sâmbătă, 16 noiembrie 2013

AGUDO - SPANIA



Mai jos am postat şi alte fotografii din localitatea spaniolă AGUDO, provincia CIUDAD REAL, comunitatea autonomă CASTILLA LA MANCHA.

Biserica SAN BENITO ABAD
Biserica LA VIRGEN DEL VALLE
Fântâna
Podul de piatră BARRANCOSA
 Arhitectură locală
Vederi generale

***

CÂTEVA SFATURI
ALE COPACULUI
ADRESATE OMULUI

Nu renunţa niciodată! 
Câteodată viaţa poate să îţi pară grea sau tristă.  Oricât de mare ţi s-ar părea furtuna de afară, rădăcinile rămân puternice şi curând vei vedea cum iese soarele.

Fii recunoscător în fiecare zi! 
Un copac nu uită asta. Când răsare soarele, când copiii se joacă lângă el, când păsările îşi găsesc refugiu şi cântă de pe crengile de sus, noi copacii, în semn de mulţumire, înflorim.

Renunţă la frică
Dacă s-ar teme, copacii ar rămâne cu frunze vechi şi putrezite, însă ei au curajul să le dea drumul şi să accepte altele noi.

____________xxx_____________

CÂTEVA 
INSIGNE MILITARE DIN 
REGATUL ROMÂNIA 

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Regimentul 2 Pontonieri
Regimentul 2 Pontonieri a fost dislocat o vreme în garnizoana Turnu Măgurele, într-o cazarmă situată la 5 kilometri depărtare de malul Dunării şi a purtat numele eroului Eftimie Croitoru. 

Regimentul 3 Pionieri
Regimentul 3 Pionieri a fost subordonat Corpului 3 Armată şi a fiinţat în perioada mai 1922 - octombrie 1944.

Regimentul 2 Vânători "Regina Elisabeta"
Regimentul 2 Vânători "Regina Elisabeta" s-a format prin transformarea Batalionul 2 Vânători a cărui istorie o prezint mai jos în textele fotografiate.   

Regimentul 3 Care de luptă (tancuri)

Regimentul 4 Roşiori "Regina Maria"
Această unitate militară a fost creată în anul 1893 în oraşul Bârlad. Regina Maria a fost numită comandant onorific al Regimentului 4 Roşiori la decizia Regelui Ferdinand şi a lui Carol I datorită interesului pe care aceasta l-a arătat pentru problemele ţării. Faptul că era o foarte bună călăreaţă a constituit un atu, regimentul fiind unul de cavalerie. Puţină lume se aştepta ca regina să se implice în acţiunile regimentului, titlul său fiind onorific, dar după cum istoria arată, aceasta avea un birou permanent în regiment şi participa la exerciţiile de manevră ale unităţii. S-a implicat activ în toate acţiunile pe care Regimentul 4 Roşiori (denumit mai târziu Regimentul 4 Roşiori "Regina Maria") le-a desfăşurat şi a purtat cu drag uniforma militară.

____________ooOoo____________

PERSONALITĂŢI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
500 peso bolivieni 1984 - Bolivia
Maresalul Jose Ballivian y Segurola a trăit între anii 1805 - 1855 şi a condus ca preşedinte statul bolivian între anii 1841 - 1847.

VIGNETE ŞI SLOGANURI
DE PE CUPOANELE 
DE RAŢIONALIZARE 
BUNURILOR DE LARG CONSUM,
ÎN RĂZBOIUL CIVIL SPANIOL 
14 de Agosto - 11 de Noviembre de 1937 * Batalla de Belchite
Artilleria carlista - Alistaros en la unidad de El Pirineo!
14 august - 11 noiembrie 1937 - Bătălia de la Belchite
Artileria carlistă - Înrolaţi-vă în unitatea din Pirinei!

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 16.11.2013

Niciun comentariu: