sâmbătă, 5 aprilie 2014

NESLE - FEANȚA



Mai jos admiri câteva fotografii cu alte monumente 
de arhitectură din localitatea franceză NESLE
departamentul SOMME, regiunea PICARDIA.

Primăria la inaugurare - 29 iunie 1930
Biserica ST. PIERRE
Cafeneaua CROZAT-DRUHELIN 
Strada centrală și capela
Piața și biserica
Biserica MAICA DOMNULUI renovată în anul 1930 
Vedere generală

***

VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAȘI 
ARISTOTEL
filozof grec (384 – 320 Î.Hr.) 
  1. Democrația este sistemul în care fiecare face ce vrea.
  2. Ori de câte ori suntem în îndoială, trebuie să alegem calea prin care greșim cel mai puțin.
  3. Legea este o formă a ordinii, o lege bună trebuie în chip necesar să însemne o ordine bună.
_____________xxx______________

O INSIGNĂ ȘI
CÂTEVA MEDALII ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Universitatea Babeș Bolyai - Cluj Napoca - România 
Facultatea de științe economice și gestiunea afacerilor
90 de ani de la înființarea Academiei de 
Înalte Studii Comerciale și Industriale din Cluj
Oeconomica 90 Napocensis 1920 - 2010  
La 14 noiembrie 1920, s-au inaugurat la Cluj cursurile in limba romana ale Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale. Dupa doua decenii de functionare in Cluj, in toamna anului 1940, dupa Dictatul de la Viena (30 august 1940), prin care Transilvania a fost arbitrar scindata, Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale s-a stabilit la Brasov, vechi si important centru industrial si comercial, cultural, de unitate nationala si limba romaneasca. In primii ani de functionare a institutiei la Brasov, conditiile erau destul de vitrege: arhiva si rectoratul Academiei erau adapostite in doua camarute de la Camera de Comert, cursurile se tineau in clase de la liceul romano-catolic si dimineata chiar in sala cinematografului „Astra”
Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) este una din cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de stat din România, continuatoarea tradiției Universității clujene, înființată în anul 1919. Din punctul de vedere al numărului de studenți (peste 53000), precum și al diversității specialităților oferite (105), este una dintre cele mai importante universități din țară. Universitatea poartă din anul 1959 numele a doi renumiți oameni de știință: bacteriologul român Victor Babeș și matematicianul maghiar Janos Bolyai.După căderea regimului comunist, Universitatea „Babeș-Bolyai” a început să-și consolideze caracterul său multicultural, prin dezvoltarea puternică a linilor de studiu în limbile maghiară și germană. Sus am postat logo-ul și o poză cu sediul central actual al UBB Cluj Napoca.

Ion Pillat 1891 - 1945
Centenarul nașterii 1991 
"Arta poetică din teascurile tale 
Plâng lacrimă de vers" - Ion Pillat
S.N.R. (Secția numismatică română) Secția Botoșani
Această medalie este realizată de către gravorul român C.Dumitrescu
Ion Pillat (născut la data de 31 martie 1891 și decedat la data de 17 aprilie 1945), a fost un academician, antologist, editor, eseist, poet tradiționalist și publicist român. Pe linie maternă a fost nepotul cunoscutul politician Ion Brătianu. Cea mai apreciată lucrare a sa este volumul "Pe Argeș în sus"

(Sporturi aeronautice)
Campionatele interasociații - 1951
Confederația generală a muncii R.P.R.
(Republica Populară Română)
Confederația generală a muncii este numele primei structuri sindicale naționale din România perioadei de început a comunismului, anul 1945. Ulterior această organizație s-a transformat în UGSR (Uniunea generală a sindicatelor din România).

Aniversarea zilei armatei - 25 octombrie 1988
Republica Socialistă Romînia
Expoziția filatelică - Filiala A.F.R. Cluj
(Asociația filateliștilor din România)
Casa armatei Cluj Napoca
Iniţial Crearea Forţelor Armate ale României se serba la data de 15 noiembrie şi însemna crearea Regimentului Tudor Vladimirescu la 15 noimebrie 1943, în URSS, din rândul prizonierilor români. Ulterior Crearea Forţelor Armate ale României cât şi Ziua armatei se serba şi se serbează încă pe data de 25 octombrie, însemnând eliberarea ultimei palme de pământ românesc de sub ocupaţia fascistă. 
Federatia Filatelica Romana
Asociaţia Filateliştilor din România (denumire actuală Federația filatelică română) este forul românesc conducător al pasionaţilor de filatelie din întreaga ţară. Filatelia se ocupă cu studiul mărcilor poştale şi al timbrelor fiscale. Aceasta include modelul, producția și utilizarea timbrelor după ce le-a fost autorizată producerea de către autorități guvernamentale, cele mai comune fiind autoritățile poștale. Cu toate că mulți o confundă cu activitatea de a colecționa timbre, este o activitate distinctă. De exemplu, filateliștii vor studia mărci poștale extrem de rare nedeținându-le, ori din cauza costului, ori din cauza numărului foarte redus, pe când colecționarul poate alege să obțină și aranjeze timbrele fără a fi prea mult deranjat de origine sau uzură. La 1/13 ianuarie 1881 apare prima revista de filatelie din Romania, "TIMBROPHILO". In aprilie 1891 s-a constituit la Bucuresti, cu titlu provizoriu, SOCIETATEA ROMANA DE TIMBROLOGIE, iar la 6 mai 1891 a fost organizata prima expozitie filatelica din Romania avand caracter privat, in casa presedintelui Dimitrie C. Butculescu din Bucuresti. In sedinta din 26 noiembrie/10 decembrie 1891, societatea si-a schimbat denumirea in SOCIETATEA FILATELICA ROMANA, adoptandu-se si statutul de functionare. In 1932 la Bucuresti in Palatul Academiei Romane (sala Dalles) are loc intre 20-30 noiembrie cea mai mare expozitie filatelica, EFIRO-1932. Sus am postat logo-ul FFR. 

Insigna - Batalionul 341 Infanterie Constanța
Batalionul 341 Infanterie, supranumit "Rechini albi" a participat cu succes la câteva misiuni internaționale de luptă. Are un efectiv de aproximativ 400 de militari, fiind dislocat efectiv în comuna constănțeană Topraisar. Deasupra am postat o fotografie cu Primăria comunei Topraisar din județul Constanța. 

_____________ooOoo_____________

PERSONALITĂȚI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
100 coloni 1971 - Costa Rica
Ricardo Jimenez Oreanumo a trăit în perioada anilor 1859 - 1945 și a condus statul Costa Rica, în calitate de președinte în perioada anilor 1910-1914, 1924-1928 și 1932-1936.

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acțiuni franceze

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 05.04.2013

Niciun comentariu: