Mai jos am postat şi alte monumente arhitectonice specifice localităţii est germane NEUKALEN, precum şi două vederi generale, de acum aproape o sută de ani, încercând astfel să recreez atmosfera unor timpuri apuse.
Biserica
Uzina de gaz
Fabrica de cărămidă
Gara
Şcoala
Casă tradiţională
Strada principală
Vederi generale
***
DE LA LUME ADUNATE,
ÎNAPOI LA LUME DATE
- Femeile sunt ca medaliile olimpice: trebuie să lupţi pentru ele, apoi îţi
- atârnă de gât o viaţă întreagă.
- Sportul dă zile vieţii şi viaţă zilelor.
- Oricât de jos ar cădea dolarul, apleacă-te şi ia-l!
__________xxXxx__________
CÂTEVA MEDALII
ŞI INSIGNE DIN
MUNICIPIUL BUCUREŞTI
Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei
de studiu, MEDALIA, poţi citi în articolul
"Le Havre - Franţa".
INSIGNA
este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din
materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie
sau bască şi care indică, prin imagini
reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o
organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si
apartenenţa la un club, de identificare
localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup,
organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de
participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură,
etc.
Hotel - BUCUREŞTI - Hotel fondat 1982
Hotelul Bucureşti este un hotel de 4 stele, situat pe Calea Victoriei, la nr. 63-81. Hotelul dispune de restaurant, bar, cofetarie si sali de conferinta si tratative. Salile de conferinte sunt dotate cu: aparatura pentru traducere simultana, ecrane pentru aparate de proiectie si retroproiectoare, statii de amplificare, microfoane, aparatura video si monitoare color.
Stadionul Naţional Arena - 2011
Sorin Oprescu - Primar general Bucureşti
Finala Europa League - Bucureşti - 9 mai 2012
Athletic Club Bilbao - Club Atletico de Madrid
Arena Națională este un stadion de fotbal din Bucureşti. Este cel mai mare stadion din țară și primul stadion standard UEFA, urmat de cel din Cluj. Construcția arenei al cărei proprietar este Primăria Municipiului Bucureşti a fost finalizată în 2011, având un cost total de aproximativ 234 milioane de euro. Stadionul are o suprafață de 108000 m.p. și o înălțime de șase etaje. Construcția include un garaj subteran cu 200 de locuri de parcare, 40 de loje a câte 12 locuri, săli de conferințe și restaurante.Capacitatea este de 55600 de spectatori, din care 20000 la tribuna I și 364 pentru presă, cu pupitre individuale.De asemenea stadionul are 94 de căi de acces, ceea ce permite ca evacuarea spectatorilor să se poată realiza în 20 de minute. Arena mai este dotată și cu un cub video, situat deasupra centrului terenului, echipat cu 4 ecrane de 30 m.p. fiecare.
Sorin Mircea Oprescu (născut 1951) este un medic şi politician român, în prezent primar general a capitalei. De numele lui se leagă finalizarea lucrărilor şi inaugurarea stadionului Arena Naţională din Bucureşti.
Finala UEFA Europa League 2012 a fost ultimul meci al sezonului 2011 - 2012 din UEFA Europa League. Evenimentul s-a desfășurat pe data de 9 mai 2012 pe Arena Naţională din Bucureşti, având drept protagoniste două echipe spaniole - Atletico Madrid şi Atletico Bilbao. Meciul s-a terminat cu scorul de 3–0 în favoarea echipei Atletico Madrid.
Clubul Atletico Madrid este un club de fotbal din Spania, fondat în anul 1903 şi care are culorile alb şi roşu. Palmaresul clubului este următorul; Campionatul Spaniei - 9, Cupa Spaniei - 9, Supercupa Spaniei - 3, UEFA Europa League - 2, Supercupa Europei - 1, Cupa cupelor - 1, Cupa intercontinentală - 1, Cupa UEFA Inertoto - 1.
Clubul Atletico Bilbao este un club de fotbal din Spania, fondat în anul 1898. Alături de FC Barcelona şi Real Madrid acest club nu a retrogradat niciodată din Liga I spaniolă. Acest club are şi o puternică echipă de fotbal feminin. Palmaresul clubului este următorul; Campionatul Spaniei - 8, Cupa Spaniei - 1, Cupa regelui - 24, Cupa UEFA - 1.
INCERC - 40 * 1950 - 1990
Institutul de cercetări pentru construcţii - Bucureşti - 1990
Această medalie are diametrul de 58 de mm.
INCERC este un simbol al cercetarii in industria constructiilor din Romania, şi a fost fondat în anul 1950. Câteva dintre misiunile strategice ale INCERC sunt;
- Participarea la politica Romaniei de integrare europeana, coordonata de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, MTCT, prin contributia la armonizarea reglementarilor tehnice si agrementelor nationale cu cele din Uniunea Europeana si prin participarea INCERC in organisme europene de specialitate: ENBRI (Reteaua Europeana a Institutelor de Cercetare in Constructii) si EOTA (Organizatia Europeana pentru Agremente Tehnice) |
- Participarea la Planul National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare al Ministerului Educatiei si Cercetarii, MEC, in parteneriat cu Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB, facultatile de constructii din Timisoara, Iasi si Cluj-Napoca, institute de cercetare si proiectare si alte companii. |
- Parteneriat cu Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti in cadrul proiectului japonezo-roman Reducerea riscului seismic pentru cladiri si structuri (2002-2007), oferit Guvernului Romaniei, la MTCT, de catre Guvernul Japoniei, prin Agentia Japoneza de Cooperare Internationala, JICA. - Participarea la proiectul SFB 461 (1997-2007)- Universitatea Karlsruhe, al Fundatiei Germane pentru Stiinta, privind seismele din zona Vrancea. |
Insignă - A IX-a Conferinţă internaţională
de energetică industrială - Bucureşti - 1975
Insigne sportive - Set 2 bucăţi din metale diferite
Federaţia română de pentatlon modern
Concursul internaţional "Prietenia"
Pentatlon modern - Bucureşti - 1980
Această medalie are dimensiunile de aproximativ 60 x 64 mm
şi cântăreşte aproximativ 21 de grame.
Federaţia română de nataţie şi pentatlon modern, denumire iniţială - Federaţia română de nataţie, a fost fondată în anul 1930. Este o organizaţie nonguvernamentală care se ocupă cu organizarea competiilor din aceste discipline sportive în România. Prima incercare de introducerea pentatlonului modern in Romania a avut loc in toamna anului 1938, din initiativa forului sportiv UFSR. Actiunea a ramas numai in stadiul de intentie din cauza izbucnirii celui de-al II-lea razboi mondial. O a doua incercare, neizbutita si ea, s-a petrecut in anul 1947, cind pe baza unei decizii a Comitetului Executiv al OSP (forul sportiv din 1947), s-a incercat infiintarea unei Comisii de Pentatlon Modern pe linga Federatia Equestra Romana. In final, eforturile de constituire se vor concretiza in anul 1953. Comitetul de Cultura Fizica si Sport de pe linga Consiliul de Ministri (CCFS/CM),pe baza prevederilor art. 4 din Decretul 329/9.aug.1949 a dispus prin decizia nr.1312/11 nov. 1953 instituirea Pentatlonului Modern in Romania. In 1958 ia fiinta "Federatia Romana de Calarie si Pentatlon Modern (FRCPM) prin desprinderea federatiei de scrima. Asocierea "calarie-pentatlon modern" a durat pina in anul 1990 cind a fost constituita Federatia Romana de Pentatlon Modern (FRPM), organ de specialitate, autonom, cu personalitate juridica si statut propriu. La data de 1 ianuarie 1998 prin fuziune cu F.R.Natatie se formeaza Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern (FRNPM). Este de retinut ca in Romania, Campionatele nationale de pentatlon modern au debutat la data de 24 - 28 aug.1955 la Sibiu.
Primăria capitalei
Sala Palatului
București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și câteva clădiri reprezentative ale Bucureștiului.
_____________ooOoo____________
SUA - 1 dolar 1968 - Seria 661
Numai pentru uzul militarilor
Câteva ornamente decorative marginale
de pe acţiuni franceze
con_dorul@yahoo.com
MOUSAIOS - 04.03.2013
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu