de Construcţii - Bucureşti
Facultatea de construcţii civile şi industriale
XXV de ani de activitate în construcţii
1956 - 1981 * Promoţia 1956
Invatamantul superior de constructii din Romania a luat fiinta in anul 1864 prin infiintarea la Bucuresti a unei "Scoli de Poduri si Sosele, Mine si Arhitectura", transformata in 1867 in "Scoala de Poduri, Sosele si Mine" si in 1888 in "Scoala Nationala de Poduri si Sosele". In 1921, "Scoala Nationala de Poduri si Sosele" s-a transformat in Scoala Politehnica din Bucuresti, in cadrul careia pregatirea inginerilor constructori s-a facut in cadrul Sectiei de Constructii, denumita din 1938 Facultatea de Constructii. In anul 1948, ca urmare a Reformei Invatamantului, Facultatea de Constructii s-a desprins din Scoala Politehnica (care a devenit Institutul Politehnic) si s-a transformat intr-o institutie de invatamant superior de sine-statatoare, numita "Institutul de Constructii" din Bucuresti. Incepand cu anul universitar 1994-1995, Institutul de Constructii a devenit Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti. Din anul 1864 pana in anul 1948, Scoala Nationala de Poduri si Sosele si, apoi, Sectia de Constructii a Scolii Politehnice au format 2.137 ingineri constructori, sub indrumarea unor profesori de renume ca: Spiru Haret, Anghel Saligny, Elie Radu, Gheorghe Titeica, David Emanuel, Andrei Ioachimescu, Gheorghe Filipescu, Ion Ionescu, prin stradaniile si realizarile carora s-au pus bazele stiintei si tehnicii romanesti in constructii. Din 1948 si pana in 20081.jpg, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti a fost absolvita de peste 37.000 de ingineri. In aceasta perioada, corpul profesoral al universitatii a cuprins personalitati marcante ale stiintei si ingineriei constructiilor, intre care academicienii Aurel Beles, Cristea Mateescu, Dumitru Dumitrescu, Stefan Balan, profesorii Mihail Hangan, Victor Popescu, Alexandru Steopoe, Radu Priscu, Emil Botea, Alexandru Gheorghiu, Andrei Caracostea, Panaite Mazilu, Ion Stanculescu si altii, care au dus mai departe traditia inaintasilor.  

Filiala AFR (Asociaţia Filatelică Română) Bucureşti
28 august - 7septembrie 1988

București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului, iar dedesubt câteva clădiri reprezentative ale Bucureștiului. 
Primăria capitalei
Sala Palatului 

____________ooOoo___________

SUA - 1 dolar 1966 - Seria 651
Numai pentru uzul militarilor

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acţiuni ruseşti

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 29.03.2013

Niciun comentariu: