vineri, 26 aprilie 2013

MONTIGNY EN GOHELLE - FRANŢA


Mai jos am postat şi alte fotografii cu monumente istorice şi de arhitectură specifice localităţii franceze MONTIGNY EN GOHELLE.
Calvarul
Cazinoul de pe lac şi puntea de acces
Poşta
Şcoala de fete
Biserica 
Castelul de apă
Cimitirul eroilor 

***

DOUĂ EPIGRAME 
DIN VIAŢĂ
de Mariana Dobrin - Piteşti

E TRAIUL SCUMP, DOAMNĂ, SCUMP!!!

La slujbă merg cu bicicleta 
Şi de fumat mă las precis,
Iar seara-n casă, m-am decis,
În loc de bec - aprind bricheta. 

de Geo Găletaru

UNUI AVOCAT PRINS CU MÂŢA-N SAC

La bară, demn şi spilcuit,
Pleda ades cu verva-i rară.
Acum, când l-au "înghesuit",
Se zice că a dat-o-n bară!...

__________xxXxx_________

CÂTEVA INSIGNE 
DIN MUNICIPIUL BUCUREŞTI 

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  


EA (Electro Apartaj - Bucureşti)
Electroaparataj este o companie producătoare de aparate de distribuție și control al electricității. Electroaparataj produce sisteme de climatizare, grupuri de răcire și accesorii auto, fiind unul dintre furnizorii de componente pentru autoturismele Dacia Logan. Acționarul majoritar al companiei este fondul de investiții Broadhurst, al New Century Holdings, cu o deținere de peste 84,74% din titlurile companiei. Sus este postată sigla Electroaparataj - Bucureşti.

USSM (Uniunea Societăţilor de Ştiinţe Medicale) - Bucureşti
Congresul naţional de neurologie - G.Marinescu - 1966
Gheorghe Marinescu (1863 - 1938) a fost un medic neurolog român, profesor la Facultatea de Medicină din Bucureşti, membru al Academiei Române,  fondatorul Şcolii Româneşti de Neurologie. 
Societatea Stiintelor Medicale in Romania se infiinteaza la 4 aprilie 1877. Primul presedinte a fost Dr. Alexandru Marcovici - cu mandate repetate anual intre 1877 si 1880 si un mandat in 1882. În urma unei reorganizări această societate primeste numele USSM - Uniunea Societăţilor de Şiinţe Medicale. 

CPPTc - CAER - Octombrie - Şedinta - 1985 - Bucuresti
Consiliul de Ajutor Economic Reciproc (CAER) a fost creat la inițiativa URSS în 1949 ca organizație economică a statelor comuniste europene pentru a constitui un echivalent al Comunităţii Economice Europene. CAER-ul a fost răspunsul la Planul Marshall. El avea misiunea de a stimula comerțul dintre țările din blocul estic. În realitate, URSS nu a putut oferi țărilor comuniste un ajutor comparabil cu cel acordat de SUA țărilor occidentale. CAER nu a reușit să îndeplinească rolul pentru care fusese creat, în principal datorită sistemului planificat centralizat al economiei statelor membre, schimburile de mărfuri continuând să se desfășoare prin tratative bilaterale cu păstrarea echilibrului balanței de plăți. Îndeosebi începând din anul 1962, delegațiile române în CAER au avut o poziție critică în CAER la adresa propunerilor sovietice de integrare a economiilor acestor țări. Drept urmare a schimbărilor politice din anii 1989 și 1990, CAER s-a autodesființat în 1991. Sus am postat steagul CAER.

Dinamoviada de box - Bucureşti - 1970

Dinamoviada internaţională de tir
Bucureşti - 1967 - D

Primăria capitalei
Hotelul "Intercontinental"
Arcul de Triumf
București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și câteva clădiri reprezentative ale Bucureștiului. 



____________ooOoo____________

DEŢINĂTORI 
AI PREMIULUI NOBEL
PE BANCNOTELE LUMII 
William Butler Yeats (1865 - 1939) a fost un poet şi dramaturg irlandez, una dintre cele mai importante figuri al literaturii secolului XX, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1923.

Câteva ornamente decorative de pe acţiuni ruseşti

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 26.04.2013

Niciun comentariu: