miercuri, 12 decembrie 2012

BAD NAUHEIM - GERMANIA


Mai jos am postat alte fotografii, unele vechi de aproximativ 100 de ani, precum şi câteva cărţi poştale ilustrate cu obiective arhitectonice specifice localităţii germane BAD NAUHEIM. 














***

VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAŞI
sculptor (1876 - 1957)
  1. A vedea departe este ceva, a merge acolo este altceva.
  2. Există un scop în orice lucru, pentru a-l putea atinge trezuie să te lepezi de tine însuţi.
  3. Frumosul este echitatea absolută.
__________xxXxx__________

DOUĂ MĂRTURII DE BOTEZ
ŞI DOUĂ MEDALII ROMÂNEŞTI

 Informaţii generale despre medalistică
şi subiectul ei de studiu, medalia, 
poţi citi în articolul 
LE HAVRE - FRANŢA

(Mărturie de botez)
Botezat în Isus Hristos
Elie Vlad Sturdza - Născut la 26 mai 1916
Botezat la 22 iunie 1916 de Maria Mavrocordat
Mărturiile de botez sunt piese medalistice turnate în tiraj foarte redus în onoarea şi amintirea naşterii şi/sau botezului unei persoane.  

(Mărturie de botez)
Botezat în Isus Hristos
Născut în anul 1891
Această mărturie de botez are diametrul de 22 mm.

20 de ani în slujba dezvoltării 
patrimoniului vini-viticol - Judeţul Vaslui
Întreprinderea de vinificaţie şi produse spirtoase 
Vaslui - 1968 - 1988
Această medalie are diametrul de 60 mm.

SC Vascovin SA Vaslui, fosta Întreprindere de vinificaţie şi produse spirtoase Vaslui, este cel mai important producator de vin si bauturi spirtoase din judetul Vaslui şi este situată pe strada Ştefan cel Mare la nr.275, în municipiul Vaslui. Sus am postat două marci - etichete ale unor produse al SC Vascovin SA Vaslui.

Colegiul Naţional de Apărare
România - Fondat 1992
Această medalie cântăreşte 72 de grame
şi are diametrul de 64 mm.
Sigla CNAP

Colegiul National de Aparare s-a înfiinţat în cadrul Ministerului Apararii Nationale prin H.G. a României nr. 438 din 5 august 1992. Decizia Ministerului Apărării Naţionale de a înfiinţa Colegiul Naţional de Apărare, idee occidentală, s-a bucurat încă de la început de o largă apreciere. Având ca sursă de inspiraţie instituţii similare din ţări membre NATO, crearea C.N.Ap. venea să răspundă unei duble nevoi. Pe de o parte M.Ap.N. dorea ca, după 1989, opinia publică din România să înţeleagă corect specificul problemelor de securitate şi apărare naţională. Pe de altă parte şi societatea civilă sau noua clasă politică avea nevoie de educaţie pentru a avea acces la un domeniu care, până atunci, le fusese interzis a-l studia, discuta şi înţelege. Înfiinţarea Colegiului Naţional de Apărare a fost percepută de societatea civilă ca o contribuţie majoră la integrarea organică a instituţiei militare în sistemul social şi politic al statului de drept. Până în acest moment au absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare 1738 de cursanţi, din care 40 străini, din state membre ale N.A.T.O sau partenere, iar raportul dintre numărul de cursanţi proveniţi din structuri militare şi cel al celor proveniţi din societatea civilă, s-a modificat de la o serie la alta în favoarea creşterii celor din urmă. Cursurile colegiului se desfăşoară în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare din Bucureşti. 

 


_____________ooOoo_____________

Agua Azul  (micronaţiune virtuală)  
10 milioane unităţi - 31 decembrie 1994

Câteva ornamente decorative marginale
de pe acţiuni germane 

con_dorul@yahoo.com

Niciun comentariu: