vineri, 12 aprilie 2013

INSULELE KEELING COCOS


1 rupie 1897
INSULELE KEELING COCOS
(AUSTRALIA)

Este un grup de atoli din Oceanul Indian,
un teritoriu situat în vestul Australiei,
anexat Marii Britanii în anul 1857,
component al statului australian începând cu anul 1955.
Teritoriul are o suprafaţă de 14 km.p. de uscat
la o populaţie de aproximativ 600 de locuitori,
reşedinţa funcţionând în localitatea West Island.
Nu are o deviză oficială.

Stema oficială actuală este:

  
Steagul oficial adoptat la 6 aprilie 2004:

  
Steagul oficial între 1903-1942:

  
Steagul oficial între 1942 - 1955: (Marea Britanie)




Steagul oficial între 1955 – 2004: (Australia)


Mai jos admiri câteva fotografii din Insulele Keeling Cocos 
şi o monedă locală.

Vedere de pe insula Home
Vederi generale din capitala West Island
Moneda 150 rupii 1977 - John Clunies Ross
Earlier family shot
John Clunies Ross (1786 - 1854) a fost un navigator scoţian care a primit în posesie şi administrare aceste insule de la regina Victoria a Marii Britanii, cu drept de moştenire pentru urmaşii săi. Insulele au fost în proprietatea acestei famiili până în anul 1978, când au intrat în posesia statului australian.

***

VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAŞI
George Bernard Shaw,
scriitor irlandez (1856 - 1950)  
  • Cei mai mulţi nu se roagă, doar cerşesc.
  •  unui om sănătate şi un ţel de urmat şi nu se va opri o clipă  se întrebe dacă este fericit sau nu.
  • Secretul iertării tuturor lucrurilor este să nu înţelegi nimic.
__________xxXxx_________

CÂTEVA INSIGNE 
DIN MUNICIPIUL BUCUREŞTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

ASE "Academia de Ştiinţe Economice" - Bucureşti
Facultatea de comerţ
ASE
Academia de Studii Economice din București, abreviat ASE București, este o instituție de învățământ superior de stat, fondată în anul 1913. Sediul ASE se află în Palatul Academiei Comerciale, situat în Piaţa Romană. Academia de Studii Economice din Bucuresti a luat ființă în baza unei legi care a fost promulgată de către Carol I prin Decretul Regal nr. 2978 din data de 6 aprilie 1913, sub denumirea de "Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale". Actuala denumire datează din anul 1967, de-a lungul anilor instituția a pregătit zeci de generații de economiști, contribuind la afirmarea și dezvoltarea învatamântului, științei și culturii economice din România. Academia de Studii Economice din București este atasată tradiției gândirii libere, libertății academice, recunoașterii drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și principiului supremației legii. Sus am postat logo-ul şi o imagine cu clădirea ASE Bucureşti.

Agenţia BTT (Biroul de Turism pentru Tineret) - Bucureşti
Biroul de turism pentru tineret - BTT  - este un organism naţional, cu filiale în fiecare judeţ care se vrea a fi un mijlocitor între operatorii şi consumatorii de turism din Romania. Se spune că BTT pune la dispoziţia consumatorului de turism pachete turistice dintre cel mai atractive. Sus am postat logo-ul BTT. 

"Automecanica" - România
Sub sigla "Automecanica" activează numeroase societăţi comerciale situate în diferite localităţi ale ţării care au ca domeniu de activitate producţia de bunuri industriale în domeniul mecanic.

Expoziţia filatelică internaţională "Balcanfila" - Bucureşti '83

Bar "Atlantic" - Bucureşti

Primăria capitalei
Arena naţională
Arcul de Triumf 
București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și câteva clădiri reprezentative ale Bucureștiului. 
___________ooOoo__________

SUA - 10 dolari 1969 - Seria 681
Numai pentru uzul militarilor

Câteva ornamente decorative marginale
 de pe acţiuni germane

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 12.04.2013

Niciun comentariu: