joi, 28 noiembrie 2013

AGUILAR DE SEGARRA - SPANIA



Mai jos am postat şi alte fotografii 
din localitatea AGUILLAR DE SEGARRA, 
provincia BARCELONA, comunitatea autonomă CATALONIA,
precum şi un cupon local de raţionalizare a bunurilor de larg consum.

Biserica SF.ANDREU
Ruinele cetăţii 
Gara
Arhitectură locală
Cupon de raţionalizare a bunurilor de larg consum
din timpul războiului civil spaniol 
50 grame usturoi - 1938

***

UN TEST
DE CUNOAŞTERE 
A LIMBII ROMÂNE
(GRAMATICĂ ŞI VOCABULAR)

Îţi mulţumesc că te-ai încumetat la acest test de autocunoaştere. 
Mai jos sunt răspunsurile corecte şi evaluarea ta la testul prezentat în articolul anterior; ALBENDORF – AUSTRIA.

Răspunsuri corecte

1. c
2. a
3. b
4. b
5. c
6. a
7. c
8. c
9. b
10. c
11. c
12. a
13. b
14. a
15. a

Interpretarea rezultatelor

0-6 răspunsuri corecte - nivel scăzut de cunoaştere a limbii
7-11 răspunsuri corecte - nivel mediu de cunoaştere a limbii
12-15 răspunsuri corecte - nivel avansat

Aştept comentariul tău referitor la necesitatea rezolvării şi altor teste de cunoaştere a limbii noastre. 

___________xxx____________

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEŞTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  
Insignă - 20 (ani) * 1982 - 2002
Societatea numismatică română - Secţia Botoşani
Era la început de veac XX. Cultura şi ştiinţa în România prinseseră aripi de zbor stabile şi de perspectivă, precizându-se domeniile şi principiile de activitate. Se trecea acum la culegerea primelor roade ale frământatului şi cu rol de pionierat secol al XIX-lea, când reprezentanţi de frunte ai renaşterii româneşti se dăruiau, cu întreaga lor fiinţă, intereselor naţionale. Unirea Principatelor şi marile reforme ale lui Alexandru Ioan Cuza au deschis larg porţile afirmării învăţământului, ştiinţei şi culturii în România. Publicaţii şi societăţi de tot felul luau fiinţă, croindu-şi drum spre mintea şi inima românilorÎn acest context de efervescenţă spirituală, o nouă ştiinţă specială se înfiripa în peisajul intelectual românesc. Informaţiile lui C. Bolliac din „Trompeta Carpaţilor”,  referitoare la unele descoperiri monetare, dar mai ales lucrările lui D.A. Sturdza şi primele studii de specialitate ale lui M.C. Sutzu, precum şi alcătuirea unor colecţii monetare, aveau să se constituie ca temelie a ştiinţei numismatice din România. Începutul sec. XX va marca pentru numismatica din ţara noastră un moment de o reală însemnătate. Pe data de 28 decembrie 1903, la iniţiativa unui grup de entuziaşti şi pasionaţi ai acestei discipline, lua fiinţă Societatea Numismatică Română. Adunarea Generală, în şedinţa sa inaugurală, a votat Statutele Societăţii şi a ales Comitetul de conducere în următoarea alcătuire: D.A. Sturdza, preşedinte de onoare; M.C. Sutzu, preşedinte activ; Gr. Tocilescu, vicepreşedinte; Al. Cantacuzino, secretar; lt. col. G. Iordăchescu, casier contabil; dr. G. Severeanu, subsecretar şi D. Panku, C. Alessandrescu, Carol Storck şi E.D. Mirea, membri. O dată cu adoptarea Statutelor se fixa şi ţelul principal al Societăţii, care îşi propunea „să dezvolte ştiinţa şi arta numismatică” în România.

Set două insigne sportive 
Federaţia română de turism-alpinism
Federatia Romana de Alpinism si Escalada (FRAE) este o federatie sportiva nationala, constituita prin asocierea cluburilor sportive si asociatiilor judetene conform Legii Educatiei Fizice si Sportului 69/ 2000. Obiectivul principal al federatiei romane de alpinism si escalada este performanta in sport. Federaţia română de turism- ecologie (FRTE) este continuatoarea Federaţiei române de turism. Sus am postat logo-urile celor două federaţii

Insignă sportivă - F.R.Md. (Federaţia română de modelism) 

Insignă sportivă - Oficial F.R.Md. (karting)

Insignă sportivă - F.R.Md. (rachetomodelism)

Insignă sportivă - F.R.Md.(aeronautică)
Federaţia Română de Modelism s-a înfiinţat în 1968 în cadrul fostului Consiliu Naţional pentru Educaţie Fizică şi Sport şi a funcţionat fără întrerupere sub această denumire, ca federaţie sportivă naţională subordonată Ministerului Tineretului şi Sportului. Scopul principal al F.R.Md. este organizarea şi controlul practicării modelismului în România, extinderea modelismului pe întreg teritoriul ţării, precum şi aplicarea unui sistem organizat de selecţie, pregătire şi participare în competiţii în vederea dezvoltării activităţii de performanţă şi obţinerea de rezultate de prestigiu pe plan naţional şi internaţional. Sus am postat logo-ul Federaţiei  Române de Modelism.

_____________ooOoo_____________

PERSONALITĂŢI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
20 cruzeiros 1963 - Brazilia
Manoel Deodoro da Fonseca (1827 - 1892) a fost un mareşal brazilian şi preşedinte al statului în perioada anilor 1889 - 1891.

VIGNETE ŞI SLOGANURI DE PE CUPOANELE DE RAŢIONALIZARE
A BUNURILOR DE LARG CONSUM 
DIN RĂZBOIUL CIVIL SPANIOL
Dar cama y comida al refugiado - Asistensia social
Oferă pat şi masă refugiaţilor! - Asistenţa socială
Batalla del Ebro * 15 de Julio - 16 de Noviembrie de 1938
Bătălia de la Ebro * 15 iunie - 16 noiembrie 1938

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 28.11.2013

Niciun comentariu: