joi, 20 noiembrie 2014

ARNHEM - OLANDA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de cultură și
arhitectură din localitatea olandeză ARNHEM, provincia 
GELDERLAND, o plachetă, o insignă, câteva medalii și jetoane 
locale. Deasupra este prezentată o acțiune locală.
Muzeul
Muzeul de artă modernă
Parcul Sonsbeek
Piața mare
Podul John Frost
Podul Nelson Mandela
Clădirea poștei
Vechea Primărie
Restaurantul Klarendal
Sala de concerte
Spitalul
Teatrul
Institutul de arte 
Gara
Centrul cultural Rozet
Biserica Sf.Petru
Biserica Koepel
Biserica Sf.Walburgius
Biserica Eusebius
Arhitectură locală
Plachetă locală
Set 2 insigne locale
Veche monedă locală - stuiver - anul 1598
Set 2 jetoane locale
Set 3 medalii locale

***

SĂ ZÂMBIM
PRIVIND O CARICATURĂ

______________xxx______________

O MEDALIE ȘI CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEȘTI

Emblema de Onoare a Statului Major General
Emblema de Onoare a Statului Major General se conferă prin ordin de către Șeful statului major general pentru fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României, pentru fapte de eroism, pentru îndeplinirea ireproșabilă a misiunilor sau pentru obținerea de rezultate deosebite în procesul de instruire. Distincția se conferă personalului militar și civil, structurilor Armatei României, rezerviștilor, veteranilor de război, precum și militarilor și structurilor militare străine.  Pe aversul acestei embleme este reprezentat însemnul heraldic al Statului Major General, înalt de 35 mm, înconjurat de o cunună de lauri deschisă, lată de 10 mm. Deasupra cununii de lauri este dispusă central plăcuţa superioară, cu dimensiunile 20 mm x 10 mm, pe care este înscris, în relief, cu majuscule, cuvântul „ONOARE“.  Pe revers este reprezentată aceeaşi cunună de lauri. Cuvântul „ONOARE“ este scris şi pe reversul plăcuţei superioare, în relief, cu acelaşi tip de caractere. Pe reversul emblemei, central, este scrisă, în relief, cu majuscule, cu litere înalte de 3 mm, denumirea specifică: EMBLEMA DE ONOARE A STATULUI MAJOR GENERAL.

Insigna - Pentru merite în răspândirea presei
D.P. - Difuzarea presei 
După instaurarea comunismului în România, regimul a instituit un amplu ansamblu de măsuri de convingere-impunere-schimbare a conștiinței cetățenilor. Se vorbea despre “formarea omului nou, constructor și apărător devotat al cuceririlor revoluționare ale poporului.” Se cerea astfel o eficiență sporită în toate domeniile de activitate dar și economii de orice fel, “la sânge”.  În acest scop s-a instituit un sistem stufos de insigne și decorații pentru distingerea oamenilor cu merite în aceste domenii. Aceste distincții acopereau toate domeniile de activitate, erau confecționate de metal mort, fiind strident colorate și încărcate cu simboluri comuniste. Și insigna Pentru merite în difuzarea presei face parte din acest ansamblu de distincții. Nu lipsesc culorile tradiționale ale drapelului național iar laurii de pe margine simbolizează “victoria finală” în desăvârșirea societății comuniste (steaua cu cinci colțuri – desigur de inspirație sovietică). 

Insignă - România (Jocurile olimpice)
Jocurile Olimpice reprezintă un amplu și interdisciplinar eveniment sportiv internațional care se desfășoară o dată la patru ani. Jocurile Olimpice antice au fost atestate documentar pentru prima oară în anul 775 Î.H. la Olympia - Grecia și s-au desfășurat până în anul 393. Sus am postat logo-ul Comitetului Olimpic Internațional. 

Insignă - România (Jocurile olimpice)
După 1500 de ani de întrerupere, în anul 1896, la Atena, au fost reluate Jocurile Olimpice. Reconstruirea acestui eveniment sportiv s-a datorat francezului Pierre de Coubertin, o mare contribuție având și Evanghelie Zappa. 

Insignă - Categoria a I-a (sportiv olimpic)
Comitetul Olimpic și Sportiv Român (denumit inițial Comitetul Olimpic Român) este o unitate autonomă, nonprofit, cu personalitate juridică, care își desfășoară activitatea în baza prevederilor Cartei Olimpice și ale statutului propriu. 
Insignă - Categoria a II-a (sportiv olimpic)
Organizația acționează pentru dezvoltarea și sprijinirea mișcării olimpice în România, pentru cultivarea în rândul tineretului a interesului pentru sport și a idealurilor olimpice. Înființat în anul 1914, sub denumirea de Comitetul Olimpic Român, forumul sportiv român își desfășoară în prezent activitatea în baza Hotărârii de Guvern nr. 124 din data de 21 februarie 1991. 

Insignă - Categoria a III-a (sportiv olimpic)
Prima participare oficială a sportului romanesc la Jocurile Olimpice a fost în cadrul ediției a VIII-a - Paris - 1924, prin echipa națională de rugby, care s-a clasificat pe locul trei, obținând prima medalie (bronz) din istoria noastră olimpică. Sus am postat logo-ul Comitetului Olimpic Român.

Insignă - Radio România Internațional
Radio Romania International este postul public de radio, care prezintă viata politica, sociala, culturala, economica din tara, in toata complexitatea ei, precum si istoria romanilor, oportunitatile de afaceri, principalele destinatii turistice si personalitati autohtone. Postul emite pe două canale; R.R.I.1 – “In direct Romania” si R.R.I.2 – “Punti radiofonice”. Canalul R.R.I. 1 emite in limba romana zilnic din martie 2001, avand si 3 emisiuni de cate 30 de minute in dialectul aroman. Canalul R.R.I.2 produce si transmite programe in 10 limbi straine: araba, chineza, engleza, franceza, germana, italiana, sarba, spaniola, rusa si ucraineana. Sus am postat câteva logouri ale acestui post de radio.

______________ooOoo_______________

INSEMNE MILITARE STRĂINE
Set 3 embleme de identificare a unor unități militare,
brodate pe mâneca uniformei armatei regale olandeze,
în timpul celui de-al doilea război mondial

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acțiuni englezești

Detaliu vignetă de pe o acțiune franceză

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 20.11.2014

Niciun comentariu: