joi, 27 decembrie 2012

NECKARSULM - GERMANIA


Mai jos am postat şi alte fotografii, unele mai vechi de 100 de ani, care prezintă obiective arhitectonice specifice localităţii germane NECKARSULM.













***

DE LA LUME ADUNATE,
ÎNAPOI LA LUME DATE
  1. După faptă şi răsplată.
  2. Cine are urechi de auzit să audă.
  3. Pe cărarea bătută nu creşe iarbă.
  4. Calul de dat nu se caută în gură.
  5. Omul cu ruşine piere, nimeni nu-i dă pân-nu cere.
______________xxXxx_____________

O PLACHETĂ ŞI TREI
MEDALII ROMÂNEŞTI

Conform DEX (Dicţionatului explicativ al limbii române), placheta este o medalie pătrată sau dreptunghiulară, care, de obicei, are o singură faţă modelată cu desene, basoreliefuri sau inscripţii şi se oferă ca recompensă la concursuri, alte întreceri de orice fel sau în semn de recunoştinţă faţă de meritele unor pesonalităţi. Placheta face parte din categoria generală a medaliilor. Medalia îşi are originea în monedele comemorative. Este confecţionată cel mai adesea din metal (aur, argint, bronz, etc). Numele "medalie" derivă din latinescul metallum, fiind preluat de toate popoarele romanice - de italieni (medaglia), francezi (medaille) şi spanioli (edala). 

1869 - 1909 * Elisaveta şi Carol I 
Prinos de adâncă recunoştinţă 
majestăţilor lor Regelui şi Reginei 
României cu prilejul împlinirii 
a 40 de ani de căsnicie, 
din partea credincioşilor slujitori
Această plachetă este confecţionată din bronz
şi are dimensiunile de 70 / 51 mm.
Carol I, Rege al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen, pe numele său complet Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen, (născut 10 aprilie 1839 la Sigmaringen şi decedat 10 octombrie 1914 la Sinaia) a fost domnitorul apoi regele României, care a condus Principatele Române şi apoi România, după abdicarea lui Alexandru Iona Cuza. Din 1867 a devenit membru de onoare al Academiei Române, iar între 1879 şi 1914 a fost protector şi preşedinte de onoare al aceleiaşi instituţii. În cei 48 de ani ai domniei sale (cea mai lungă domnie din istoria statelor româneşti), Carol I a obţinut independenţa ţării, căreia i-a şi crescut imens prestigiul, a redresat economia şi a pus bazele unei dinastii. A construit la Sinaia castelul Peleş, care a rămas una dintre cele mai vizitate atracţii turistice ale ţării. După războiul ruso-turc, România a câştigat Dobrogea, iar Carol a dispus ridicarea primului pod peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă, care să lege noua provincie de restul ţării.
Elisabeta de Neuwied (cunoscută ca Regina Elisabeta sau Elisaveta a României, nume complet: Elisabeth Pauline Ottilie Luise zu Wied, născută în data de 29 decembrie 1843 în Neuwied, Germania şi decedată la 18 februarie 1916 la Curtea de Argeş) a fost întâia regină a României, soţia lui Carol I, primul rege român din renumita dinastie germană Hohenzollern, a fost o patroană a artelor, fondatoare a unor instituţii caritabile, poetă, eseistă şi scriitoare. Mai este deasemenea cunoscută sub numele de Principesa Elisabeth von Wied, iar ca patroană a artelor Carmen Sylva, şi ca fondatoare de instituţii caritabile a fost supranumită de oamenii din popor Mama răniţilor.

I.M.E. - Întreprinderea de maşini electrice - Bucureşti  
Uzina de Masini Electrice Bucuresti (UMEB), fostă I.M.E. Bucureşti, este prima companie din Romania care a produs si comercializat masini electrice specializate. Si-a inceput activitatea in ziua de 7 noiembrie 1948, devenind in anul 1990 societate comerciala constituita prin preluarea integrala a patrimoniului unitatii de stat. De-a lungul timpului, compania noastra a fost o adevarata "uzina - scoala" pentru studentii Universitatii Politehnice Bucuresti. Actionarul majoritar al UMEB este Fondul American de Investitii New Century Holdings (NCH). UMEB exporta aproximativ 60% din productia de motoare in tari precum: Italia, Germania, Finlanda, Spania, Anglia etc. De asemenea, este unul din principalii furnizori de motoare de pe piata interna. Prima atestare documentară a întreprinderii datează din anul 1876, când apare sub titulatura de Arsenalul Armatei. În anul devine „Intreprinderea metalurgică de stat”, cu profil militar, dar și cu producție de piese de schimb pentru tractoare, piese de fontă turnate etc. Trei ani mai târziu, se inaugurează aici „Fabrica de Mașini Electrice Dinamo”, cu zece ateliere pe șase hectare. În anul 1953 fabrica Dinamo este rebotezată „Klement Gottwald”, iar in anul 1961 „Întreprinderea de Mașini Electrice București”. În anul 1990 întreprinderea devine Uzina de Mașini Electrice București SA şi în anul 1997 este privatizată. Deasupra am postat logo-ul UMEB. 

Campionatul popular de călărie - 1950 
Comitetul pentru cultură fizică şi sport 
Campionatele de plasă 
(medalie sportivă comunistă)

Campionatul popular de călărie
Comitetul pentru cultură fizică şi sport 
Campionatele judeţene - Echipa de ştafete
(medalie sportivă comunistă)
Această medalie are diametrul de 50 mm.

____________ooOoo____________

Guavapuava - micronaţiune virtuală - 1 cuartillo 1985

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acţiuni ruseşti 

con_dorul@yahoo.com

Niciun comentariu: