sâmbătă, 17 martie 2012

MONOGRAFIA JUDEŢULUI BUZĂU - CAP. 27



În continuare îţi voi prezenta unele monumente, statui, sculpturi din peisajul urbanistic al Buzăului precum şi câteva lucrări din Tabăra de sculptură în aer liber de la Magura, judeţul Buzău. Menţionez că numele sculpturilor sunt date de către mine urmare a primei senzaţii pe care am simţit-o atunci când le-am fotografiat. Vizionare plăcută! Aştept comentariul tău aici.


Statuia lui George Enescu - Parcul Tineretului
George Enescu (născut la 19 august 1881 în localitatea Liveni, judeţul Botoşani şi decedat la 4 ami 1955 la Paris) a fost un compozitor, violonist, pedagog, pianist şi dirijor. Este considerat cel mai important muzician român



Statuia lui Spiru Haret - În faţa liceului pedagogic care îi poartă numele
Spiru Haret (născut la data 15 februarie în Iaşi şi decedat la 12 decembrie 1912 în Bucureşti), a fost matematician român, astronom, pedagog, reformator al învățământului românesc, ministru (Ministrul Cultelor și Instrucțiunii Publice) şi academician.



Statuia lui Mircea T. Bădulescu - În faţa Şcolii nr.1
Mircea T. Bădulescu (născut în anul 1917 şi decedat în anul 1967) a fost unul din eroii aviatori ai neamului românesc care s-a remarcat în timpul celui de-al doilea război mondial, când, în timpul celor 385 de misiuni de război executate, a dat dovadă de mult curaj, abnegaţie şi eroism.



Statuia mareşalului Alexandru Averescu - În faţa Comandamnetului diviziei
Alexandru Averescu (născut la data de 9 martie 1859 în satul Babele, astăzi în Ucraina şi decedat la data 3 octombrie 1938 în Bucureşti) a fost general de armată român și comandantul Armatei Române în timpul Primului război mondial, fiind deseori creditat pentru victoria României din acel război. A fost de asemenea prim-ministru al României în trei cabinete separate (fiind și ministru interimar al afacerilor externe în perioada ianuarie-martie 1918). Averescu a fost membru de onoare al Academiei române, decorat cu Ordinul Mihai Viteazu şi avansat la grdaul de mareşal.

***



Această medalie a fost turnată în anul 2002 pentru a marca Conferinţa anuală a guvernatorilor BERD care a avut loc la Bucureşti în zilele de 19 -20 mai 2002. Pe aversul medaliei este reprezentată sigla băncii iar pe revers Ateneul Român, locul unde s-a desfăşurat Conferinţa.
Medalia este confecţionată din argint cu puritatea de 80 %, în greutate de 10 grame, tiraj de 1500 de exemplare, la preţul unitar de vânzare de către BNR de 280 roni.
BERD este prescurtarea numelui Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare care operează pe teritoriul continentului european.



con_dorul@yahoo.com

Niciun comentariu: