sâmbătă, 16 noiembrie 2013

NEUSTADT I SA - GERMANIA



Mai jos am postat şi alte fotografii din localitatea germană NEUSTADT, districtul ELVEŢIA SAXONĂ ŞI MUNŢII ORE DE EST, landul SAXONIA, precum şi câteva vederi generale din epoci diferite.  

Biserica SF. GERTRUDIS
Biserica SF. JAKOB
Gara
Monumentul POSTDISTANZSAULE 
Statuia capră
Magazin
Parcul ARTHUR RICHTER
Vederi generale din timpuri diferite

***

DIN ÎNŢELEPCIUNEA
POPOARELOR LUMII

Proverb olandez;
„Ţine-te de partea groasă a copacului!”

Proverb italian;
„Nu se poate şi repede şi bine.”

Proverb arab;
„Apa care poartă corabia e aceiaşi care o şi înghite.”  

_________xxx_________

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEŞTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

55 de ani de paraşutism militar * 1941 - 1996
In Romania, primul salt cu parasuta dintr-un avion a fost executat la data de 19 septembrie  1925, cand aviatia militara romana a fost inzestrata cu parasute Heinecke. Cel care a sarit a fost insusi constructorul german de parasute Heinecke, care a executat 2 salturi ditr-un avion Potez XV, pilotat de locotenentul aviator Paul Dumitrescu. La 19 octombrie 1925 la mitingul de aviatie de la Tecuci, locotenentul aviator Jean Nicolescu a devenit primul aviator roman care a sarit cu parasuta din avion. In acelasi an mecanicul de marina Eugen Sziklay, din Sannicolau Mare, la mitingul de aviatie de la Baneasa, a sarit de la 1000 de metri, dintr-un avion al companiei Franco-Romane, cu o parasuta de constructie proprie. Prima structură militară românească de paraşutism a fost de nivelul unei companii şi s-a înfiinţat la data de 10 iunie 1941.

Paraşutist

Set 2 insigne - Paraşutism

Cercetaş paraşutist

____________ooOoo___________

PERSONALITĂŢI POLITICE
PE BANCOTELE LUMII
500 bolivari 1981 - Bolivia 
Eduardo Abaroa Hidalgo a fost un militar şi om politic erou care a trăit între anii 1838 - 1879.

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acţiuni germane

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 16.11.2013 

Niciun comentariu: