sâmbătă, 11 februarie 2012

ACADEMIA DE ÎNALTE STUDII DE GASTRONOMIE - 1


CHEC APERITIV cu gogoşar
200 gr şuncă presată
200 gr masline
150 gr telemea sărată
1 gogoşar murat
6 ouă
1 plic praf copt
6 linguri făină
piper
Tai şunculiţa cubuleţe mici, măslinele tăiate felii, gogoşarul scurs de zeamă taiat cubuleţe mici, brânza rasă pe răzătoarea mică.
Baţi albuşurile spună tare, gălbenuşurile se adaugă pe rând, apoi se adaugă făina cu praful de copt, amestecând uşor de jos în sus.
Dai şunca, măslinele şi gogoşarul prin faină şi le amesteci uşor în compoziţia de pandişpan împreună cu brânza, condimentezi cu piper după gust.
Îmbraci o tavă de cozonac cu hârtie de copt, torni compoziţia, introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru o oră, la foc potrivit, îl scoţi, îl laşi la racit şi îl tai felii.
CHEC APERITIV cu ficăţei de pui
800 gr ficăţei pui
2 cepe mari
3 căţei usturoi
2 felii de pâine
2 linguri orez
4 ouă
pătrunjel verde
sare, piper
Cureţi ficăţeii, îi speli în apă rece, îi fierbi în apă cât să îi acoperi, dai un praf de sare.
Separat fierbi pe jumătate orezul în apă cu sare, îl scurgi, înmoi feliile de pâine în apă, apoi le scurgi.
Toci în blender jumătate din ficăţeii fierţi, scurşi de zeamă, ceapa, usturoiul, amesteci apoi cu pâinea mărunţită cu furculiţa, cu ficăţeii rămasi tăiaţi cubuleţe şi cu orezul.
Adaugi ouăle bătute, pătrunjelul, sare şi piper după gust şi omogenizezi.
Ungi generos o tavă dreptunghiulară cu unt, torni compoziţia, adaugi bucăţele de unt deasupra şi introduci tava în cuptorul bine încins pentru 50 minute, la foc potrivit, până se rumeneşte frumos deasupra.
Laşi să se răcească şi apoi tai felii.

Niciun comentariu: