vineri, 7 decembrie 2012

NASSAU LAHN - GERMANIA


Mai jos am postat şi alte fotografii, unele mai vechi de 100 de ani, precum şi câteva cărţi poştale ilustrate, care reprezintă obiective arhitectonice specifice localităţii germane NASSAU AN DER LAHN.













Baronul Karl Freiherr von Stein a fost un ofiţer al armatei şi cunoscut om de stat prusac, o vreme chiar ministru la economiei şi finanţelor la Berlin, care a trăit în perioada anilor 1757 - 1831, originar din Nassau.


***

VORBE DE DUH 
DE LA ÎNAINTAŞI 
PABLO RUIZ Y PICASSO 
artist plastic spaniol (1881 - 1973)
  1. Arta este minciuna care ne ajută să vedem adevărul.
  2. Problema este cum să rămână un artist şi după ce va creşte.
  3. Arta spală sufletul de tot praful fiecarei zile din viaţa noastră .
__________________xxXxx________________

CÂTEVA
MEDALII ROMÂNEŞTI 

 Informaţii generale despre medalistică
şi subiectul ei de studiu, medalia, 
poţi citi în articolul 
LE HAVRE - FRANŢA

Glorie eternă eroilor neamului
Această medalie este confecţionată 
din cupru pe suport de plastic 
şi are diametrul de 65 mm.

Imaginea prezentată pe această medalie este inspirată după Monumentul eroilor de la Păuliş. Acest monument se afla in apropierea localitatii Paulis, langa DN Arad-Deva si a fost dezvelit la data de 14 septembrie 1974. Creatie a sculptorilor Emil Vitroel si Ion Munteanu si a arhitectului Cristea Milos, monumentul este dedicat bravilor eroi ai Detasamentului Paulis. In insangerata luna a lui septembrie 1944, Detasamentului Paulis i-a fost incredintata misiunea de a apara defileul Muresului in zona Paulis - Minis - Ghiroc - Cuvin - Cladova. Efectivele Detasamentului erau constituite din Batalioanele 1 si 2 de elevi sergenti din Scoala de Subofiteri de Rezerva Radna, un pluton de infanterie din R. 38 Artilerie, un pluton din R. 93 Infanterie, Divizionul 61 Artilerie Grea si un batalion din R. 96 Infanterie - Lipova. Pentru faptele lor de vitejie, luptatorii Detasamentului Paulis au fost citati prin ordinul de zi nr. 15/14 noiembrie 1944, al ministrului de Razboi, pentru ca intreaga Armata Romana sa cunoasca felul in care acesti luptatori s-au acoperit de glorie in luptele desfasurate intre 14 si 20 septembrie 1944. In semn de omagiu, monumentul de la Paulis le perpetueaza peste veacuri eroismul, tineretea si spiritul lor de sacrificiu. Elementul lui distinctiv il reprezinta doua lame uriase din beton care sugereaza doua aripi, aripile Victoriei si Curajului. In planul principal al monumentului, pe un piedestal masiv, din beton, se afla statuia din bronz a unui ostas roman intr-o atitudine demna, de lupta, tinand arma la piept. Pe postamentul statuii se afla textul omagial: Eroilor de la Paulis - 1944

Expoziţia republicană de filatelie tematică
Târgu Mureş - 1981 
Judeţul Mureş
Această medalie este confecţionată 
din bronz şi are diametrul de 60 mm.
Palatul Prefecturii Mureș, inițial Palatul Primăriei Târgu Mureș, este un edificiu construit între anii 1905 - 1907, din inițiativa primarului Gyorgy Bernady, drept sediu pentru primărie. A fost prima clădire menită să ofere la începutul sec. XX un aspect nou centrului orașului, caracterisic fiindu-i stilul secession. Palatul se remarcă și prin turnul înalt de 60 m, construit inițial drept foișor de foc al orașului. Arhitectura holului cu plafonul boltit în meogotic și sprijinit pe coloane din marmură sculptate, cu vitralii în culori pastelate, e asemănătoare celei a Sălii cavalerilor din Castelul de la Hunedoara. În turnul palatului există un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bătăile de clopot ale acestuia pot fi auzite din sfert în sfert de oră. Din 1962 până în prezent clădirea este sediul administrativ al Consiliului Județean Mureş și al Prefecturii Mureș (până în 1989 Comitetul județean al PCR). 
Mureș (în limba maghiară Maros megye) este un judeţ în regiunea Transilvania din România. Are o suprafață totală de 6714 km² care reprezintă 2,8% din suprafața totală a țării şi o populaţie de aproximativ 530000 de locuitori. Numele județului provine de la râul Mureş, râu care străbate județul de la NE la SV. Sus am postat stemele vechi şi actuală ale judeţului Mureş precum şi harta judeţului.

Eftimie Murgu - bicentenar * 1805 - 2005
Filozofia mea e fapta, 
iar fapta este gândire în marş.
Eftimie Murgu * 1805 - 1870
DCCPCN - Jud. Caraş-Severin
Eftimie Murgu (născut la data de 28 decembrie 1805 în localitatea Rudăria, comitatul Caraş - Severin şi decedat la data de 30 aprilie 1870 la Budapesta) a fost un jurist și profesor de filosofie român, om politic, deputat în parlamentul revoluționar maghiar din timpul Revoluţiei de la 1848 (Dieta de la Debreţin), apoi avocat în Budapesta. Eftimie Murgu a fost unul dintre cei mai clarvăzători revoluționari democrați români, una dintre marile personalități pașoptiste care n-a pregetat a se jertfi pentru popor și țară. El își începe activitatea în 1830 cînd intră în viața publică odată cu tipărirea lucrării sale "Combaterea dizertației". În toată activitatea sa Eftimie Murgu a fost un mare adversar al absolutismului habsburgic, lucrul dovedit în 1849 în Dieta de la Debreţin unde votează detronarea habsburgilor, fapt care îi atrage condamnarea la moarte, comutată ulterior în ani de temniţă grea. În concepția sa revoluționară, Eftimie Murgu era un adept înflăcărat al ideii de republică, un neobosit luptător pentru desființarea relațiilor feudale cât și pentru unitatea națională a românilor. 

Florin Teodorescu - Culturism & Fitness
Cupa Libertăţii - Timişoara - România
(medalie sportivă)  

Florin Teodorescu este născut la data de 30.03.1961 în localitatea Horia, judeţul Neamţ unde a urmat cursurile primare iar apoi liceul la Piatra Neamţ. A obţinut zeci de premii la campionate naţionale şi mondiale de culturism. Este fondatorul clubului sportiv de culturism si fitness din Timişoara, care îi poartă numele, vezi logoul postat. Antrenamentele se desfăşoară în Sala Olimpia din Timişoara unde deţine o bibliotecă, cea mai mare din lume, în care sunt expuse peste 2000 de reviste de culturism, 2000 de titluri de carte sportivă, cele mai multe din culturism, şi 300 DVD-uri care conţin exerciţii, tehnici şi antrenamente de culturism.  
  
______________ooOoo______________

Venezuela - Bond - 1938
Compagnie de Venezuela 

Câteva ornamente decorative marginale
 de pe acţiuni germane 

con_dorul@yahoo.com

Niciun comentariu: