luni, 17 noiembrie 2014

ANSFELEDEN - AUSTRIA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de cultură 
și arhitectură din localitatea austriacă ANSFELDEN, 
bundeslandul AUSTRIA SUPERIOARĂ, 
precum și o monedă și o medalie locale 
Colegiul Ritzlhof
Biserica
Centrul cultural Anton Bruckner
Casa natală a lui Anton Bruckner
Anton Bruckner a fost un compozitor și organist austriac care s-a născut în data de 4 septembrie 1824 la Ansfelden și a decedat în data de 11 octombrie 1896 la Viena. Undeva mai jos admiri o monedă și o medalie comemorativă Anton Bruckner.
Școala
Turnul de televiziune
Arhitectură locală
Jeton local
Medalie locală - 1937 - Anton Bruckner
Monedă austriacă 20 șilingi 1996 - Anton Bruckner

***

O EPIGRAMĂ 
CU ADÂNC ÎNȚELES 

__________xxx__________

CÂTEVA MEDALII
ȘI INSIGNE ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Insignă - Pentru munca culturală 
M.A.I. - (Ministerul afacerilor interne)
După instaurarea comunismului în România, regimul a instituit un amplu ansamblu de măsuri de convingere-impunere-schimbare a conștiinței cetățenilor. Se vorbea despre “formarea omului nou, constructor și apărător devotat al cuceririlor revoluționare ale poporului.” Se cerea astfel o eficiență sporită în toate domeniile de activitate dar și economii de orice fel, “la sânge”.  În acest scop s-a instituit un sistem stufos de insigne și decorații pentru distingerea oamenilor cu merite în aceste domenii. Aceste distincții acopereau toate domeniile de activitate, erau confecționate de metal mort, fiind strident colorate și încărcate cu simboluri comuniste. Și insigna Pentru activitate culturală M.A.I. (Ministerul Administrației și Internelor) face parte din acest ansamblu de distincții. La loc de cinste sunt reprezentate steagurile Partidului Comunist Român (cel roșu) și al României (cel tricolor). Nu lipsesc steaua roșie, desigur de inspirație sovietică, și făclia – simbolul nevoii de cunoaștere și al victoriei finale. 

Campionatul național de box seniori 2010
Mai jos îţi prezint câteva repere calendaristice ale începutului practicării sportului box în România; 1909 – La Campina are loc prima aparitie a sportului cu manusi din tara noastra. Bucurestiul nu avea sa ramana mult in urma Campinei. In toamna aceluiasi an, in frumoasa gradina Cismigiu, doi boxeri straini – francezul Martuin si irlandezul O’Hara – uimeau bucurestenii cu luptele lor bine regizate; 1919 – Virgil Salvan este primul boxer roman care a participat la o competitie internationala. El a participat la intrecerile pugilistice din cadrul jocurilor interaliate care au avut loc pe Stadionul Parshing din Paris; 1921 – iau fiinta la Bucuresti primele sectii de box, ele numindu-se “Boxing Club”, care il avea antrenor pe francezul Rene Delcourt, si “Tirul”; 27 septembrie 1924 – in sala F.S.S.R. din strada Clemanceau nr.6 din Bucuresti are loc prima reuniune de box din tara noastra care a fost organizata si condusa dupa cerintele regulamentului. S-au disputat atunci 6 meciuri a 6 reprize fiecare; Deasupra am postat logo-ul Federaţiei române de box.

Centura de aur - România - Nicolae Linca - 2013
Nicolae Linca (născut  la data de 1 ianuarie 1929 în localitatea Cergău Mare, județul Alba și a decedat la data de 27 iunie 2008 în localitatea Feisa din același județ) a fost un pugilist român, laureat cu aur la Melbourne – Australia în anul 1956, ce la învins în finală pe irlandezul Frederick Tiedt.De remarcat că în ultimele meciuri, inclusiv finala, Linca a jucat cu o luxație la un deget al mâinii drepte.

Comitetul pentru cultură fizică și sport
Record R.P.R. pe 50 km (Republica Populară Română)
O piesa interesanta si in acelasi timp ciudata este medalia din imaginea deasupra. Realizata din alama argintata medalia are diametrul de 50 mm. Pe fata grafica include doua monoposturi si Arcul de Triumf , in timp ce pe verso este inscris "Comitetul pentru Cultura Fizica si Sport". In mijloc este gravat textul "Record R.P.R. pe 50 km" fapt care plaseaza temporal decernarea in perioada 1947-1965 in care tara noastra a purtat titulatura de Republica Populara Romana, mai exact inceputul anilor '50 cand au fost reluate cursele automobilistice. Ce este ciudat la aceasta medalie este lipsa oricarui alt inscris (numele cei care a realizat recordul, data, etc) precum si marcajul producatorului "Ges. Arad" (variata germana prescurtata pt. "Fabricat la Arad") usor straniu in comunism. Cum comitetul emitent al medaliei a fost infiintat dupa cel de-al doilea Razboi Mondial misterul este si mai mare.
Arcul de Triumf este un monument reprezentativ al capitalei, situat pe Şoseau Kiselef, în sectorul 1. A fost construit în amintirea Marii Uniri, în anul 1922. Restaurarea monumentului a avut loc în perioada anilor 1935–1936, sub conducerea arhitectului buzoian Petre Antonescu. Pe corpul monumentului sunt aplicate câteva reprezentari artistice şi înscrisuri interesante pentru istoria naţională. Este vorba despre chipurile regelui Ferdinand si al reginei Maria, două sculpturi în relief “Victoria”, sculpturile “Bărbăţia” şi “Credinţa”, opere  semnate de sculptorii Baraschi & Constantinscu şi proclamaţii ale regelui Ferdinand, către ţară, la momentul intrării României în război, şi cu ocazia încoronării sale.

Cupa Negel - 1927
O medalie de motociclism foarte interesanta, semnata Huguenin, este cea decernata in 1927 participantilor la Cupa Negel "pusa in competie” de sportivul B.B. Asan in amintirea varului sau locotenentul aviator Negel, decedat intr-un accident in anul 1913. Pe aversul medaliei, care are un diametru de 30 mm, este prezent un motociclist in viraj, in partea drepta jos fiind prezenta semnatura artistului. Reversul medaliei are o parte centrala destinata inscriptionarii, care este  sugestiv incadrata in partea de sus de un leu iar in partea inferioara de niște frunze de stejar. 

Aviatorul Gheorghe Negel (decedat la o lună după Aurel Vlaicu într-un accident cu un biplan Farman la Târgoviște), în amintirea căruia a existat Cupa Negel la motociclism, la inițiativa lui B.B. Assan. Ultima editie a avut loc in anul 1928, Cupa Negel a fost câștigată de germanul Ecker.

Insigna - A.R.M.A. 1934 - 1944 
(Asociația Română a Motocicliștilor Amatori) 
Această insignă a fost turnată în anul 1944 de către A.R.M.A.. Asociatia Romana a Motociclistilor Amatori (A.R.M.A) a fost înfiintata ca o alternativa la Moto Clubul Roman, dupa aparitia unor divergente in interiorul acestui club. A.R.M.A. are o mare contributie la dezvoltarea motociclismului romanesc, concurenta in domeniul organizarii de competitii crescand atat numarul acestora cat si calitatea. Insigna este finisata în email, culorile utilizate, cu excepția albului, fiind cele ale drapelului național. Motociclistul figurat in centrul plachetei este aplicat. 

Insignă - A.R.M.A. - (Asociația Română a Motocicliștilor Amatori) 

Insignă - A.R.M.A. - (Asociația Română a Motocicliștilor Amatori) 

____________ooOoo____________

INSEMNE MILITARE STRĂINE
Set 3 insigne de identificare a unor unități militare 
din armata regală olandeză în timpul în timpul
celui de-al doilea război mondial

Câteva vignete de pe acțiuni românești

Detaliu vignetă de pe o acțiune franceză

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 17.11.2014

Niciun comentariu: