joi, 21 martie 2013

NEUHAUS AM RENNWEG - GERMANIA


Mai jos am postat și alte poze cu monumente arhitectonice specifice Germaniei răsăritene, câteva cărți poștale ilustrate din localitatea NEUAHUS AM RENNWEG, ca să te introduc în atmosfera unor timpuri apuse, precum și o emblemă locală. 
Biserica
Muzeul
Gara
Școala
Cărți poștale ilustrate

***

VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAŞI 
Seneca, filozof roman (4 - 65 E.N.) 
“Dacă nu ştii în ce port vrei să ajungi, niciun vânt nu este favorabil.
Ce multe lucruri neașteptate au venit, ce multe lucruri așteptate nu s-au ivit niciodată...
Immanuel Kant, 
filozof german (1784 - 1804) 
“Ştiinţa este cunoaştere organizată, înţelepciunea este viaţă organizată.”

____________xxXxx_____________

CÂTEVA JETOANE 
ȘI MEDALII DIN
JUDEȚUL PRAHOVA

JETOANELE sunt piese din metal sau alte materiale nemetalice, asemănătoare ca formă şi ca dimensiune monedelor, ce sunt folosite pentru declansarea unui automat de muzică, pentru procurarea unor bauturi sau mici, ori pentru acces într-o anume incintă, etc. Pe unele jetoane este înscrisă chiar şi o valoare, sau numele unei firme, magazin, localitate, etc. În cazuri deosebite jetoanele sunt folosite şi ca număr de ordine. În mod cu totul special ele au fost precursoarele monedelor metalice, fiind folosite pentru efectuarea unor plăţi în plan local şi uneori ele reprezintau o sumă încasată de membrii unor consilii de administraţie ale unor societăţi, pentru participarea la sedinţe, şi care, ulterior, erau schimbate la casierii în monedă adevărată.


Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

Jeton - Trustul de alimentație publică locală Ploiești
Fișă seria 13

Jetoane - Set 2 buc.
Cantina internațională Buștenari - 50 bani și 1 leu
În localitatea Buștenari, comuna Telega, din județul Prahova a existat o exploatare de țiței și gaze naturale unde a funcționat o cantină pentru muncitori. Jetoanele de mai au fost emise de către această cantină.

Festivalul de poezie Nichita Stănescu - Ediția a XVI-a
Ploiești - 31 mai 2004
"Colț de inimă și natură, ce aripă, 
ce înger e orașul meu natal"
Medalie omagială emisă de
Consiliul Județean Prahova,
Consiliul Local și
Primăria Municipiului Ploiești
Nichita Stănescu (născut Nichita Hristea Stănescu la data de 31 martie 1933 în Ploiești și decedat la data de 13 decembrie 1983 la Spitalul Fundeni din București) a fost un poet, scriitor și eseist român ales post-mortem membru al Academiei Române. Considerat atât de critica literară cât și de publicul larg drept unul dintre cei mai de seamă scriitori pe care i-a avut limba română, pe care el însuși o denumea „dumnezeiesc de frumoasă”, Nichita Stănescu aparține temporal, structural și formal, poeziei moderniste sau neo-modernismului românesc din anii 1960 - 1970. Nichita Stănescu a fost considerat de unii critici literari drept un poet de o amplitudine, profunzime și intensitate remarcabile, făcând parte din categoria foarte rară a inventatorilor lingvistici și poetici. A fost laureat al Premiului Herder.

Colegiul județean arbitri fotbal - Prahova
1926 - 1986 * 2 noiembrie 1986 - Ploiești

Municipiul Ploiești este unul dintre marile orașe ale României și reședință a județului Prahova, fiind situat la 60 de km depărtare de București. Municipiul Ploiești se găsește în apropierea regiunii viticole Dealul Mare-Valea Călugărească și are acces direct la Valea Prahovei, cea mai importantă zonă de turism alpin din România. Ploieștiul este un important nod de transport, situându-se pe drumurile care leagă capitala București de  provinciile istorice Transilvania și Moldova. este supranumit „capitala aurului negru”, orașul fiind vechi centru al industriei petroliere, având patru rafinării și alte industrii legate de această ramură (construcții de mașini, echipamente electrice, întreținere). Prezența unor ploieșteni pe piețele unor orașe din Ardeal denotă faptul că localitatea avea un nume și o bază economică ce-i permiteau să intre în relații comerciale cu centre de peste munți. Numele mai apare într-un hrisov din anul 1567, semnat de către domnitorul Țării Românești, Petru cel Tânăr, prin care se întărea o vânzare a "cinci răzoare" de vie între un anume Avruț din Ploiești și logofătul Coresi din Bărcănești. Sus am postat stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului Ploieșți precum și fotografiile câtorva clădiri reprezentative pentru arhitectura ploieșteană.
Muzeul de istorie
Muzeul de artă


Prahova este un județ aflat în regiunea istorică Muntenia din România. Este cel mai populat județ din România (cu excepția capitalei București, oraș aflat în vecinătatea sa, la sud) deși este doar al 33-lea din țară ca suprafață. Județul se întinde pe o suprafață de 4716 km.p., numără aproximativ 830000 de locuitori și își are reședința în municipiul Ploiești. Ca subunități administrative județul este compus din 2 municipii - Ploiești și Câmpina, 12 orașe - Azuga, Băicoi, Boldești - Scăieni, Breaza, Bușteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Slănic, Urlași, Văleni de Munte și 90 de comune. Sus am postat harta, stemele interbelică, comunistă și actuală ale județului Prahova precum și fotografiile câtorva clădiri reprezentative pentru arhitectura prahoveană.
Palatul administrativ
Palatul culturii

__________ooOoo__________

SUA - 1 dolar 1958 - Seria 541 
Numai pentru uzul militarilor

Câteva ornamente decorative marginale
de pe acțiuni olandeze

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 21.03.2013

Niciun comentariu: