miercuri, 3 aprilie 2013

MONTESQUIOU - FRANŢA


Mai jos am postat şi alte fotografii cu monumente de arhitectură specifice localităţii franceze MONTESQUIOU, precum şi un jeton local (marcă înregistrată).
Biserica
Hotelul Manoir
Castelul Haget
Poarta fortificată

***

DOUĂ PASTILE
DE UMOR ROMÂNESC




_______________xxXxx______________

O INSIGNĂ ŞI
CÂTEVA MEDALII ROMÂNEŞTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

600 ani de la urcarea pe tron a lui Mircea cel Mare
1386 - 1986
Mircea cel Bătrân (născut în anul 1355 şi decedat la data de 31 ianuarie 1418), voievod al Ţării Româneşti între 23 septembrie 1386 – noiembrie 1394 sau mai 1935, şi încă odată între ianuarie 1397 – 31 ianuarie 1418, a fost un domnitor al Ţării Româneşti. El a fost fiul lui Radu I şi fratele lui Dan I pe care l-a urmat la tron după moartea acestuia. În actele oficiale apare ca „În Hristos Dumnezeu, binecredinciosul şi de Hristos iubitorul şi singur stăpânitorul, Io Mircea mare voievod şi domn....”. În istoriografia română apare şi sub numele Mircea cel Mare.

Batalionul 21 Vânători de munte "General Leonard Mociulschi"
Batalionul 21 Vânători de munte "General Leonard Mociulschi" este dislocat în localitatea Predeal. El face parte din Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" din Braşov, subordonată Diviziei 1 Infanterie "Dacica".
Leonard Mociulschi (1889 - 1979) a fost un general român care a fost condamnat la închisoare între anii 1948 - 1964 pentru că a participat în calitate de comandant al trupelor române care au luptat alături de forțele miltare naziste împotriva URSS. Pentru meritele sale, Mociulschi a fost decorat cu 5 decorații ale armatei germane naziste.

GLORIE - ONOARE - PATRIE 
1973 - 1 august - 2003
Brigada 1 Rachete Sol - Aer "General Nicolae Dăscălescu" 
Primii în luptă
Brigada 1 Rachete Sol - Aer "General Nicolae Dăscălescu" 
Profesionalism în apărarea aeriană a capitalei României
Între anii 1959 – 1961 Regimentele 143 şi 261 Artilerie Antiaeriană (fostele Regiment 2 respectiv Regiment 1 Artilerie Antiaeriană) sunt înzestrate cu rachete antiaeriene şi se transformă în Regimentele 18 şi 19 Rachete Antiaeriene. La 1 august 1973 se înfiinţează în cadrul Comandamentului Apărării Antiaeriene a Teritoriului, prin contopirea Regimentelor 18 şi 19 Artilerie Antiaeriană Mixte, prima mare unitate de Rachete Antiaeriene a Armatei Române – Brigada 1 Rachete Antiaeriene. În anul 1995, prin luarea în subordine a 4 Divizioane de rachete antiaeriene şi a unui Divizion Tehnic Neva, brigada se transformă în Brigada 1 Rachete Antiaeriene Mixtă Subordonată Corpului 1 Aviaţie şi Apărare Antiaeriană. În anul 1998, începând cu 1 august, marea unitate se transformă din Brigada 1 Rachete Antiaeriene Mixtă în Brigada 1 Rachete Antiaeriene, ca urmare a ieşirii din subordine a subunităţilor echipate cu rachete „Neva”. La 1 septembrie 2001, Brigada 1 Rachete Antiaeriene primeşte denumirea de Brigada 1 Rachete Sol-Aer. Pe data de 01.05.2006, în subordinea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer se înfiinţează Batalionul Hawk, prima unitate de rachete sol-aer din Statul Major al Forţelor Aeriene dotată cu tehnică de luptă compatibilă cu sistemele de rachete sol-aer N.A.T.O. Brigada 1 Rachete Sol Aer are misiunea de apărare aeriană a obiectivului Bucureşti, capitala României. Zona de responsabilitate a Brigăzii 1 Rachete Sol Aer acoperă o suprafaţă de aproximativ 20.000 kmp, în cinci judeţe (Ilfov, Giurgiu, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Călăraşi). Brigada execută misiunea cu subunităţile subordonate dispuse în dispozitiv de luptă. In anul 1995, brigăzii i s-a acordat denumirea onorifică „General NICOLAE DĂSCĂLESCU”, comandant al primului regiment de apărare împotriva aeronavelor, care pentru actele sale de vitejie şi pentru faptul că s-a identificat cu soldatul de rând, pe care l-a iubit, îmbărbătat şi răsplătit a fost supranumit „generalul soldat”.

Nicolae Dăscălescu (născut la data de 29 iunie 1884 lângă Piatra Neamţ şi decedat la data de 28 septembrie 1969 la Piatra Neamţ) a fost un politician și general român. Între anii 1937 - 1938 a fost secretar general al Ministerului Apărării. În perioadele 12 ianuarie - 18 februarie 1945 și 3 martie - 1 iunie 1945, generalul de corp de armată Nicolae Dăscălescu a condus Armata a IV-a română din Transilvania. Nicolae Dăscălescu a decedat fiind celibatar, fără copii.
Fruntaş în întrecere - 1972
Fruntaş în întrecerea socialistă - 1964
Regimul comunist căuta cele mai diferite metode pentru a-şi mobiliza cetăţenii la muncă. Una din modalităţi era atribuirea cu nemiluita a fel de fel de insigne şi decoraţii de fruntaş, fruntaş în orice. Admiri mai sus două insigne aproape identice doar că au numele puţin schimbat.    

Insignă - A III-a Conferinţă a electricienilor - 1972

___________ooOoo___________

SUA - 10 dolari 1966 - Seria 651
Numai pentru uzul militarilor

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe certificate sau bonduri emise 
de către statul american Colorado

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 03.04.2013

Niciun comentariu: