marți, 21 februarie 2012

TABLETA CU ŞTIRI NECONVENŢIONALE 4





1. Ce a mai trecut prin cap unuia: Un grec de 54 de ani, divorţat şi fără nici un copil, pensionat acum 10 ani din poliţie, a găsit un mijloc “uşor şi eficient” de a trăi din ajutoare de la stat. An de an, el a falsificat certificate de naştere, pretinzând într-un final, că este tatăl a 19 copii, păgubind astfel statul elen cu peste 150 000 de euro. Prins fiind, va trebui să dea socoteală. Nu mai spuneti bancuri cu poliţisti, ei sunt nişte oameni inteligenţi.



2. Descoperire românească epocală: Acum, în prag de sărbători, un bătrânel din Vaslui a făcut o descoperire remarcabilă. A găsit în pensie urme de bani. Era să moară de fericire! Să mai zică cineva că statul român nu încurajează cercetarea ştiinţifică!



3. Altă descoperire românească epocală: Se spune că noi românii avem o înclinaţie specială spre a descoperi adevăruri demult cunoscute, şi de a ne mai şi minuna de “inteligenţa” noastră. Noi am descoperit apa caldă şi tot noi am descoperit roata la căruţă. Recent guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a descoperit ca “lipseşte concurenţa din sistemul bancar românesc”. I-a luat ceva timp sa descopere chestia asta. Pentru această descoperire banuiesc că va primi şi un premiul Nobel.



4. Gest ciudat: Familia americană Meske nu poate ajunge la un consens în legătură cu numele viitorului lor copil. Încă din momentul în care au aflat ca vor fi părinţi, cei doi soţi au început să se contrazică şi au conştientizat că nu vor putea ajunge la o înţelegere, aşa că cea mai bună soluţie la care s-au gândit a fost deschiderea unui chestionar pe reţeaua de socializare Facebook. Dacă eşti amabil, intra şi tu, şi dă o mână de ajutor, pentru ca oamenii să nu mai fie stresaţi!



5. Cercetarea ştiinţifică în slujba omului: Inginerii chinezi Long şi Wu au creat o soluţie chimică cu care sunt tratate hainele din bumbac pentru ca ele să se cureţe singure de pete şi să scape de mirosurile neplăcute atunci când sunt expuse la soare. Iată cum am scăpat noi de grija ducerii hainelor la curăţat!



6. Ce mai cumpără oamenii: O meşă din părul lui Napoleon I, tăiată în ziua morţii sale, a fost adjudecată pentru 13.000 de dolari, de către un colecţionar anonim englez, în cadrul unei licitaţii desfăşurate recent în Noua Zeelandă. Oare cine deţine celebra meşă, zburdalnică şi atât de mediatizată, a preşedintelui Băsescu? Acela va fi un om bogat peste 1000 de ani. Ce păcat că eu sunt chel!

7. Soluţia problemei logice de săptămâna trecută: Cu ajutorul a patru beţişoare de chibrit, dintr-un şapte
roman (VII), prin mutarea unui singur băţ, se obţine radical din 1, adică 1.




VORBE CU TÂLC DE LA ÎNAINTAŞII NOŞTRI

1. Sunt lucruri in care trebuie sa crezi pentru a le putea vedea.- M.Cervantes

2. Nu spune lucruri putine in cuvinte multe, daca poti, fa invers. – Pithagora

3. Un pesimist vede dificultăţi în orice şansă pe când, un optimist vede şanse în orice dificultate. – W.Churchil

4. Dacă găseşti un drum fără obstacole, fii sigur că acela duce nicăieri. – J.F.Kenedy

5. Fiecare om este o întrebare pusă, din nou, spiritului universului. – Eminescu

6. Astăzi este acel mâine, de care ieri te îngrijorai atât de mult. – Goethe


Niciun comentariu: