miercuri, 27 noiembrie 2013

NEUSTADT AN DER WALDNAAB - GERMANIA



Mai jos admiri şi alte fotografii din localitatea germană NEUSTADT AN DER WALDNAAB, regiunea PALATINATUL SUPERIOR, landul BAVARIA, precum şi o medalie locală. 

Biserica ST. FELIX
Palatul vechi
Palatul nou
Vederi generale din timpuri diferite
Medalie locală

***

VORBE RĂSTALMĂCITE
DE LA ÎNAINTAŞI

GIUSEPPE FORTUNINO 
FRANCESCO VERDI 
compozitor italian (1813 - 1901)
Aria cercului se bucură 
de o celebritate nemeritată.

PITAGORA 
matematician şi filozof grec (570 - 495 Î.Hr.)
Într-un triunghi conjugal, 
ipotenuza este iubita la pătrat.

CLEOPATRA
regină egipteană (69 - 30 Î.Hr.)
 Când pun mâna pe un roman, 
nu-l las până nu-l termin.

________xxx________

DOUĂ INSEMNE 
ŞI TREI INSIGNE 
SPORTIVE ROMÂNEŞTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Insemn militar - Student anul I
Academia de poliţie "Alexandru Ioan Cuza"
Academia de Politie sigla.png
Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” este o instituție de învățământ superior din București, înființată în anul 1991. Instituția se află în subordinea Ministerului Administrației și Internelor, având următoarele facultăți: Facultatea de Drept (specializări: Jandarmi, Poliție, Poliție de Frontieră, Penitenciare), Facultatea de Pompieri, Facultatea de Arhivistică. Sus am postat două logo-uri ale Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Insemn şapcă aviaţia civilă - TAROM
S.C.Transporturile Aeriene Române S.A. (TAROM) este principala companie aeriană românească cu o îndelungată tradiție în domeniu. TAROM își are originile în anul 1920. Acela a fost anul în care s-a creat Compania Franco-Română Pentru Navigație Aeriană. În 1926 şi-a schimbat numele liniei în Compania Internațională De Navigație Aeriană, iar în 1930 Liniile Aeriene Române Exploatate de Stat. Pe 8 august 1945, s-a înființat compania aeriană Transporturile Aeriene Româno-Sovietice. Compania era în subordinea atât a guvernului român, cât și a celui sovietic. Din data de 18 septembrie 1954 compania poartă numele actual - TAROM. Sus am postat logo-ul companiei TAROM.

F.R.H.P.(Federaţia română de hochei şi patinaj)
Pentru scurtă vreme sporturile de iarnă din România, patinajul şi hocheiul pe gheaţă, au fost reprezentate de către o singură federaţie - F.R.H.P - Federaţia română de hochei şi patinaj.

F.R.P. (Federaţia română de patinaj)
Patinajul începe să fie practicat in tara noastra din a doua jumatate a secolului XIX-lea. La 17 februarie 1874 membrii "Asociatiei de patinaj" din Cluj au participat la primul concurs public. La 1 decembrie 1912, anul infiintarii "Federatiei Societatilor Sportive din Romania", a fost infiintata si o "Comisie a sporturilor de iarna". Anul 1922 marcheaza organizarea in Bucuresti a primului concurs a "Cercului atletic bucurestean", si infiintarea primei "Comsii de patinaj" care a fost de fapt prima Federatie. In anul1923 a fost organizat un "bal mascat pe gheata", patinajul fiind practicat in localitatile: Sibiu, Targu Mures, Cluj, Arad, Lupeni si Petrosani. In anul 1925, Clujul devine centrul de activitate al patinajului. In 1927 "Comisia sporturilor de iarna" se transforma in "Comisia pentru sporturile pe gheata", iar in 1931 in "Federatia sporturilor de iarna". Sus am postat logo-ul Federaţiei române de patinaj.

M.A.I. - 1950 (Ministerul afacerilor interne)

___________ooOoo___________

PERSONALITĂŢI POLITICE 
PE BANCOTELE LUMII
10 reali 2000 - Brazilia 
Pedro Álvares Cabral a fost un nobil, comandant militar, navigator și explorator portughez care a trăit între anii 1467 - 1520.

Câteva ordine decorative marginale 
de pe notgelduri (bilete de necesitate) germane 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 27.11.2013

Niciun comentariu: