Mai jos am postat alte fotografii, unele mai vechi de 100 de ani, care prezintă monumente arhitectonice specifice localităţii franceze MOLLAU.
***
VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAŞI
- Oricât vei împodobi un măgar, tot nu devine armăsar.
- La disperare, uiţi de onoare.
- Câte capete, atâtea păreri.
- Mult zgomot pentru nimic.
- De la vorbă pân-la faptă, tot mai este o bucată.
____________xxXxx____________
CÂTEVA MEDALII ŞI
PLACHETE ROMÂNEŞTI
Conform DEX (Dicţionatului explicativ al limbii române), placheta este o medalie pătrată sau dreptunghiulară, care, de obicei, are o singură faţă modelată cu desene, basoreliefuri sau inscripţii şi se oferă ca recompensă la concursuri, alte întreceri de orice fel sau în semn de recunoştinţă faţă de meritele unor pesonalităţi. Placheta face parte din categoria generală a medaliilor. Medalia îşi are originea în monedele comemorative. Este confecţionată cel mai adesea din metal (aur, argint, bronz, etc). Numele "medalie" derivă din latinescul metallum, fiind preluat de toate popoarele romanice - de italieni (medaglia), francezi (medaille) şi spanioli (edala).
Eminescu şi marea
Povestea codrului
*
Amândoi vom merge-n lume
Rătăciţi şi singurei,
Ne-am culcat lângă izvorul
Ce răsare sub un tei. - M.Eminescu - 1878
15 ianuarie 2008
Expoziţie "M.Eminescu" organizată la
Cercul Militar Naţional
Mihai Eminescu (nume real Mihail Eminovici) (născut 15 ianuarie 1850 la Ipoteşti, judeţul Botoşani şi decedat la 15 iunie 1889 în Bucureşti) a fost un poet, prozator şi jurnalist român, socotit de cititorii români şi de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literature română. Eminescu a fost activ în societatea politico-literară Junimea, şi a lucrat ca redactor la Timpul, ziarul oficial al Partidului Conservator. A publicat primul său poem la vârsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat să studieze la viena. Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume, aproximativ 14000 de file, au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în şedinta din 25 ianuarie 1902. Eminescu a fost internat în data de 3 februarie 1889 la spitalul Mărcuţa din Bucureşti şi apoi a fost transportat la sanatoriul Caritas. În data de 15 iunie 1889, în jurul orei 4 dimineaţa, poetul a murit în sanatoriul doctorului Şuţu. În 17 iunie a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu – Bucureşti. A fost ales post-mortem (28 octombrie 1948) membru al Academiei Române.
Gruparea colecţionarilor de medalii Eminescu
15 ianuarie 2007
Te salut din inimă, Romă mică! - M.Eminescu - 1866
Proiect monument M.Eminescu,
realizat de sculptorul N.Pascu - Goia
Blaj - Alba - 1956
(plachetă sportivă comunistă din tir)
Federaţia română de tir
Concursul internaţional de tir
Bucureşti - 1961
R.P.Română - R.P.Polonă
(plachetă sportivă comunistă)
Federaţia română de tir sportiv este forul tutelar care conduce, organizează şi dezvoltă acest jos sportiv în România. Această federaţie este responasibilă de organizarea tuturor competiţiilor sportive de tir, la toate nivelurile de vârstă şi pregătire, în toate structurile societăţii româneşti. Sus am aplicat logo-ul federaţiei iar jos sunt postate două insigne din tir.
_________ooOoo__________
Imperiul Atlantium - micronaţiune virtuală
10 solidi imperiali 2006
Câteva vignete de pe acţiuni ruseşti
con_dorul@yahoo.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu