duminică, 19 februarie 2012

ACADEMIA DE ÎNALTE STUDII DE GASTRONOMIE - 4

SPAGHETI CARBONARA


Ingrediente:

  • 500 gr spaghete
  • 150 gr şuncă sau bacon afumat
  • 4 oua
  • 200 gr parmezan
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare piper

Mode de preparare:

  • Tai şunca sau baconul în fâşii subţiri şi apoi le căleşti într-o tigaie largă cu ulei de măsline
  • Când s-au rumenit un pic, presari puţin piper şi stingi focul.
  • Fierbi spaghetele într-o oală mare cu apă şi puţină sare urmând indicaţiile de pe ambalaj
  • Baţi ouăle cu sare, piper şi 50 gr parmezan ras
  • Scurgi spaghetele şi le răstorni în tigaia cu şunca sau bacon
  • Omogenizezi bine şi apoi adaugi pasta de ouă continuând a amesteca cu tigaia pe foc.
  • Se rade şi presară celelalte 150 gr parmezan.
  • Serveşti imediat

PIZZA NAPOLITANA

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 gr făină
  • 180 gr margarină
  • 150 ml apă,
  • un sfert linguriaţă sare,
  • drojdie cât o cireasşă
  • faină pentru planşetă

Pentru umplutură:

  • 2 cutii sardele în sos tomat,
  • 100 gr caşcaval,
  • 1 kg roşii,
  • 1 legătură cimbru,
  • 50 gr unt

Mod de preparare:

  • Cerni făina într-un castron
  • În mijloc faci o adâncitură în care pui sarea şi drojdia dizolvată în apă călduţă
  • Frămânţi aluatul în care încorporezi treptat margarina înmuiata la temperatura camerei
  • Laşi să se odihnească la cald timp de 20 min.
  • Razi caşcavalul şi mărunţeşti cimbrul.
  • Separi sardele din sosul tomat.
  • Decojeşti roşiile şi le tai felii sau rondele.
  • Pe planşeta presărată cu făină întinzi aluatul sub forma unui cerc cu diamentrul de 32 cm sau sub forma de dreptunghi 25 x 35 cm .
  • Aşterni aluatul pe tava tapetată cu hârtie de copt înţepându-l cu furculiţa din loc în loc.
  • Introduci tava pentru 10 minute în cuptorul preîncălzit.
  • Scoţi tava şi întinzi sosul peste aluatul jumătate copt .
  • Deasupra se pun sardelele, bucăţele de unt, felii de roşii, cimbru presărat şi caşcaval ras.
  • Tava se reintroduce la cuptor la foc mediu pentru încă 10 min.
  • O porţionezi şi o serveşti fierbinte cu ketchup şi piper alături.

VORBE CU TÂLC DE LA LUME ADUNATE ŞI ÎNAPOI LA LUME DATE

  1. Nu te exprima niciodată mai clar decît eşti în stare să gândeşti.
  2. E mai bine să ştii câteva întrebări decât toate răspunsurile.
  3. Inteligenţa este ceea ce foloseşti când nu ştii ce să faci.
  4. Nu sunt pierdute decât acele bătălii pe care nu le începi niciodată.
  5. Daca spui unui om că pe cer sunt 300 miliarde de stele, el te crede pe cuvânt, daca altuia îi spui că zidul este proaspăt vopsit, acesta verifică de îndată cu unghia.
  6. Moralitatea este atitudinea pe care o adoptăm faţă de oamenii care nu ne plac.



Niciun comentariu: