miercuri, 8 februarie 2012

HOBBY-URILE ÎN VIAŢA COPIILOR

Atrasi de catre televizor si jocurile video, multi copii din ziua de azi nu au experimentat placerile unui hobby.


Hobby-urile aduc nenumarate beneficii copiilor, deoarece sunt expresii ale reusitelor personale si autodescoperii, ele ajutand la cresterea increderii in sine.
Hobby-urile sunt de asemenea instrumente educationale. De exemplu, un copil care devine interesat de rachete, unul din cele mai populare hobby-uri, invata despre propulsie si aerodinamica. Lucrand asupra hobby-urilor, copiii invata sa isi formeze scopuri, sa ia decizii si sa rezolve tot felul de probleme. In final, hobby-urile devin adesea interese de viata, chiar cariere.

Daca totul suna bine si vreti sa va ajutati copilul sa aiba un hobby interesant, incercati sugestiile urmatoare:

  • Fiti un exemplu bun de urmat! Scott Harris, specialist in hobby-uri, arata ca micutii cu hobby-uri au de asemenea parinti cu hobby-uri.
  • Pregatiti-va sa sacrificati spatiul! Copilul va avea nevoie de spatiu de lucru pentru proiectele sale. Oferiti-i o camera speciala, o parte din garaj sau o zona similara! Indiferent unde veti alege spatiul, trebuie sa aveti in vedere micile “neplaceri” sau “incidente” care pot sa apara si care sunt produsele inevitabile ale activitatii de creatie, pete de vopsea, resturi de material, etc.
  • Oferiti cateva sfaturi! “Nimic nu va domoli entuziasmul unui copil pentru hobby-ul sau, mai repede decat puternica frustrare din etapa de invatare”, observa expertul in hobby-uri, Scott Harris. Ajutati-va copilul sa inceapa activitatea, aratandu-i cum sa urmeze unele indicatii, cum sa manevreze materialele delicate, cu grija necesara!
  • Limitati privitul la televizor! Televizorul a inceput sa domnine viata copiilor si, in consecinta, este evident imposibil ca ei sa practice un hobby, uitandu-se la televizor in acelasi timp. De aceea, parintii ar trebui sa fie atenti la acest aspect si sa incerce sa limiteze timpul pe care copilul il petrece in fata televizorului, indrumandu-l sa inlocuiasca aceasta activitate cu practicarea unui hobby amuzant.

Cu bine, cititorule!

Va urma în curând un material despre hobby-uri în viaţa adolescentelor din ziua de astăzi.

Niciun comentariu: