vineri, 12 aprilie 2013

NEUKIRCHEN BEI CHEMNITZ - GERMANIA


Mai jos ma postat şi alte poze reprezentând clădiri specifice arhitecturii germane din localitatea NEUKIRCHEN BEI CHEMNITZ din landul SAXONIA, precum şi o carte poştală ilustrată.  
Biserica
Vedere generală
Carte poştală

***

VORBE DE DUH 
DE LA ÎNAINTAŞI
de Grigore Moisil
matematician român (1906 - 1973) 
  • Numai prostia poate poate să aibe intermitenţe.
  • Ce este un pesimist? Un optimist bine informat.
  • Nu e de părarea ta cel ce te aprobă ci cel ce te imită.



_________xxXxx________

O INSIGNĂ,
CÂTEVA MEDALII 
ŞI JETOANE ROMÂNEŞTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc. 

JETOANELE sunt piese din metal sau alte materiale nemetalice, asemănătoare ca formă şi ca dimensiune monedelor, ce sunt folosite pentru declansarea unui automat de muzică, pentru procurarea unor bauturi sau mici, ori pentru acces într-o anume incintă, etc. Pe unele jetoane este înscrisă chiar şi o valoare, sau numele unei firme, magazin, localitate, etc. În cazuri deosebite jetoanele sunt folosite şi ca număr de ordine. În mod cu totul special ele au fost precursoarele monedelor metalice, fiind folosite pentru efectuarea unor plăţi în plan local şi uneori ele reprezintau o sumă încasată de membrii unor consilii de administraţie ale unor societăţi, pentru participarea la sedinţe, şi care, ulterior, erau schimbate la casierii în monedă adevărată. 


Insignă - Pentru merite deosebite în muncă - UCECOM
Începuturile cooperaţiei meşteşugăreşti din România datează din anul 1879 când a fost înfiinţată prima organizaţie de acest fel – „Societatea meseriaşilor de încălţăminte” (Bucureşti). Uniunea Naţională a Cooperaţiei Meşteşugăreşti – UCECOM a luat fiinţă în anul 1951, fiind reorganizată în anul 2006 (în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei), având permanent, de la înfiinţare până în prezent, rolul de organizaţie de reprezentare a cooperaţiei meşteşugăreşti, la nivel naţional şi internaţional. Potrivit actualului său statut, UCECOM este constituită ”cu scopul de a asigura reprezentarea şi promovarea intereselor economice, sociale şi culturale ale cooperatorilor şi ale membrilor asociaţi în relaţiile cu administraţia publică, cu autoritatea de stat, cu alte persoane fizice şi/sau juridice, publice sau private,cu organismele internaţionale similare, precum şi pentru susţinerea şi promovarea principiilor cooperatiste”. La UCECOM sunt asociate,direct sau indirect,526 entităţi cooperatiste ”(societăţi cooperative meşteşugăreşti, uniuni judeţene şi asociaţii de societăţi cooperative meşteşugăreşti), însumând un număr de circa 19.000 persoane, care sunt acționari, cât și, în mare majoritate, angajați ai acestora. Sus am postat logo-ul şi sediul central al UCECOM.


Medalia de onoare pentru merite sportive excepţionale 
UFSR (Uniunea Federaţiilor Sportive din România) 
În data de 1/14 decembrie 1912 are loc Şedinţa de constituire a Federaţiei Societăţilor Sportive din România (FSSR). Acest prim organ central al mişcării sportive naţionale, creat în acelaşi an cu Societatea Scriitorilor din România, a avut ca preşedinte pe prinţul (iar din 28 septembrie 1914 rege al României) Ferdinand. FSSR s-a organizat pe comisii, iar în anul 1913 a primit din partea Primăriei Capitalei un teren la şosea, pentru 99 de ani, pentru amenajarea unui stadion. In anul 1916 stadionul era deja finalizat după un proiect suedez. În data de 5 august 1929 FSSR s-a transformat în UFSR (Uniunea Federaţiilor Sportive din România).        

Uzinexportimport - Bucuresti - 1987 
medalie româno - irakiană
Această medalie are diametrul de 60 de mm.
Uzinexport
UZINEXPORT SA este una dintre cele mai active companii româneşti de pe piaţa internațională de proiecte industriale, din ultimii 40 de ani.  În această perioadă, compania a trecut printr-o mulțime de schimbări. În timpul tuturor acestor schimbări, compania a schimbat de mai multe ori şi sediul devenind un fel de istorie vie a Bucurestiului. 

Jeton - Universal parking

Jeton - R.V.* Vasile Săndulescu

____________ooOoo___________

SUA - 5 dolari 1968 - Seria 681
Numai pentru uzul militarilor

Câteva vignete de pe notgelduri spaniole 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 12.04.2013

Niciun comentariu: