miercuri, 23 aprilie 2014

TABLETA CU ȘTIRI NECONVENȚIONALE - 55


D’ALE ALEȘILOR NOȘTRI
CULEGEM CE AM SEMĂNAT

TAMAȘ ȘANDOR (UDMR):
 “Doamna Mona Muscă a spus că bărbații suferă 
după femei după o anumită vârstă. 
Aduc o completare aici, în numele tuturor bărbaților, 
noi suferim întotdeauna după femei, indiferent de vârstă."

NICOLAE PĂUN (Partida romilor);
 “Cu privire la introducerea pe calendarul zilelor de liber 
(a zilei naționale a rromilor), nu este cazul 
pentru minoritatea rromă
pentru ca noi suntem într-un liber permanent."

LIA OLGUȚA VASILESCU (PSD):
 "Vă asigur că sunt doamnă 
în toată regula, domnule președinte.”

***

CĂLĂTORI STRĂINI
DESPRE ROMÂNI
ANTON MARIA GREZIANI - 1564 – Sunt de felul lor șireți, cu trupul înalt și vârtos.

FRANCO SIVORI - 1588 – Sunt, prin firea lor, nestatornici, îndrăgind norocul și mai degrabă se lasă pe tânjeală fără a se îngriji să deprindă vreun meșteșug sau să practice vreo artă. Sunt un neam care învață repede orice limbă și se găsesc mulți dintre care vorbesc patru sau cinci limbi.

NICCOLO BARSI - 1688 – S-ar părea că toți se nasc cu aceiași aplecare spre hoție. Nu obișnuiesc să se spovedească decât în pragul morții și nu mărturisesc la spovedanie decât dacă au furat sau au ucis, celelalte fapte nu le socotesc drept păcate.

___________xxx___________

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂEȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

C.N. "I.L.Caragiale" - (Colegiul național "I.L.Caragiale")
Concursul "Lumea lui Caragiale" - Ploiești - 2012
Gimnaziul ploieștean s-a înființat în data de 1/15 Noiembrie 1864, din data de 5 august 1866 numindu-se  Gimnaziul Sfinții Petru si Pavel. În toamna anului 1880 va lua denumirea de Liceul Sfinții Petru si Pavel. Între anii 1895 -1898 se ridică localul de pe bulevard dupa planurile arhitectului Thoma Dobrescu. În vara anului 1944 cladirea liceului este grav avariata in timpul războiului. In anul 1948 liceul isi muta sediul in Palatul Scoalelor Comerciale unde functioneaza si astazi, în str.Gh.Doja, nr.98. In 1952 i se atribuie numele Liceul de baieti Ion Luca Caragiale. In 1954 va lua denumirea de Scoala Medie nr. 1 Ion Luca Caragiale. Începând cu anul 1956 sunt organizate clase mixte. La 1 Septembrie 1965 Scoala Mixta I.L.Caragiale va lua denumirea de liceu. In 1977 va fi recunoscut ca liceu de matematica - fizica. Dupa aceasta data va cunoaste si alte transformari prin cuprinderea unor clase cu profil industrial ca sa revina la numele de Liceul Teoretic Ion Luca Caragiale. La 27 Noiembrie 1997 primeste titlul de Colegiul National Ion Luca Caragiale. Sus am postat logo-ul și clădirea Colegiului național Ion Luca Caragiale din Ploiești. 
Ion Luca Caragiale (născut la 1/13 februarie 1852 în localitatea Haimanale, azi Ion Luca Caragiale din judeţul Dâmboviţa şi decedat la 9 iunie 1912 la Berlin) a fost un dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic şi ziarist român, de origine greacă. Este considerat a fi cel mai mare dramaturg român şi unul dintre cei mai importanți scriitori români. A fost ales membru post-mortem al Academiei Române.

"Dacia română" - Burdujeni - 12 iulie 1909
Burdujeni este un cartier suburban al municipiului Suceava, aflat la aproximativ 4 kilometri nord-est de centrul localității. Până în perioada interbelică, Burdujeni a fost o localitate cu primărie proprie și administrație separată de cea a orașului Suceava. În anul 1926 a fost încorporat drept cartier al orașului, fiind în prezent, din punct de vedere al întinderii și al populației, cel mai mare cartier sucevean. 
Satul Burdujeni a apărut inițial în jurul Mănăstirii Teodoreni, iar la început ocupația de bază a locuitorilor era agricultura. Mult mai târziu au apărut lucrătorii de la abator, de la căile ferate, de la diferiți patroni. Între anii 1775 - 1918, în perioada în care Bucovina a fost sub stăpânire austro-ungară, localitatea devenise punct de frontieră românească. Burdujeni reprezintă singurul cartier al Sucevei care nu a făcut parte din regiunea istorică Bucovina. Cea mai importantă perioadă de schimbări și de extindere pentru Burdujeni au fost anii comunismului. După 1960 în lunca râului Suceva din sudul cartierului a fost construită platforma industrială Valea Sucevei. 
După 1970, a apărut cartierul Cuza Vodă, cu blocuri de locuințe, construite în special pentru muncitorii angajați la fabricile și uzinele din zona industrială. Toate acestea au transformat Burdujeni într-un „cartier muncitoresc”
I.M. Plopeni - UMP - 1941 - 40 - 1981 
(Întreprinderea mecanică - Uzina mecanică Plopeni)
Stema Plopeni
Plopeni (în trecut, Mărgineanca și apoi Stejarul) este un oraș în județul Prahova, România. Orașul este înconjurat de păduri de stejari și are o populație de aproximativ 9500 de locuitori. Sus am postat stema actuală și o fotografie cu Sala sporturilor din orașul  Plopeni. 

442untitled.jpg
Uzina mecanică Plopeni este o fabrică de armament din România, care funcționează ca filală a companiei Romarm. A fost înființată în anul 1937 sub numele de Fabrica Mărgineanca, iar în anul 1947 a fost naționalizată. La Plopeni se produceau muniții pentru artilerie, aruncătoare de grenade, instalații pentru crearea culoarelor în câmpurile de mine, diverse sisteme pirotehnice pentru piețe din Statele Unite, Uniunea Europeană și Asia. Fabrica și-a redus treptat personalul, iar în decembrie 1997 a început prima rundă de disponbilizări din cauza lipsei comenzilor. În anul 2009, fabrica mai producea doar role pentru rulmenți. În decembrie 2003 din Uzina Mecanică Plopeni s-a desprins societatea Hidraulica UM Plopeni, care a preluat în totalitate producția de echipamente hidraulice. Aceasta a ajuns, într-un singur an, principalul producător de echipamente hidraulice din România. Sus am postat un logo și sediul central al Uzinei mecanice din Plopeni.

Cupa Europei - Constanța 1965 
Municipiul Constanța este situat pe coasta Mării Negre, în partea de sud-est a României, în regiunea istorică Dobrogea, reședință a judeţului cu acelaşi nume şi cel mai mare oraș al regiunii de dezvoltare Sud-Est. Alături de oraşul Cluj Napoca, Constanța este orașul cu cel mai ridicat standard de viață din România. Conform recensământului din anul 2011, Constanța avea 254693 locuitori. Constanța este orașul cel mai vechi atestat de pe teritoriul României. Prima atestare documentară datează din anul 657 ÎEN, când pe locul actualei peninsule (și chiar sub apele de azi, în dreptul Cazinoului) s-a format o colonie greacă, numită Tomis. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă şi actuală ale oraşului, precum şi o poză cu Moscheea mare (Carol I) din Constanța.

Al III-lea Concurs al echipelor artistice ale sindicatelor 1953 - Participant  
În timpul regimului comunist se organizau multe festivaluri și concursuri cu artiști profesioniști dar și amatori pentru a proslăvi realizările comunismului și pentru a aduce ode conducerii statului. În acest s-a înscris și turnarea acestei insigne.

_____________ooOoo_____________

PERSONALITĂȚI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
10 sucres 1954 - Ecuador
Sebastian de Belalcazar a fost un conchistador (explorator aventurier) spaniol care a trăit în perioada anilor 1479 - 1551.

Câteva vignete de pe acțiuni franceze

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 23.04.2014

Niciun comentariu: