sâmbătă, 31 martie 2012

TABLETA CU ŞTIRI NECONVENŢIONALE 18


BALEIAJ POLITIC,

BALEIAJ ÎN VIAŢA SENTIMENTALĂ,

BALEIAJ ÎN TOATE

Încă nu s-a declanşat Campania electorală, dar au început să apară veşti care au legătură cu aceasta. După ştirile care o preced, simt că va fi o campanie aprigă, aşa cum nu prea am cunoscut până acum.

S-a dat verdictul într-unul din cele căteva dosare ale fostului prim ministru şi parlamentar PSD, Adrian Năstase. Justiţia, cea mai cea putere din statul nostru, s-a pronunţat, condamnându-l pe politician la doi ani de închisoare cu executare, pentru matrapazlâcurile pe care acesta le-a facut. Sunt convins că va mai dura ceva până să îl vedem pe Nasty după gratii. Profesorul şi diplomatul Năstase mai are doi aşi în mânecă: recursul şi şansa ca partidul lui să ajungă la guvernare.

Parlamentarul de Galaţi, Mihail Boldea, obosit dupa safariul din Kenya şi Congo, a abandonat dulcele culcuş din cele câteva case ale lui şi locul călduţ de la Camera Deputaţilor sau Biroul său parlamentar, pentru un somn şi mai odihnitor în arestul IPJ Galaţi. Să mă bucur, să îl deplâng pe “bietul om”? Tare îmi este teamă că la mijloc este o “mânărie – răfuială” orchestrată de către “păpuşarul şef”.

Sorin Frunzăverde, Preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin, la al doilea mandat, lider marcant al PDL, chiar vicepreşedinte, şi-a luat armele şi bagajul fugind în barca PNL. Armele sunt reprezentate de trei parlamentari cărăşeni iar bagajul de vreo 40 de primari toţi dornici să schimbe culoarea caroseriei din portacaliu în galben. Prezint onorul şi respectul meu domnului fost Ministru al Apărării Naţionale care a avut o mare contribuţie la reorganizarea armatei naţionale, a se citi distrugerea şi discreditarea unei instituţii care se mai bucura până deunăzi de încrederea poporului. Să traiţi bine în PNL, domnule Ministru! Dacă şi această barcă va lua apă, va salvez eu, pentru că …nu ştiu să înot absolut de loc.

Un alt greu al PDL, la figurat dar şi la propriu, Cristian Popescu "Piedone", primarul sectorului 4, s-a sucit din nou şi a anunţat că va candida pentru un nou mandat din partea USL. Anunţul i-a luat prin surprindere atât pe PDL, cât şi pe UNPR, care se pregăteau să susţină candidatura lui Piedone. Aceşti politicieni cameleoni se mândresc cu faptul că niciodată nu şi-au trădat alegătorii, adică ei îşi pun în pericol cariera politică pentru interesul comunităţii. Îmi vine să plâng de mila lor.

Eroii tabletei noastre revin în actualitate. Aţi ghicit, este vorba de aceiaşi Teo Trandafir şi Victor Socaciu care au probleme de altă natură, baleiaj sentimental.

Teo Trandafir a găsit "un bărbat senzaţional". Singură fiind, dar cu un copil din prima căsătorie, şi-a găsit alesul inimii. "Mă mărit cu un om alături de care mă văd îmbătrânind", declară sus şi tare fostul parlamentar şi om de televiziune. Alesul lui Teo este un bărbat de 43 de ani care trăieşte în Franţa, este jucător de rugby şi tată a doi copii.

Victor Socaciu nu a ascultat de sugestiile soţiei lui şi a pierdut. Marina Almăjan, cunoscut om de televiziune şi soţia lui Socaciu şi-a apărat căminul sugerându-i “iubitului soţior”să nu accepte sponsorizări de la oricine” că nu se ştie ce iese. Dar “trubadurul fără de pereche”, folkistul Socaciu, simţind că pierde teren în lupta cu mai tinerii dragoni din muzică şi pentru a mai creşte puţin în ochii fanilor a acceptat o sponsorizare de la cineva pentru a-şi resuscita cariera. Doamna s-a ofensat, a deschis ochii văzând că sponsorul este un bărbat chipeş, fără ghiocei la tâmple şi cu portofelul bine umflat. S-a pus imediat de încă un divorţ. Au oamenii dreptul să mai încerce odată. Precizez că doamna are 49 de ani şi doi copii din căsătorii anterioare. O vorbă din popor spunea că barbatul este capul familiei, iar soţia, gâtul. De aceia capul nu poate face nimic fără ajutorul gâtului, vezi bine!

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a dat publicităţii câteva dintre cele mai hazlii plângeri înaintate de către „românaşi”. Iată câteva:

  • Cineva a reclamat că a cumpărat un pepene roşu stricat de la Piaţa Moghioroş de la un nene cu şapcă roşie.
  • O femeie s-a plâns de faptul că flacăra cuptorului, pe care l-a cumpărat recent, este prea puternică şi îi arde permanent mâncarea.
    O altă femeie amendată de Poliţia Rutieră, a reclamat amenda primită, pe motiv că nu-şi aminteşte de vreun semn de circulaţie în locul indicat în procesul-verbal.
  • Un client, care a achiziţionat o pereche de pantofi, a constatat, abia acasă, că un pantof avea mărimea 38, iar celălalt 39. Pentru că perechea pantofului fusese deja dată unei alte persoane, reclamaţia a fost rezolvată pe cale amiabilă, iar clientul şi-a primit banii înapoi.
  • A mai existat o situaţie asemănătoare, când clientul a primit încălţăminte de culori diferite.
  • Un român a reclamat vitrina prea curată a unui magazin, în care, fără s-o observe, a intrat şi s-a rănit.
  • Un conaţional a vrut să amaneteze o găină congelată, reprezentanţii firmei nu i-au primit găina, iar reclamantul a sesizat prompt ANPC.
  • Un domn bine” a fost deranjat de o turmă de oi care trecea zilnic prin faţa casei sale.
  • O doamnă, deranjată de calitatea lucrării dentare, a scos-o din gură, invitând comisarii ANPC să încerce dumnealor s-o probeze şi să se pronunţe dacă ei o pot purta fără să-i deranjeze.
  • O altă doamnă respectabilă a reclamat un magazin de pompe funebre deoarece noaptea era lăsată lumina aprinsă în magazin şi imaginea sicrielor şi a obiectelor funerare i se părea sinistră.
  • O altă doamnă a solicitat să se verifice apa potabilă de la robinet, susţinând că aceasta are un efect special după ce este consumată, împiedicând-o să frâneze în timp ce conduce autovehicolul. Mare-i grădina ta, Doamne!


***

SCRIITORI ROMÂNI DE PE MELEAGURI BUZOIENE

Cine este scriitorul buzoian care a scris volumele: Anarhismul poetic, Un aspect al originalităţii lui Ion Creangă şi Valorile literare în critica lui Titu Maiorescu?

Emilian I. Constantinescu – critic literar, născut la 29 decembrie 1894 la Râmnicu Sărat, decedat la 17 ianuarie 1977 în Bucureşti.



Câteva ornamente decorative marginale de pe bonduri americane



România - Dâmboviţa (Societate pentru fabricarea cimentului Portland) - Certificat provizoriu 1946 - 100 de acţiuni a 500 lei fiecare


con_dorul@yahoo.com

Niciun comentariu: