miercuri, 21 martie 2012

LUMEA BANCNOTELOR LUMII 33.



BELGIA


BELIZE


***



Această monedă a fost emisă în anul 2003 pentru a marca Centenarul Societăţii Numismatice Româneşti. Pe aversul acesteia este reprezentat un corn al abundenţei din care curg monede ale diferitelor perioade de timp, iar pe revers apare chipul zeiţei Minerva. Moneda este confecţionată din argint cu puritatea de 99,9 %, în greutate de 31,103 grame, tiraj de 1000 de exemplare, la preţul unitar de vânzare de către BNR de 370 ron.
Societatea Numismatică Română este o organizaţie non-guvernamentală şi non profit compusă din iubitori (colecţionari şi cercetatori) ai instrumenteleor financiare de plată şi nu numai, am în vedere aici iubitorii de plachete, ordine şi medalii, insigne, accesoprii militare precum şi alte materiale asemănătoare. În cadrul instrumentelor financiare de plată încadrez: monedele, bancnotele, acţiunile, certificatele, bondurile, cecurile, cupoanele, taloane, etc.
Minerva este numele roman al zeiţei numite de greci Pallas Athena. Aceasta era zeiţa înţelepciunii şi a războiului drept (spre deosebire de Ares, care era zeul războiului nedrept şi al violenței). S-a născut din capul lui Jupiter/Zeus, după ce mama ei a fost înghițită de către acesta şi a ales să rămână pe veci fecioară. Este este de asemenea zeiţa artelor şi a meşteşugurilor


SCRIITORI DE PE MELEAGURI BUZOIENE

Cine este scriitorul buzian care a scris volumele de versuri: Dreaptă dragostea mea Mellactonia” şi ,, A doua Scrisoarea III’’?
Marian Ilie - în viaţă, poet, filolog, diplomat, ofiter al armatei în rezervă


con_dorul@yahoo.com

Niciun comentariu: