Mai jos admiri alte fotografii, unele vechi şi de 100 de ani, precum şi unele cărţi poştale ilustrate interesante din localitatea germană Mylau.
***
VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAŞI
De Albert Camus
scriitor si filozof francez
A trăit între anii 1913 – 1960
- E ruşinos să fii fericit singur.
- Există în oameni mai multe lucruri de admirat decât de dispreţuit.
- Există un singur caz de deznădejde pură, cel al condamnatului la moarte.
_________xxXxx_________
CÂTEVA
MEDALII ROMÂNEŞTI
Informaţii generale despre medalistică
şi subiectul ei de studiu, medalia,
poţi citi în articolul
LE HAVRE - FRANŢA
(Mihai Eminescu - poetul naţional al românilor * 1859 - 1889)
UNESCO - Mari aniversări 1989
Societatea numismatică română
Secţia Botoşani
Această medalie este confecţionată
din bronz şi are diametrul de 60 mm.
Mihai Eminescu (nume real Mihail Eminovici) (născut 15 ianuarie 1850 la Ipoteşti, judeţul Botoşani şi decedat la 15 iunie 1889 în Bucureşti) a fost un poet, prozator şi jurnalist român, socotit de cititorii români şi de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literature română. Eminescu a fost activ în societatea politico-literară Junimea, şi a lucrat ca redactor la Timpul, ziarul oficial al Partidului Conservator. A publicat primul său poem la vârsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat să studieze la viena. Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume, aproximativ 14000 de file, au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în şedinta din 25 ianuarie 1902. Eminescu a fost internat în data de 3 februarie 1889 la spitalul Mărcuţa din Bucureşti şi apoi a fost transportat la sanatoriul Caritas. În data de 15 iunie 1889, în jurul orei 4 dimineaţa, poetul a murit în sanatoriul doctorului Şuţu. În 17 iunie a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu – Bucureşti. A fost ales post-mortem (28 octombrie 1948) membru al Academiei Române.
UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură, conform denumirii originale din limba engleză, United Nations Education, Science and Culture Organization) a fost fondată la 16 noiembrie 1945.Își are sediul în Paris, Franţa, dar are și 73 de suboficii active în diverse țări ale lumii. UNESCO are 191 de state membre (octombrie 2003) și 6 state asociate. România este membră UNESCO din data de 27 iulie 1956.Scopul organizației este de a contribui la pacea și securitatea lumii prin colaborarea între națiuni în educație, știință, cultură, și comunicații pentru a se reuși stabilirea unui respect față de justiție universal, pentru corectitudinea justiției și pentru drepturile și fundamentele omului liber, indiferent de rasă, sex, limbă sau religie, după Carta Națiunilor Unite. Una dintre misiunile UNESCO este cea de a menține o listă de locuri din patrimoniul mondial. Aceste locuri sunt importante din punct de vedere natural sau istoric, a căror conservare și salvare sunt importante pentru comunitatea mondială. Sus este aplicat steagul oficial al organizaţiei UNESCO.
(Medalie - Concurs de dans)
Această medalie are greutatea de 50 grame
şi dimensiunile de 50 x 55 mm
(Medalie - Concurs de dans)
Această medalie are greutatea de 18 grame
şi dimensiunile de 50 x 52 mm
(Medalie - Concurs de dans)
(Medalie - Concurs de dans)
(Medalie - Concurs de dans)
_____________ooOoo______________
Republica Congo - Acţiune la purtător complet liberă
100 franci 10 iulie 1930
Compagnie Generale Sangma Likoula 1929
Câteva ornamente decorative marginale
de pe acţiuni germane
con_dorul@yahoo.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu