luni, 4 noiembrie 2013

AISTERSHEIM - AUSTRIA



Mai jos am postat şi alte fotografii cu monumente de arhitectură specifice din localitatea austriacă AISTERSHEIM, districtul GRIESKIRCHEN, bundeslandul AUSTRIA INFERIOARĂ

Castelul
Biserica
Şcoala 

***

DOUĂ EPIGRAME
DIN VIAŢĂ
de Ştefan Al. Saşa - Câmpina 

TITLU PRESCURTAT

Lumea ştie că o soacră
Peste tot e poamă acră,
Da-n această epigramă
A mea a rămas doar... poamă.

UNUI MEDIC GINECOLOG

Când cizmarul n-are ghete
Şi geambaşul n-are cai,
Consultându-le pe fete,
Tu ce trebuie să n-ai?

________xxx________

CÂTEVA 
INSIGNE MILITARE ROMÂNEŞTI
DIN ARMA PARAŞUTIŞTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

70 de ani de paraşutism militar românesc
70 * 1941 - 2011
In Romania, primul salt cu parasuta dintr-un avion a fost executat la data de 19 septembrie  1925, cand aviatia militara romana a fost inzestrata cu parasute Heinecke. Cel care a sarit a fost insusi constructorul german de parasute Heinecke, care a executat 2 salturi ditr-un avion Potez XV, pilotat de locotenentul aviator Paul Dumitrescu. La 19 octombrie 1925 la mitingul de aviatie de la Tecuci, locotenentul aviator Jean Nicolescu a devenit primul aviator roman care a sarit cu parasuta din avion. In acelasi an mecanicul de marina Eugen Sziklay, din Sannicolau Mare, la mitingul de aviatie de la Baneasa, a sarit de la 1000 de metri, dintr-un avion al companiei Franco-Romane, cu o parasuta de constructie proprie. 

70 de ani de paraşutism militar în România * 1941 - 2011
Prima structură militară românească de paraşutism a fost de nivelul unei companii şi s-a înfiinţat la data de 10 iunie 1941.

Batalionul 4 Paraşutişti

Batalionul 4 Paraşutişti

Batalionul 56 Paraşutişti
Batalionul 56 Paraşutişti a avut o viaţă de doar 25 de ani, fiind înfiinţat în primăvara anului 1980 şi desfiinţat începând cu data de 31 mai 2005. El a fost dislocat doar într-o singură garnizoana, la Caracal.

___________ooOoo__________

PERSONALITĂŢI POLITICE 
PE BANCNOTELE LUMII
1 bolivian 1898 - Bolivia
Francisco Argandona Revilla a fost un bancher şi om politic bolivian care a trăit în perioada anilor 1850 - 1910.
Câteva vignete de pe acţiuni poloneze 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 06.11.2013

Niciun comentariu: