marți, 31 iulie 2012

MIROW in MECKL. - GERMANIA



***

VORBE DE DUH 
DE LA INAINTAŞI

  1. Fidelitatea nu te ajută să fi iubit, dar te ajută să fi puternic. - (Bisanne de Soleil)
  2. Când te aşezi pe genunchi, tot sufletul se duce spre cer, şi tot cerul coboară în sufletu-ţi.
  3. Un bărbat când iubeşte devine politicos şi timid. O femeie când iubeşte devine posesivă. - (Victor Hugo)

_________xxXxx__________


CÂTEVA MEDALII

ROMÂNEŞTI

 Informaţii generale despre medalistică
şi subiectul ei de studiu, medalia, 
poţi citi în articolul 
LE HAVRE - FRANŢA

Medalia "Serviciu credincios"

Ordinul "Serviciu credincios" - clase diferite
Medalia şi ordinele de mai sus sunt însoţite de brevete. Dacă vrei să vezi câteva modele de brevete intră la articolul LYON - FRANŢA. 
Expozitia de filatelie tematica cosmofilă * Medias - 1987
Gruparea de filatelie tematica cosmofilă - Mediaş
A.F.R. - Filiala judeţului Sibiu 
Iuri Alexeevici Gagarin (născut 9 martie 1934 la Kluşino, RSFS Rusă, URSS şi decedat 27 martie 1968 în urma unui accident de avion, la 27 martie 1968 la Kirjaci, RSFS Rusă, URSS), Erou al Uniunii Sovietice, a fost un cosmonaut sovietic. La 12 aprilie 1961, el a devenit primul om în spaţiu şi primul pe orbita Pământului. El a primit numeroase medalii în diferite ţări pentru călătoria sa de pionierat în spaţiul cosmic.

Expoziţia filatelică "Interastrofilex" 
Botoşani - Ediţia a II-a '90 
De pe plaiuri româneşti spre astrele cereşti 
Astrofila - Botoşani 
Conrad Haas * 1509 - 1579
Născut în anul 1509 la Viena, Conrad Haas, cunoscut drept cel care a descris prima oară o rachetă în trepte, este sibian doar prin adopţie. Ironia sorţii a făcut ca multă vreme să se creadă că de fapt nu acesta ar fi fost inventatorul rachetei ci polonezul Siemienowicz. Abia în 1961 lui Haas i s-a făcut dreptate, în arhivele sibiene fiind descoperit un manuscris al său, de peste 200 de pagini, care conţinea schiţe şi descrieri ale numeroaselor sale invenţii, printre care şi rachete (cu două până la cinci trepte). Haas a venit în Sibiu la vârsta de 42 de ani, pentru a superviza operaţii ale arsenalului şi a rămas aici până la sfârşitul vieţii sale, în 1576. 
Manuscrisul menţionat fusese redactat între anii 1529-1556 (sau 1569) pe vremea când Haas ocupa funcţia de şef al Arsenalului militar al armatei austriece, sub împăratul Carol al V-lea. Cu toate că ultimul dintre paragrafele manuscrisului conţine îndemnul umanist de a nu-i fi folosite descoperirile în războaie, rachetele lui, care combină tehnologia artificiilor cu cea caracteristică artileriei, fuseseră deja utilizate cu succes împotriva armatelor otomane care în 1542 asediaseră Viena. Din studiul manuscrisului, specialiştii apreciază că Haas a descoperit cam toate tipurile de proiectile şi rachete care s-ar fi putut confecţiona cu materialele şi tehnica existente la acea vreme. Interesante sunt şi denumirile pe care Haas le-a dat “rachetelor de foc”pe care le-a inventat:”săgeţi-rachetă”, ”bastoane de foc” sau “măciuci cu rachete”, unele dintre ele putând să explodeze chiar şi în apă. Tot Haas este cel care a proiectat şi primul lansator de rachete (numit rakhetenstock) . Din evaluarea lucrărilor sale, s-a stabilit că lui Haas ar trebui să i se atribuie nu mai puţin de 17 brevete de invenţie, inclusiv pentru principiul aripilor stabilizatoare “Delta”. Lucru greu de explicat, invenţiile lui Haas, atât de folositoare în luptă, au fost date repede uitării, asemenea inventatorului. (Site-ul Sibiu.ro)
Mai sus admiri un timbru românesc de 50 bani care marchează puternica personalitate ştiinţifică a lui Conrad Haas.
Columbia a fost prima navetă spaţială a flotei NASA. Prima ei misiune, a durat de pe 12 aprilie până pe 14 aprilie 1981. Pe data de 1 februarie 2003, naveta spaţială Columbia a explodat, dezintegrându-se în momentul reintrării în atmosfera terestră, deasupra statului american Texas, în timpul celei de-a 28-a misiuni. Toți cei 7 membri ai echipajului au murit în urma acestei catastrofe spaţiale.
___________ooOoo____________

Germania - Lagaărul de ofiţeri de la Eschwege
10 mărci 1917

Câteva ornamente decorative marginale
de pe acţiuni româneşti 

con_dorul@yahoo.com



Niciun comentariu: