marți, 25 decembrie 2012

NECKARGEMUND - GERMANIA


Mai jos am postat şi alte fotografii, unele mai vechi de 100 de ani, precum şi unele cărţi poştale care prezintă obiective arhitectonice specifice localităţii germane NECKARGEMUND.













***

VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAŞI
de Constantin Brâncuşi
sculptor român (1876 - 1957)
  1. La umbra marilor copaci nu creşte nimic.
  2. Arta trebuie să apropie, iar nu să depărteze; să umple, iar nu să sape prăpăstii în bietele noastre spirite, şi aşa destul de răscolite de întrebări.
  3. Simplitatea nu este un ţel în artă, dar ajungi fără voie la ea pe măsură ce te apropii de sensul real al lucrurilor.
_____________xxXxx______________

DOUĂ PLACHETE ŞI 
DOUĂ MEDALII ROMÂNEŞTI

Conform DEX (Dicţionatului explicativ al limbii române), placheta este o medalie pătrată sau dreptunghiulară, care, de obicei, are o singură faţă modelată cu desene, basoreliefuri sau inscripţii şi se oferă ca recompensă la concursuri, alte întreceri de orice fel sau în semn de recunoştinţă faţă de meritele unor pesonalităţi. Placheta face parte din categoria generală a medaliilor. Medalia îşi are originea în monedele comemorative. Este confecţionată cel mai adesea din metal (aur, argint, bronz, etc). Numele "medalie" derivă din latinescul metallum, fiind preluat de toate popoarele romanice - de italieni (medaglia), francezi (medaille) şi spanioli (edala)  

Spiru C. Haret - 12 decembrie 1911
Spiru C. Haret (născut 15 februarie 1851 la Iaşi şi decedat 17 decembrie 1912 în Bucureşti) a fost un matematician român, astronom, pedagog, reformator al învățământului românesc, ministru (Ministrul Cultelor și Instrucțiunii Publice), academician. A învățat la Dorohoi, Iaşi, apoi, în septembrie 1862 a intrat ca bursier la Colegiul Sf.Sava Bucureşti unde a petrecut cinci ani din șapte intern. Ca profesor, Spiru Haret a predat la Universitatea din Bucureşti, la Facultatea de științe, secția fizico-matematici, mecanica rațională, din 1878 până în 1910. La Școala de poduri și șosele Haret a fost numit profesor la anul preparator , predând trigonometria, geometria analitică, geometria elementară plană şi în spaţiu şi geometria descriptivă până în 1885. Din 1885 și până în 1910 Haret nu a mai predat la Școala de poduri și șosele decât geometrie analitică. Haret a predat, de asemenea, mecanică raţională la Școala de ofițeri de artileri și geniu, din 1881 (data înființării secției de artilerie și geniu) până în 1890. Profesează până în 1910, când se pensionează, ba chiar și după aceea, până la moarte, ținând prelegeri de popularizare la Universitatea populară. În 1910 publică Mecanica socială, la Paris și București, utilizând pentru prima oară, matematica în explicarea și înțelegerea fenomenelor sociale. Din 1879 se face cunoscut drept "om al școlii", urmând o viață de inspector și de om politic, lucrând în favoarea școlii și a educației. El a fost poate cel mai mare reformator al școlii românești din secolul al XIX-lea.
Mitiţă Constantinescu - 1939
Mitiță Constantinescu, pe numele adevărat Dumitru Constantinescu (născut la data de 20 octombrie 1890 în Bucureşti şi decedat la 20 septembrie 1946) a fost un economist român și politician liberal, ministru de finanțe al României între anii 1939 - 1940, guvernator al Băncii Naţionale a României.

Cupa Mării Negre - Constanţa '76
Bulgaria, România, U.R.S.S, Turcia 
(medalie sportivă)
Această medalie cântăreşte 43 de grame
şi are diametrul de aproximativ 62 mm.
  
(Gimnastică)
Metalul Fl.Amefa Arad - 1950 fete
(medalie sportivă)
Această medalie cântăreşte 26 de grame
şi are diametrul de aproximativ 38 mm.

_______________ooOoo________________

Excelsior - micronaţiune virtuală - 1 quart 2008

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acţiuni ruseşti

con_dorul@yahoo.com

Niciun comentariu: