miercuri, 26 martie 2014

ANDENNE (ANDENE) - BELGIA



Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente 
inconfundabile de arhitectură din localitatea 
belgiană ANDENNE (denumire valonă ANDENE)
provincia NAMUR, regiunea VALONIA.

Catedrala
Biserica
Barajul hidroelectric
Podul vechi
Biroul de turism
Arhitectură locală

***

DOUĂ EPIGRAME
DIN VIAȚĂ
 de Păstorel Teodoreanu 
scriitor și avocat (1894 - 1964)

CONSOLARE
Două lucruri mai alină
Al meu chin şi a mea boală:
Damigeana când e plină
Și femeia când e goală.

UNUL BEA CĂ-I BĂUTOR
Unul bea că-i băutor, 
Altul bea că-i bestie,
Numai eu, că am umor,
Beau aşa, de chestie.

____________xxx_____________

CÂTEVA MEDALII 
ȘI INSIGNE ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Centenarul Eminescu * 1889 - 1989 * Ipotești
Expoziția națională filatelică 
"Eminesciana" Botoșani 14 - 18 iunie 1989
(Casa natală a poetului de la Ipotești)
Mihai Eminescu (nume real Mihail Eminovici) (născut 15 ianuarie 1850 la Ipoteşti, judeţul Botoşani şi decedat la 15 iunie 1889 în Bucureşti) a fost un poet, prozator şi jurnalist român, socotit de cititorii români şi de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literature română. Eminescu a fost activ în societatea politico-literară Junimea, şi a lucrat ca redactor la Timpul, ziarul oficial al Partidului Conservator. A publicat primul său poem la vârsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat să studieze la viena. Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume, aproximativ 14000 de file, au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în şedinta din 25 ianuarie 1902. Eminescu a fost internat în data de 3 februarie 1889 la spitalul Mărcuţa din Bucureşti şi apoi a fost transportat la sanatoriul Caritas. În data de 15 iunie 1889, în jurul orei 4 dimineaţa, poetul a murit în sanatoriul doctorului Şuţu. În 17 iunie a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu – Bucureşti. A fost ales post-mortem (28 oct.1948) membru al Academiei Române.
Casa memorială Mihai Eminescu este un muzeu memorial amenajat în casa în care a trăit poetul, în localitatea natală Ipotești din județul Botoșani.

Profesorul Dr.D.Gerota - Bolnavii recunoscători - 1927
Dimitrie Gerota (născut în data de 17 iulie 1867 la Craiova și decedat în data de 3 martie 1939 la Bucureștii) a fost un renumit medic român, radiolog și urolog, membru corespondent al Academiei Române.

Insignă sportivă din fotbal - "Electrica" Titu
"Electrica" este un club de fotbal din orașul Titu care joacă când în liga a III-a când în liga a IV-a a fotbalului românesc.
Titu este un oraș din județul Dâmbovița, Muntenia, România cu o populație de aproximativ 9500 de locuitori. Orașul cuprinde și localitățile Fusea, Plopu, Mereni, Sălcuța și Hăgioaica. Aflată în mijlocul unei câmpii care îi poartă numele, străbătută de ape cu debite constante, localitatea se prezintă ca un nod feroviar secundar, având o poziție mediană față de orașele București, Pitești și Târgoviște fiind atestată documentar din anul 1653. Sus am postat stema actuală a orașului și o fotografie cu Primăria orașului Titu.

Insignă - Campionatele militare de schi

Insignă - Campionatul popular de cros pe schi 1950

_____________ooOoo____________

PERSONALITĂȚI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
5 coloni 1971 - Costa Rica
Rafael Anselmo José Yglesias Castro a trăit în perioada anilor 1861 - 1924 și a condus, ca președinte, statul Costa Rica între anii 1894 - 1902.

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acțiuni poloneze 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 26.03.2014

Niciun comentariu: