Mai jos am postat şi alte fotografii cu aspecte şi monumente de arhitectură specifice localităţii franceze MONTESQUIEU-VOLVESTRE, o carte poştală ilustrată şi o medalie locală.
Str.Olliers
Centrul vechi al localităţii
Biserica Sf.Victor
Hala
Pod peste râul Arize
Carte poştală ilustrată
***
DOUĂ PASTILE
DE UMOR ROMÂNESC
Un cetăţean la vreo
70 de ani care s-a însurat cu una de 25 de ani, din dragoste, bineînțeles! Au făcut nunta, s-au iubit, pac, peste 9 luni se
naște primul copil. Medicii uimiți, moșul – mândru!
- Mai poţi moșule mai poţi?
- He he, motorul trebuie ținut mereu pornit!
Peste 9 luni, iar naște femeia.
- Mai poţi moșule mai poţi?
- He he, motorul trebuie ținut mereu pornit!
Peste 9 luni, iar naște femeia.
- Motorul trebuie ținut în funcțiune tot
timpul, se lăuda moșul. Peste un an, mai vine o dată moșul cu
nevastă-sa. Naște femeia, iese doctorul și moșul iar:
- Motorul trebuie să fie mereu pornit!
Doctorul, bătându-l pe bătrânel pe umăr:
- Bunelule, schimbă uleiul, că ăsta ţi-a ieșit negru!
- Motorul trebuie să fie mereu pornit!
Doctorul, bătându-l pe bătrânel pe umăr:
- Bunelule, schimbă uleiul, că ăsta ţi-a ieșit negru!
O bătrânica la Pescărie:
- Domnu’, e proaspăt peştele ăsta?
- Pai, nu vedeţi că este viu, cum să nu fie proaspăt?!
- Bine, bine, maică, răspunde bătrâna. Vie sunt şi eu.
- Domnu’, e proaspăt peştele ăsta?
- Pai, nu vedeţi că este viu, cum să nu fie proaspăt?!
- Bine, bine, maică, răspunde bătrâna. Vie sunt şi eu.
_________xxXxx_________
CÂTEVA INSIGNE
DIN JUDEŢUL ARAD
INSIGNA
este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din
materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie
sau bască şi care indică, prin imagini
reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o
organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si
apartenenţa la un club, de identificare
localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup,
organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de
participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură,
etc.
UCFS
UCFS - Arad - 1940
Sportiv evidenţiat
În vremurile comuniste existau la nivelul fiecărui judeţ dar şi la nivel naţional Comitete pentru cultură fizică şi sport, alteori denumite Comitete pentru educaţie fizică şi sport care aveau, împreună cu munca de partid, un rol esenţial în "formarea omului nou" - scopul principal al politicii comuniste. "Omul nou" trebuia să fie conştient de răspunderile sale, de forta sa, dar si bine pregătit, calit fizic, pentru muncă şi apărare. Aceste comitete au provenit din fosta UCFS (Uniunea pentru cultură fizică şi sport), forul sportiv tutelar în România, la începutul perioade comuniste.
CCE (Cupa Campionilor Europeni)- 1970
Sport Club Feyenord - UTA (Uzinele Textile Arad)
În data de 30 septembrie 1970, UTA Arad a întâlnit în primul tur al Cupei Campionilor Europeni pe celebra echipă Feyenoord Rotterdam, deţinătoarea trofeului, pe care a eliminat-o din competiţie după două rezulate de egalitate, de aur, 1-1 în deplasare şi 0-0 pe teren propriu. Florian Dumitrescu este autorul golului calificării "Bătrânei Doamne". În acelaşi sezon european a invins şi alte cunoscute cluburi străine; Austria Salzburg, Zaglebie Walbrzych,Vitoria Setubal, fiind eliminată de către echipa engleză Tottenham Hotspur.
UTA, nume actual: F.C. UTA Arad, supranumită Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc, este una dintre cele mai titrate echipe de fotbal din România. Câștigătoare de șase ori a Campionatului și de două ori a Cupei României, deține cele mai multe titluri dintre echipele de fotbal din provincie. Bătrâna Doamnă a fost înființată de baronul Francisc von Neumann, patronul Întreprinderii Textile Arad, la data de 18 aprilei 1945. Culorile clubului au fost alb și roșu. Alte denumiri ale echipei de-a lungul timpului au fost; I.T. Arad, Flamura Roșie Arad, U.T. Arad, F.C.M. U.T. Arad sau F.C.M. U.T.A. Arad. Sua am postat trei logo-uri ale clubului arădean de fotbal UTA.
Feyenoord este un puternic club de fotbal din Olanda, înfiinţat în anul 1908. Palmaresul său este; 14 Campionate naşionale, 11 Cupe ale Olandei, 2 Supercupe ale Olandei, 1 Cupe UEFA şi 1 Cupă Intercontinentală.
CJS (Comisia Sportivă Judeţeană) Arad
Cupa Zarand - 35 * 1947 - 1982
Competiţia sportivă Cupa Zarandului se organizează în disciplina sportivă orientare turistică anual, începînd cu anul 1947, în jurul localităţii Moneasa din judeţul Arad. Sus am postat logo-ul competiţiei sportive Cupa Zarandului.
Clubul sportiv şcolar Arad
Clubul sportiv şcolar "GLORIA" Arad este instituţia şcolară care pregăteşte viitorii sportivi de performanţă ai judeţului. Sus am postat logo-ul şi un fanion al Clubului sportiv şcolar "Gloria" din Arad.
Municipiul Arad este reședința și cel mai mare oraș al judeţului Arad, situat pe cursul inferior al râului Mureş, în vestul României. El numără aproximativ 150000 de locuitori. Municipiul Arad constituie pentru vestul României un punct important în ceea ce privește industria, și este de asemenea un nod important în transporturile feroviare, rutiere, având și aeroport. Istoria Aradului este una îndelungată care începe cu primele așezări umane pe actuala vatră a orașului, în nordul râului Mureș și mai apoi cu apariția primei cetăți de pământ situată la Vladimirescu, în jurul secolului al X-lea. Prima atestare documentară a zonei Aradului ne parvine din anul 1028. Sus am postat drapelul şi stemele interbelică, comunistă și actuală ale municipiului Arad iar dedesubt am postat fotografii ale câtorva clădiri reprezentative pentru arhitectura arădeană.
Catedrala ortodoxă "Sfântul Ioan Botezătorul"
Palatul Szantay
Județul Arad este situat în vestul României și cuprinde teritorii din Crişana şi Banat. Județul se întinde de o parte și de alta a râurilor Mureș și Crișul Alb. Județul se întinde pe o suprafață de 7754 km.p., numără aproximativ 460000 de locuitori și are reședința în orașul cu același nume. Din punct de vedere administrativ județul se compune din; 1 municipiu - Arad, 9 orașe - Pecica, Sântana, Vladimirescu, Lipova, Ineu, Chișineu - Criș, Nădlac, Curtici, Pâncota, Sebiș și 68 de comune. Sus am postat drapelul, harta şi stemele interbelică, comunistă şi actuală ale judeţului Arad, iar dedesubt câteva obiective turistice și importante monumente de arhitectură ale județului.
Prefectura
Teatrul clasic "Ioan Slavici"
___________ooOoo___________
SUA - 5 dolari 1970 - Seria 692
Numai pentru uzul militarilor
Câteva ornamente decorative marginale de pe
certificate sau bonduri emise
de către statul american Colorado
MOUSAIOS - 07.04.2013
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu