sâmbătă, 24 martie 2012

MONOGRAFIA JUDEŢULUI BUZĂU - CAP. 34



În continuare îţi voi prezenta unele monumente, statui, sculpturi din peisajul urbanistic al Buzăului precum şi câteva lucrări din Tabăra de sculptură în aer liber de la Magura, judeţul Buzău. Menţionez că numele sculpturilor sunt date de către mine urmare a primei senzaţii pe care am simţit-o atunci când le-am fotografiat. Vizionare plăcută! Aştept comentariul tău aici.


Alexandru Ioan Cuza - în faţa Muzeului judeţean BUZĂU



Aşteptând - în Parcul tineretului BUZĂU



Bunica - peisaj urbanistic stradal - BUZĂU



Burebista - peisaj urbanistic stradal - BUZĂU

***



Această monedă a fost emisă în anul 2004 pentru a marca existenţa unor monumente de artă feudală creştină românească - în aces caz Biserica mănăstirii Cotroceni. Pe aversul acesteia este reprezentată Clopotniţa mănăstirii iar pe revers Biserica. Moneda este confecţionată din argint cu puritatea de 99,9 %, în greutate de 31,103 grame, tiraj de 500 de exemplare, la preţul unitar de vânzare de către BNR de 280 ron.

Biserica de la Cotroceni face parte din Complexul monumetal Cotroceni, alături de Palatul Cotroceni, reşedinţa Preşedintelui României, şi este deopotriva lacas de cult si pastratoare a unei bogate mosteniri culturale, iar povestea sa, reper in memoria colectiva, se contopeste cu cea a Bucurestiului. Aflata in inima capitalei, in cadrul Muzeului Naţional Cotroceni, biserica, avand hramul „Adormirea Maicii Domnului”, reprezinta o fila din istoria tumultuoasa a acestor locuri. Povestea sa este una impresionanta, rezistand eroic atat calamitatilor naturale, cat si stergerii identitatii nationale.

Câteva vignete de pe bonduri americane


con_dorul@yahoo.com

Niciun comentariu: