Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente
de arhitectură, din timpuri mai vechi, din localitatea belgiană
ANDERLUIS (denumire valonă ANDERLUWE),
provincia HAINAUT, regiunea VALONIA,
precum și câteva vederi generale.
Primăria nerenovată
Magazinul CAREFOUR
Braseria și Fabrica de malț DL.PONCELET
Biserica ST. MEDARD
Str. GĂRII și Hotelul ZEPHIR
Castelul LOGES
Moara LALUE
Piața FERRER
Școala de băieți
Str. CĂRBUNARILOR
Turnul bisericii vechi
Obeliscul din parcul Loges
Monumentul eroilor locali din războiul 1914 - 1918
Piața PASTUR
Vedere aeriană
***
VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAȘI
NICOLAE IORGA (1871 - 1940)
istoric, om politic,
profesor și academician român
- Izvoarele răutății dintr-o țară sunt cârciumile și luxul.
- Diamantul scârțâie când îl fărâmi sub picior.
- Șarpele e odios nu pentru că mușcă, ci pentru că se ascunde ca să muște.
___________xxx___________
CÂTEVA MEDALII ROMÂNEȘTI
Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei
de studiu, MEDALIA, poţi citi în articolul
"Le Havre - Franţa".
Carol II - Regele românilor
1930 - 8 iunie - 1935
Carol al II-lea, Rege al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen (născut 15 octombrie 1893 şi decedat la 4 aprilie 1953) a fost rege al României între 8 iunie 1930 şi 6 septembrie 1940, când a trecut prerogativele sale regale în favoarea fiului său Mihai. Cunoscut şi sub numele de Carol Caraiman, nume ales de tatăl său Ferdinand şi folosit de Carol după ce a fost dezmoştenit şi radiat din Casa Regală a României (între 1925 şi 1930) în urma renunţării lui Carol la calitatea de Prinţ Moştenitor. Carol este fiul cel mare al regelui Ferdinand al României şi al soţiei sale regina Maria.
Carol II - Regele românilor
Expoziție târg Ploiești 11 - 26 iunie 1932
Această medalie este opera gravorului Fassler
și este confecționată din zinc.
Viitorul rege Carol II şi-a petrecut primii ani ai copilăriei la castelul Peleş, sub atenta supraveghere a monarhului României independente. Carol I şi-a asumat responsabilitatea educării micului vlăstar regal, ignorând adesea opiniile părinţilor. Împreună cu soţia sa, regina Elisabeta îşi va răsfrânge dragostea de bunic asupra principelui, răsfăţându-l peste măsură. Cele două guvernante, Miss Winter din Anglia şi Miss Folliet din Irlanda, angajate de către rege au dezvoltat abilitatea micului principe în deprinderea limbilor străine. Vorbea curent româna, germana, engleza, franceza şi rusa. Pregătirea sa a fost încredinţată profesorilor particulari Constantin Litzica-limba latină şi filozofie, Gheorghe Adamescu- limba română, M. Blumel- limba germană, Marin Dumitrescu- istorie, E. Escauffier- limba franceză, B. Ionescu- matematică, Ghe. Murgoci- chimie şi fizică, Nicolae Iorga, renumitul om de cultură român, cel care aprofundează cunoştinţele prinţului Carol despre limba, literatura, istoria şi geografia ţării. Inteligenţa vlăstarului regal nu l-a lăsat indiferent pe istoric, care remarca entuziasmat: „chiar dacă nu ceteşte mult, el ştie să asculte şi să reţie – şi cu spirit critic!- ce auzise”. La vârsta de nouă ani, Arnold Mohrlen, pedagog elveţian, devine educatorul prinţului Carol. Din adolescenţă, prinţul era preocupat de lectură, botanică (realiza ierbare, urmând pasiunea de o viaţă a tatălui său), dar şi de instrucţia şi uniformele militare. Ca şi Ferdinand, începând din ianuarie 1914, urmează Academia Militară de la Potsdam, din Germania. La 20 de ani, la moartea lui Carol I, principele era un tânăr cultivat, cu o personalitate puternică. În timpul celui de-al doilea Război Balcanic, din 1913, ca de altfel şi în timpul Primului Război Mondial (1916-1918), principele îşi însoţeşte mama, în vizitele serviciului de Cruce Roşie Română şi participă la inspecţiile armatei, atrăgându-şi simpatia soldaţilor români.
1931 * 1956
5 ani de la căsătoria principelui Nicolae
cu principesa Maria a României
Această medalie este opera gravorului Anastase,
este confecționată din alamă și are diametrul de 90 mm.
Alteța Sa Regală Nicolae, Principe al României, Principe de Hohenzollern a fost cel de-al doilea fiul al Regelui Ferdinand I și al Reginei Maria (născut 15 august 1903 la Sinaia și decedat 9 iunie 1978 la Lausanne, Elveția) a fost fratele mai mic al Regelui Carol al II-lea și unchi, după tată, al regelui Mihai. El și-a petrecut întreaga existență princiară în umbra Coroanei Regale a României, jucând un rol mai activ doar între anii 1927 - 1930 când a făcut parte din Consiliul de Regență ce conducea țara in locul regelui minor Mihai I. A murit la vârsta de 75 de ani, departe de țară, după patru decenii de exil forțat. Nicolae s-a căsătorit cu Ioana Dumitrescu - Doletti în secret pe data de 28 octombrie 1931, în comuna Tohani din jud. Buzău, încălcând statutul Casei Regale, care permitea mariajele doar cu membri ai caselor regale europene. La cererea lui Carol, mariajul a fost declarat nul de Tribunalul Ilfov în decembrie același an. Principele Nicolae nu a recunoscut însă decizia. În consecință, Carol al II-lea l-a scos pe Nicolae din Casa Regală. Nicolae și-a continuat viața până la capăt alături de Ioana Doletti, sub numele de Nicolae Brana.
Ioana Dumitrescu-Doletti (născută în anul 1902, 1909 sau 1917 și decedată în anul 1963) a avut două căsătorii. Prima căsătorie a fost cu Radu Savianu la 11 decembrie 1924. Mai mai târziu a divorțat și s-a recăsătorit cu Prințul Nicolae al României la data de 28 octombrie / 7 noiembrie 1931. Urmare a acestei căsătorii Nicolae a fost deposedat de titlul său de Printul de România și exilat în anul 1937.
Danubiana - Bucharest România
Enterprise for foreign trade
(Întreprindere de comerț exterior)
Întreprinderea "Danubiana" Bucuresti produce anvelope pentru toate tipurile de mașini agricole. Are sediul în municipiul Bucureşti, pe Şoseaua Olteniţei, la nr. 35 -37. Danubiana Bucuresti a fost o filială a Grupului Tofan dar acum este din nou în proprietatea statului român. Deasupra am postat logo-ul și o fotografie cu sediul actual al întreprinderii.
Campionatul popular de șah 29.V.
O.S.P. - (Organizația sportului popular)
R.P.R. - (Republica Populară Română)
__________________ooOoo__________________
PERSONALITĂȚI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
10000 coloni 2010 - Costa Rica
Jose Maria Hipolito Figueres Ferrer a trăit în perioada anilor 1906 - 1990 și a condus statul Costa Rica, în calitate de președinte, în trei rânduri, în perioada anilor, 1948 - 1949, 1953 - 1958 și 1970 - 1974.
Câteva ornamente decorative marginale
de pe acțiuni poloneze
con_dorul@yahoo.com
MOUSAIOS - 07.04.2014
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu