miercuri, 22 februarie 2012

TABLETA CU ŞTIRI NECONVENŢIONALE 5




1. Curiozităţi ale limbii române: Ştiai că în limba română există cuvinte care conţin şi peste 30 de litere sau că limba noastră este singura limbă europeană în care există o propoziţie formată din 5 cuvinte care conţin doar vocale? Iată două dintre cele mai lungi cuvinte ale limbii române: Difosfopiridinnucleotidpirofosfatoză (36 de litere) şi Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza (44 de litere). Propoziţia completă formată din 5 cuvinte, care conţin doar vocale (cu un total de 11 litere) este: "Oaia aia e a ei". În acest sens Alexei Mateevici, scriitor basarabean, spunea: "Limba noastră-i o comoară în adâncuri înfundată". Şi câtă dreptate avea! Limba noastră, chiar, este un mister pentru multi dintre noi.

2. Poarta raiului se deschide doar cu ajutorul unui card de acces: Fiind deprimat de prezenţa la slujba religioasă a şchiopilor, ciungilor, chiorilor, handicapaţilor şi femeilor cu copii bolnavi, care îl calcă pe bombeuri şi îi strică hainele de pe el, Gigi Becali a demarat lucrările de ridicare a unei biserici privilegiate, în care va oficia un preot fără barbă sau laţe şi în care accesul se va face cu ajutorul unui card de acces emis doar în urma prezentării un extras de cont din care sa reiasă că eşti bogat. Doamne miluieste, …cardul la control!

3. Dezgustător: Aflată puternic sub influienţa alcoolului, o femeie nu a putut declina oferta delicată a unui partener de pahar şi a servit cu nesaţ…. caca de pisică. Pentru ea nu a existat vreodată o bucurie mai mare decât asta.

PROBLEME DE LOGICĂ ŞI PERSPICACITATE

La operaţia de scădere scrisă cu beţe de chibrit (9 + 3 = 5) mutaţi un singur băţ şi obţineţi o egalitate perfectă

3 soluţii (9 – 3 = 6, 8 – 3 = 5, plus o altă variantă)

Un cetăţean îşi încalecă calul Vineri, se plimbă fix 2 zile şi ajunge acasă Joi. Cum a fost posibil?

(Vineri era numele calului, el a plecat de fapt Marţi)


Niciun comentariu: