sâmbătă, 4 februarie 2012

NE ÎMPUŢINĂM?

Am intevenit aici cu un altfel de material, dar îţi promit cititorule că voi continua prezentarea materialelor anunţate şi te anunt pe această cale că voi diversifica tematica prezentului blog adăugând şi alte genuri de materiale:

- divertisment

- reţete de bucătărie

- ştiri neconvenţionale

- poezie, glume etc

După “strigarea” neconvingătoare din Bucureşti şi alte oraşe ale ţării, împotriva preşedintelui Băsescu, a guvernului Boc şi a întregii clase politice

dar şi după ameniţarea de iarnă nemaivăzută, “model 1954”,

vestea care a încercat să mă marcheze a fost faptul că în curând vom disparea ca naţie. Televiziunile se întreceau una pe alta în a anunţa scenariul apocaliptic că în 20 – 30 de ani nu vom mai fi, având în vedere că între ultimele două recensăminte efectuate în ţara noastra populaţia ar fi scazut cu 2 sau 2,5 milioane de suflete?!?!?! Mi-aduc aminte că şi la recenta răbufnire” din piaţa bucureşteană a Universităţii, în ziua cu cea mai mare participare, TVR Info anunţa 400 – 500 de participanţi iar OTV-ul, 5000?!?!?!

Eu, ca simplu privitor de televiziune, ce să mai cred?

Cred că suntem supuşi unei manipulări generale şi bine organizate. Din acest motiv nu mai citesc presa şi nu mă ma uit la televizor decât maxim 30 minute.

Îmi fac viaţa cu fratele PC şi cu câte o carte, din când în când.

Am apreciat ca necesară realizarea unui recensământ serios, profesionist, primul de după aderarea noastra la Uniunea Europeană, dar am fost dezamagit.

Gândeam, gândesc şi acum că în urma unui recensământ serios, bine organizat şi fundamentat ştiinţific se poate stabili o strategie judicioasă de dezvoltare economico-socială a unui stat care se vrea a fi european.

Dar la noi nimic nu se face ca lumea, totul este de mântuială.

Străzi şi cartiere ale unor localităţi au fost omise de la recenzare, unele direcţii judeţene de statistică au organizat slab activitatea de recenzare, au angajat şi instruit prost personalul operativ din teren, unii recenzori au dat dovadă de mare comoditate urmărind doar obţinerea unui venit suplimentar, mulţi cetăţeni s-au arătat reticenţi şi neconvinşi de necesitatea unui recensământ corect. Se mai adaugă faptul că nu s-a făcut suficient pentru promovarea prin mijlocele mass media a acestei activitati de mare interes civic, bâlbâila organelor centrale ale statului, amintesc doar atât, că e necesar, că nu e necesar CNP persoanei cât şi faptul că, prin mesajele date, partidele de opoziţie nu au susţinut această activitate.

Deci sunt cauze multiple, spun asta şi din interior deoarece am participat personal şi pe teren la recensământ.

Nu pot crede vestea că ne-am împuţinat şi ne vom împuţina.

Că viaţa e grea, că omul migrează în căutarea de mai bine, e altceva. Cred că totuşi avem un viitor şi locul nostru este aici.

Trebuie să învăţăm să gândim şi să acţionăm altfel, să votăm cu capul, să nu mai credem tot ce ni se spune.

Cred că neimplicarea nu este bună.


2 comentarii:

Maya spunea...

nu ne "mputinam dragiloriar natia noastra nu va dispare,fiti calmi...recensamantul a fo" unu" de kakao cu...lapte!

Epaminonda spunea...

Kakao a fost de proasta calitate.